(14) kommenttia

Viranomaisen ehdot liian kovat – Masalan vapaaehtoiset luopuivat alikulun maalaamisesta

Nissnikun koululle johtava alikulkutunnell, joka oli määrä siistä ja maalata koululaisten voimin. (kuva: Fb/Masalan asukasyhdistys)

Masalassa asukasyhdistys ja koululaisten vanhemmat ovat nostaneet kädet pystyyn byrokratian edessä. Sotkuinen alikulkutunneli jää maalaamatta vapaaehtoisvoimin.

Monipolvinen tarina sotkuisen ja töhryisen Bjönsinpolun alikulun siistimisestä ja maalaamisesta alkoi jo vuosi sitten syksyllä.

Nissnikun koulun oppilaat kokivat alikulkutunnelin turvattomaksi ja pelottovaksi eivätkä töhryt ole ilo kenenkään silmille. Paikka päätettiin siistiä ja ehostaa omin voimin.

Monen vaiheen jälkeen Masalan asukasyhdistys sai viime viikolla Ely-keskukselta lopullisen luvan ehtoineen alikulun maalaamiseen. Tunneli on valtion eli Ely-keskuksen hoidossa.

Lupa tuli, mutta ehdot ovat hakijoiden mielestä kohtuuttomat. Tunnelin seiniin olisi haluttu alun perin jotain moniväristä kuviota ja loppuvaiheessa pyydettiin lupaa kahden tai kolmen värin käyttöön.

Ely-keskukselta tuli kuitenkin ehto: vain yhtä betoniväriä saa käyttää.

Toinen ehto oli vielä vaikeampi anojien hyväksyä. Asukasyhdistyksen eli luvan hakijan olisi Ely:n mukaan sitouduttava seinien maalipinnan ylläpitoon, jos siihen tulisi uusia töhryjä.

− Emme voi sitouttaa vapaaehtoistyöhön pohjautuvaa toimintaa tällä tavalla, emmekä näe yksivärisessä maalaustyössä minkään valtakunnan mielekkyyttä, kirjoittaa Masalan asukasyhdistyksen varapuheenjohtaja Petra Vairimaa yhdistyksen Facebook-sivulla.

Vairimaa vahvistaa, että asia on asukasyhdistyksen, vanhempainyhdistyksen ja koulun puolelta loppuun käsitelty eikä alikulun maalaukseen ryhdytä.

Yksi toive vielä kuitenkin jäi. Vairimaa toivoo, että kunta korjaisi alikulun rikkoutuneet valot.

Korjaus kuuluu kunnan kontolle ja Vairimaan mukaan kunta on luvannut hoitaa asian kuntoon tänä syksynä.

> Byrokratia taipui – koululaiset saavat maalata alikulun Masalassa (Viisykkönen 14.7)

 


(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Nyt olisi läpimeno kuntavaaleissa varma: Hoitaisi alikulun maalaamisen ilman Elyä ja turhia lupia. Ja lupaisi ottaa henkilökohtaisen vastuun maalaamisesta. Sitten kun tulee kuitenkin sanomista niin vastustamaan julkisesti ja äänekkäästi julmaa byrokratiaa ja vaalikampanjaksi "Tekoja sanojen sijaan".
Win-win
ELY:n olisi pitänyt alunperinkin sitoutua seinien maalipinnan ylläpitoon! Miten se voi vaatia vapaaehtoisilta muuta, mitä ei edes ELY itse pysty tekemään? ELY on olemassa juuri tätä varten, että hoitaisi asian.
Suhmurointia
Suomi on matkalla tuhoon jokaisella yhteiskunnan kerroksella. Kampaviinerimiehet ja naiset tekevät kansan arjesta tuskaa aivan tarkoituksella.
Jon Benson
Joskus kansalaistottelemattomuus on jopa suotavaa.
JaPe
Tä siis menette sinne ja maalaatte vain sen, ettekä kysele mitään lupia.
Joku roti
Saako päätöksen tehneen virkamiehen nimen julki?
Tango
Naurattas jos ei itkettäs.
Äly
Elykeskuksella on kantana Aina, että mitä vaan kuntasektori on suunnittelemassa, niin ei sitä voi hyväksyä. Ei ottaa mitenkään huomioon paikallisia olosuhteita.
Siis periaatteessa ei.
Periaate on periaate
Kuka heleva kysyy ely-keskukselta yhtään mitään??? Senkun maalaatte vaan.
Saa suorittaa
Ei Ely:llä varsinaisesti Kirkkonummea vastaan mitään ole. Järjen käyttöä vastaan sillä on missio.
Timo Lehtinen
Outo vaatimus, kun eivät ole itsekkään hoitaneet kyseistä velvoitetta... no viranomainen on viranomainen vaikka voissa paistaisi. Ei siitä oikein ihmisen ystävää tahdo saada!
TyhmyysTiivistyy
Ihanaa asua sääntö-suomessa :)
jaska
Surullinen esimerkki viranomaistoiminnasta.
Vesa K
Olen viimeistään tämän jutun myötä vakuuttunut siitä, että Elyllä on jotain pahasti hampaankolossa Kirkkonummen suhteen. Sen verran kielteinen asenne lähes mitä tahansa hanketta tai ideaa kohtaan joka täältä suunnalta tulee. Mistä juontaa taustansa?
kiusantekoa

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä