(0) kommenttia

Viisykkönen toivottaa rauhaisaa joulunaikaa

Haapajärven kyläkirkko 23.12.2014

Luonto ja maisema verhoutuivat talvikaapuun juuri sopivasti jouluksi. Postikorttimaisemia on Kirkkonummellakin runsaasti. Haapajärven kyläkirkko oli jo tiistaina aatonaattona valmis ottamaan vatsaan seurakuntalaisia joulunajan hartaustilaisuuksiin.

Haapajärven kirkko on ollut Kirkkonummen seurakunnan pääkirkkokin vuosina 1944 - 1956, jolloin Pyhän Mikaelin kirkko oli Neuvostoliiton vuokra-alueella.

Kirkkonummen kirkoista nuorin on Masalan Matteuksen kirkko, joka valmistui vuonna 2000. Vanhin on puolestaan keskustan Pyhän Mikaelin kirkko, jota on alettu rakentaa jo keskiajalla 1400-luvulla.

Seurakunnan neljäs kirkko on Räfsön saarella. Helsingin hiippakunnan piispa Eero Huovinen vihki leirikeskuksen kirkon Pyhän Nikolauksen kirkoksi vuonna1996.

Kirkkonummelta löytyy myös viides evankelisluterilainen kirkko: Upinniemen Merikappeli, joka täyttää ensi maaliskussa 50 vuotta.

Erikoista Merikappelissa on muun se, että sen omistaa Suomen valtio, jolla on vain kaksi kirkkoa. Toinen on Mikkelissä Karkialammen varuskunta-alueella.

Kirkkonummella on vielä kuudeskin kristillinen kirkko: Pokrovan ortodoksinen kirkko Jorvaksessa.

>> KATSO video, kirkkoherra Timo Posti kertoo oman mielikirkkonsa Kirkkonummella

> Joulunajan tapahtumia Kirkkonummen suomalaisessa seurakunnassa

> Kyrkslätts svenska församling - händelsekalender

 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä