(0) kommenttia

Viisi lääkäriä purkamaan terveyskeskuksen jonoja

Ylilääkäri Johanna Stenqvist arvelee, että terveyskeskuksen toiminta normalisoituu lomautusten jäljiltä vasta jouluun mennessä.
Toimittaja: 

Kirkkonummen terveyskeskuksen jonot ovat venyneet henkilökunnan lomautusten takia useilla viikoilla. Kiireettömissä asioissa lääkäriajan voi saada vasta syksyllä.

Viimeisten tilastojen mukaan pääterveysasemalla jonotusaika omalääkärille on noin kuusi viikkoa. Keskikesällä ei kuitenkaan potilaiden kiireettömille asioille anneta lääkäriaikoja, joten ajan saanti siirtyy aikaisintaan elokuulle.

Veikkolassa ovat jonotusajat lääkärille tällä hetkellä myös noin kuusi viikkoa. Sen sijaan Masalassa jonotilanne on palautunut jo lomautusta edeltäneeseen aikaa, Masalassa saa lääkäriajan noin kahdessa viikossa.

Masalan ja Veikkolan terveysasemat laitetaan kokonaan kiinni keskikesän ajaksi. Ne avataan 4.8.

Vuoden alkupuolella Kirkkonummella pääsi lääkärille vielä erittäin hyvin. Kiireettömissä asioissa lääkäriajan sai yleensä parissa viikossa.

Lomautukset muuttivat tilanteen kuten oli arveltukin. Viimeiset lääkäreiden lomautukset päättyivät 20.5.

Jonon purkua jouluun saakka

Kirkkonummen terveyskeskuksessa on ollut ylilääkäri Johanna Stenqvistin mukaan viiden – kuuden lääkärin vajaus koko talven johtuen lomautuksista. Lain mukaan lomatusten aikana ei voi täyttää tyhjiä vakansseja. Terveyskeskuksessa on 30 lääkärinvakanssia.

- Terveyskeskuksessa aloittaa maanantaina (2.6.) viisi uutta lääkäriä, joista kaksi kesäkandia. Syksyllä tulee lisää lääkäreitä, Stenqvist kertoo.

Lomasijaisia ei Stenqvistin mukaan edelleenkään voida ottaa. Siksi kesällä hoidetaan vain kiireellisiä asioita.

- Uskoisin että tilanne normalisoituu vasta ehkä lähempänä joulua.

Stenqvist kiittelee sitä, että Kirkkonummen terveyskeskuksen maine on edelleen hyvä lääkärikunnan keskuudessa ja töihin hakijoita on ollut hyvin.

Myös päivystys ruuhkaantui

Lomautusten aikana on myös terveyskeskuksen päivystys ruuhkautunut.

- Näppituntumalla jonotusajat ovat olleet vähemmän kiireellisissä asioissa noin 2-4 tuntia päivästä riippuen. Se on huomattavasti enemmän kuin täällä yleensä. Kiireelliseksi luokitellut asiat on hoidettu edelleen päivystyksessä nopeasti.

- Tiedän, että asia on stressannut lääkäreitä, hoitajia ja potilaita, mutta asialle ei terveyskeskuksessa ole voitu tehdä mitään, Stenqvist pahoittelee.

Hammashoitopuolella on jono vastaanotolle (tilanne 13.5.) noin kaksi kuukautta. Jonossa on 360 asiakasta, heistä kukaan ei ole jonottanut yli kolmea kuukautta.

Arkisto (8.2.) Ylilääkäri: Jonot paisuvat väkisin keväällä

 

 

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä





Sulje ilmoitusx