(12) kommenttia

Vihreistä eronneet perustivat yhdistyksen − ensi kuntavaaleihin tulee uusi sitoutumaton ryhmä

Kirkkonummen kuntapolitiikkaan on luvassa ensi vaaleihin lisää väriä ja uusi sitoutumaton paikallispoliittinen yhdistys. Kuva valtuustosta viime lokakuussa.

Kirkkonummelle on perustettu uusi yhdistys, joka tähtää ensi kuntavaaleihin vajaan kahden vuoden kuluttua.

Yhdistyksen taustalla on Kirkkonummen Vihreistä irtaantunut viiden kunnanvaltuutetun ryhmä.

Ryhmä toimii valtuustossa Uusvihreät-nimellä. Ryhmään liittyi kesäkuussa myös entinen Perussuomalaisten ja Sinisten valtuutettu Pekka M. Sinisalo, joka on uuden yhdistyksen varapuheenjohtaja.

> Vihreät eivät ole sopineet kiistojaan − uusi ryhmä jätti puolueen ja sai yhden "loikkarin" (Viisykkönen 17.6.)

Uuden yhdistyksen nimi on Pro Kirkkonummi ry. – Pro Kyrkslätt rf, joka kertoo toimivansa paikallisen tason vaikuttajana ja eikä ole sidoksissa mihinkään puolueeseen.

Yhdistys kertoo asettavansa ehdokkaita vajaan kahden vuoden kuluttua pidettävissä kunnallisvaaleissa ja ilmoittaa tarjoavansa kirkkonummelaisille uuden vaihtoehdon vaikuttaa yhteisten asioiden hoitoon.

Pro Kirkkonummi -yhdistyksen puheenjohtaja on Noora Piili, joka on kunnanvaltuuston jäsen.

Muut kunnanvaltuutetut yhdistyksen toiminnassa ovat Outi Saloranta-Eriksson, Elina Utriainen, Antti Kilappa, Minna Hakapää ja Pekka M. Sinisalo.

Yhdistys esittelee ensimmäisen kerran toimintaansa Kirkkonummi-päivillä 24.8. toritapahtumassa.

(12) kommenttia
Kommentit (12)

Kommentit (12)

Olen pettynyt- vihreät arvot olikin vain kulissi heille ja minä typerys yhteen heistä uskoin. Mutta seuraavissa vaaleissa valitsen toisin.
Kuntalainen
Tuollainen poliittinen seuranvaihto vaikuttaa samalta kuin perunamuussi tehtäisiin punajuuresta jolloin maku ei tietenkään voi olla tavoitteen mukainen...?
Anonyymi
Silkka = törkeä. Silkka - silkko = "Moni on kakku päältä kaunis, kuorelta kovin sileä, vaan on silkkoja sisästä, akanoita alla kuoren." Tarkoittaneenko vertauskuvallisia ilmaisuja ko. ryhmän muodostajista.
Wikipediasta
silkko1*A murt. pelkistä pettujauhoista ja piimästä leivottu leipä. Moni (on) kakku päältä kaunis, vaan on silkkoa sisältä SL.
yks. nom. silkko
yks. gen. silkon
yks. part. silkkoa
yks. ill. silkkoon
mon. nom. silkot
mon. gen. silkkojen
mon. part. silkkoja
mon. ill. silkkoihin

Sanakirjan mukaan
Sitten se tähdellisin asia tässä keskustelussa, mikä on silkka?
InSideKakku
Aika jännä kombo: ex-vihreitä ja ex-perussuomalaisia samassa yhdistyksessä. Olisin lyönyt kalliin konupullon vetoa etteivät mahdu samaan pöytään, mutta niin sitä on ihminen väärässä. Mihin tämä maailma vielä menee... Mutta toivotaan että uusi yhdistys saa hyviä asioita aikaan, tulivat mistä taustoista tahansa. Aika paljon pitää kyllä tehdä, että kuntalaisten luottamuksen vaaleissa saavat.
Äänestäjä
Eli tämä uusi joukkio ei edusta enään perinteisiä vihreitä arvoja, vaan todennäköisesti vain omiaan jolloin lopputulos taitaa olla jokseenkin huonon ja heikon välillä?
Uffe
Tavantallaajan silmissä ja sisimmässä ko. ryhmä on menettänyt täysin luottokelpoisuutensa kunnan yhteisten ja yhteiskunnallisten asioiden päättäjinä. On niin epäoikeudenmukaista, että nämä loikkarit ja äänestäjien pettäjät saa olla vielä hämmentämässä kunnan ja kuntalaisten poliittisesti valitsemaa päätöksentekoa. Esim. valtuuston varapj. 12 vuoden tulokset on kuntalaisten arvioitavissa. Toivottavasti ryhmälle käy Kirkkonummella samoin kuin sinisille valtakunnallisesti.
Tavantallaaja
Harmi vaan on se, että mikään väri ei kuitenkaaan auta päätöstenteossa....ellei joku puolue ota teemakseen sateenkaarivärejä?
Anonyymi
Ja mitä useampi puolue, sitä paremmin tulevat ongelmat esille. Massat sisäänlämpiäviä sisäpiiriläisiä lehmänkauppiaita. Nykyään yritetään vihreällä linjalla mennä tai punaisella lipulla liehuen, sateenkaari lippukin pian liehuvat politiikan marsseilla sateenkaaren puhtaissa väreissä. Mikäs sen kauneimmin voisi olla, sen mahtavamminkaan koristaa eri pikku kakkujen päältä kaunistakin rintamaa, kun siihen naisetkin pistävät tasa-arvoisesti parastaan kaunistaan esille. Niin se maailma muuttuu ja mikäpäs ei, ilma lämpenee ja jäätkin sulaavat kohisten napaseudulla, vesi vanhin voitehista, niinhän sitä ennen sanottiin eikä yöpäkkasistakaan näytä olevan pahemmin haittaa.
Kansa nälässä ja naiset talvella kengittä ja kesät.....
On hyvä miettiä, mitä tämä uusi konstellaatio voisi tuoda hyvää Kirkkonummelle. Mitä tulee aikaisempiin saavutuksiin, niistä ei ole kerrottavaa. Ei Kirkkonummelle eikä pääkaupunkiseudulle. Äänestäkäämme siis jatkossakin ns. "perinteisiä" puolueita: Vehriäisiä, Ruåttalaisia, Kepuleita ja Kokkareita.
Mutta ihan aikuisten oikeasti: Maakuntamme hallinto näyttää menevän Länsi-Uudenmaan suuntaan jossa Espoo hallitsee Tapiolasta Raaseporin läntisimpään kolkkaan saakka. Otetaanko HUS mukaan?
Siitä keskustelua pls !!
EiBeeCii
Pro Kirkkonummi ry:tä voinee tulkita sananlaskulla: "Moni on kakku päältä kaunis, mutta silkkoja sisältä." Kuntavaaliehdokkaat näyttävät koostuvan ns. tupla/tripla takinkääntäjä-/loikkariammattilaisista esim. persu/sininen/uusvihreä/pro ym. jne. Tekojen ja puheiden paikkansapitävyys ryhmällä ilmeisesti on elänyt ja elänee sitä ns. totuuden jälkeistä aikaa, johon lukeutuu mm. rehellisyys ja avoimuus. Osalla ko. jäsenistöstä sananlaskua lainatessani ei liene ns. " häpyä olevan hännänkään päässä." Saa nähdä onko jotkut kirkkonummelaisista äänestäjistä yhä uudelleen ja uudelleen, kunnan ja kuntalaisten edun vastaisesti, näiden omaa etuaan ajavien vedätettävissä.
Naapurikaupunkilainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx