(15) kommenttia

Viime vuoden pyrähdyksen jälkeen Kirkkonummen kasvu on hidastanut selvästi

Kirkkonummen väkiluvun kasvu on alkuvuonna ollut huomattavasti hitaampaa vuoden takaiseen verrattuna. Viime vuonna kunta pääsi jo aika lähelle kasvutavoitettaan.

Kirkkonummen väkiluku oli Tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan maaliskuun lopussa 40 158. Kunta pääsi väkiluvussa yli kymmentuhatrajan noin vuosi sitten.

Kunnan väkiluku on kasvanut tänä vuonna kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 62:lla. Muutos on iso viime vuoteen verrattuna. Silloin kolmen ensimmäisen kuukauden kasvuluku oli noin 200.

Tyypillisesti väkiluku on kasvanut vuoden alkupuolella enemmän kuin loppupuolella. Ilmiö voi johtua osin siitä, että halvemman verotuksen kunnista taktikoidaan muuttoaika vuoden alkuun, jolloin kunnallisverotus määräytyy koko vuoden entisen kotikunnan mukaan.

Kirkkonummen väestönkasvu tuli alkuvuonna pääosin muuttoliikkeestä. Kotimaassa kuntaan muutti 49 henkilöä enemmän kuin Kirkkonummelta pois. Ulkomaanmuutossa nettoa tuli 13 henkilöä.

Lapsia syntyi tammi-maaliskuussa Kirkkonummella 94, mikä vastaa viime vuosien lukumäärää. Luonnollinen väestönlisäys eli syntyneet ja kuolleet, oli alkuvuonna 15.

Viime vuonna Kirkkonummen väkiluku kasvoi kunnan virallisten lukujen mukaan 547 asukkaalla. Kasvuprosentti oli 1,38.

Kirkkonummen kunta on asettanut tavoitteeksi vuosittain 1,5-2 prosentin väestönkasvun, mikä merkitsisi 600-800 henkilön vuotuista kasvua.

(15) kommenttia
Kommentit (15)

Kommentit (15)

Olet oikeassa kartanonherrat tässä kunnassa määrä
Se on sitä
Kirkkonummella vallitsee 1800 luvun lopun asuntopolitiikka. Työläiset pidettävä pienissä asunnoissa radan varrella pois kartanoiden näköpiiristä!
Syöttöporsaan hallintoalamainen
Vähän ihmetyttää kun katson Vesitorninmäelle ja Masalaan rakennettavien vuokratalojen asuntojen kokoa. Isoja kerrostaloja, joissa lähes kokonaan vain pieniä yksiöitä. Kaksioissakin vain 31,5 m2. Onko päätetty, että kuntaan toivotaan vain sinkkuja? Ei perheellisiä, joilla ei ole varaa/halua omakotitaloon?
3 henkinen perhe
Kommentteja lukiessa tulee varsin selvästi ilmi, että vain tietynlaiset ihmiset kelpaavat. Pitää kyetä omistamaan kotinsa, sen on oltava tilava ja mieluiten pientalossa suurella tontilla. Palvelut halutaa lähelle ja samalla kuitenkin halutaan oman navan ympärille tilaa sekä naapuriksi toinen samanlainen.
Myös kotinsa vuokrannut kaipaa palveluja ja verorahoilleen vastinetta.
Pullasta kelpaavat vain rusinat
Hyvä keskittyä väkimäärän sijaan seuraamaan verotulojen määrää per asukas, se kertoo onko muutos toivottavaa.
Tomppa
No kuka kumma sinne äänestää niitä samoja. KUNTALAISET ITSE.
Marsa
Kunta voisi keskittyä asioihin ja palveluihin, joilla kunta tehdään houkuttelevaksi vaihtoehdoksi hyvätuloisille ja hyvin koulutetuille perheille sen sijaan, että määritellään jokin tietty kasvuprosentti väestönkasvulle. Nyt rakennetaan esim. vuokra-asuntoja, mutta valitettavasti tämä usein tarkoittaa myös sitä, että nettomaksajien sijaan saadaan nettosaajia.
Jorma K.
Mikä ihme se nyt on, ettei Kirkkonummelle haluta muuttaa. Kirkkonummella on Ihan idiotismia kunnallispolitiikkaa. On kai sitä muissakin kunnissa, mutta täällä erityisen paljon. Ja miksi aina vaaleissa ne samat typeryyksiä päättävät ihmiset äänestetään päättämään asioista. Monet ns uudet lähtevät pois, kun vanhat tekevät päätöksiä, koska näin on aina päätetty tehdä. Olen niin samaa mieltä kuin nimimerkki ”näkemiin”. Niin minäkin sanon, kunhan pääsen eläkkeelle.
poistäältä
Väkimäärä kasvoi, vaan kasvoikin verotulot? Kävikö niinkuin Espoossa.
Virtanen
Täällä Tolsassa:
Riittävän tilavat tontit: Kyllä
Uudehkot tai ainakin hyväkuntoiset koulut ja päiväkodit kävelyetäosyydellä: Kyllä
Toimiva julkinen: Kyllä
Lähikauppa: Kyllä
Aktiivinen kyläyhteisö: En tiedä, en kaipaa
Rauhaa: Kyllä
Luontoa: Kyllä
Meri tai järvi tavoitettavissa julkisilla, uintimahdollisuus: Ehkä
Emps
Ei ole juurikaan ihme, väki asuu nykyään jo melkein toisten naapureiden ja kadunkulkijoiden kanssa yhdessä ainakin keskustan uusissa rakennelmissa eikä Sepänkankaan tonteilla voi välttyä mitenkään naapureiden toimista....
Tiivistä on...
Niin me muutimme pois kun ei saa omalle tontille rakentaa ok talon. No tontti oli vain 2ha joten siinä varmaan ongelma.
Näkemiin .
Valitettavasti asemakaavoitus laahaa kysynnän perässä. Miksei nyt vaan voida tehdä houkuttelevaa asuinaluetta, joka oikeasti houkuttelee muuttamaan. Riittävän tilavat tontit, uudehkot tai ainakin hyväkuntoiset koulut ja päiväkodit kävelyetäosyydellä, toimiva julkinen, lähikauppa, aktiivinen kyläyhteisö, rauhaa, luontoa, meri tai järvi ja sen tavoitettavuus julkisilla mailla, uintimahdollisuus. Missä tämä onnistuu? Onko liikaa pyydetty? Kasvua on myös negatiivinen kasvu, todo-lista pitenee, eli kasvaa.
Anonyymi
Kuka tänne enää haluaa muuttaa, jatkuva sekoilu kuntapolitiikassa. Ei ole kenenkään edun mukaista että samat henkilöt vaikuttavat vieläkin kun 1980-90 luvuilla.
Atte Immonen
Eiköhän olisi syytä keskittyä parantamaan palveluita jo ennestään kunnassa vuosikymmeniä asuneille.. Mikään jatkuva kasvu ei ole itseisarvo! Tietysti hyvät veronmaksajat aina kelpaavat..
V. 88 Kirkkonummelainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä