(0) kommenttia

Virolaismies sai tavaraa valekuiteilla myös Kirkkonummella

Poliisi selvittää satojentuhansien eurojen petosta, jossa virolaismies sai lunastetuksi tavaraa muun muassa Kirkkonummella tekaistuja maksutositteita vastaan. 

Tapauksen selvittely lähti liikkeelle, kun Länsi-Uudenmaan poliisille ilmoitettiin epäilty törkeä petos, jossa elintarvikkeita tuottavasta tehtaasta oli huijari onnistunut saamaan väärennetyllä pankin maksukuitilla kuorma-autolastillisen elintarvikkeita.

Rikoksesta epäillään noin 40 -vuotiasta virolaismiestä. Mieheen liittyvät rikosepäilyt laajenivat tutkinnan edetessä laajemmallekin Etelä-Suomen alueelle.

Mies on kiertänyt marraskuusta 2013 lukien Espoon, Kirkkonummen,Keravan, Vantaan, Järvenpään ja Kotkan kaupunkien eri yrityksissä, joista hän on tekaistuja maksutositteita esittämällä saanut haltuunsa arvokasta omaisuutta, jonka arvoksi poliisi arvio ainakin 400 000 euroa.

Elintarvikkeiden lisäksi mies sai petoksella haltuunsa muun muassa moottoripyöriä, mönkijöitä, pyöräkuormaajia ja perävaunuja. Valtaosa petoksilla viedystä omaisuudesta on kateissa, todennäköisesti ulkomailla.

Mies saatiin kiinni etsintäkuulutuksen perusteella 14.3.2014, ja hän on tällä hetkellä tutkintavankina.

Kaksi virolaismiestä otettu kiinni 

Länsi-Uudenmaan ja Helsingin poliisi ovat tehneet rikossarjan tutkinnassa yhteistyötä jolloin ilmeni, että kiinniotetulla miehellä on läheiset yhteydet toiseen virolaiseen 36 -vuotiaaseen mieheen, jota on myös syytä epäillä petoksista.

Helsingin poliisi tavoitti miehen Katajanokalta sunnuntai-iltana 6.4. Katajanokan satama-alueelta löytyi yli 25000 euron arvoinen venetraileri ja moottorivene, jotka ilmenivät anastetuksi Lahdesta aiemmin. Mies on kertonut anastaneensa trailerin ja veneen.

Länsi-Uudenmaan poliisi esittää miestä vangittavaksi Espoon käräjäoikeudessa. Selvityksen alla on muun muassa, minkälainen osuus miehellä on tuttavansa törkeisiin petoksiin. Tutkinnassa on selvinnyt, että mies on auttanut ainakin yhden kauhakuormaajan siirron järjestämisessä Suomesta Viroon.

Poliisi kehottaa yrityksiä huomioimaan, että vakuuttavalta näyttävä tosite maksutapahtumasta ei välttämättä aina tarkoita, että rahat olisivat oikeasti siirtyneet myyjän tilille.

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä