(14) kommenttia

Vihreät eivät ole sopineet kiistojaan − uusi ryhmä jätti puolueen ja sai yhden "loikkarin"

Pekka Sinisalo valittiin valtuustoon Perussuomalaisten listoilta. Myöhemmin hän siirtyi Sinisiin ja nyt sitoutumattomana Uusvihreiden valtuustoryhmään.

Kirkkonummen valtuustossa istuvien Vihreiden jako kahteen ryhmään näyttää jäävän pysyväksi. Talvi ei ole tuonut sopua kiistoihin.

Valtuustossa on ollut viime vuodesta lähtien kaksi Vihreiden valtuustoryhmää: Vihreät ja Uusvihreät.

Tällä hetkellä molemmissa ryhmissä on kuusi valtuutettua. Uusvihreät kertoivat maanantaina, että ryhmän koko on kasvanut yhdellä valtuutetulla, kun ryhmään on liittynyt sitoutumattomana Pekka Sinisalo, joka on viimeksi edustanut Sinisiä ja sitä ennen Perussuomalaisia.

Samalla Uusvihreät kertoivat, että heidän viisi valtuutettuaan ovat eronneet puolueesta eli he eivät ole enää Kirkkonummen Vihreiden jäseniä.

Vihreässä liitossa puolueen jäsenyys tulee jonkun yhdistyksen kautta. Kukaan ei kuuluu puolueeseen suoraan.

Uusvihreiden ryhmäpuheenjohtaja Outi Saloranta-Eriksson kertoo kuitenkin, että ryhmän valtuutetut eivät ole näillä näkymin jättämässä lopullisesti Vihreä Liittoa, vaan kukin katselee nyt jotakin toista Vihreän Liiton jäsenyhdistystä, jonka kautta he voisivat jatkaa puolueen jäsenenä.

Vihreällä Liitolla on useita valtakunnallisia yhdistyksiä, jonka jäsenet ovat automaattisesti myös puolueen jäseniä.

Kirkkonummen vihreät kertoivat viime vuoden puolella, että kiistojen taustalla olivat näkemyserot sisäisestä toimintakulttuurista ja yhteistyön tavoista.

Uusvihreät tiedottivat nyt, että yrityksestä huolimatta ryhmät eivät ole kevään aikana onnistuneet ratkaisemaan ristiriitoja.

Sinisistä loikannut Pekka Sinisalo perustelee Uusvihreisiin liittymistään sillä, että Uusvihreät ajavat eniten Kirkkonummen parasta.

Sinisalon ryhmänvaihdon seurauksena hävisi valtuustosta kokonaan yksi puolue eli Siniset.

Kesän aikana Uusvihreiden valtuustoryhmä järjestäytyy Saloranta-Erikssonin mukaan uudelleen ja asettaa tavoitteet jäljellä olevalle vaalikaudelle ja samalla harkitaan ryhmän myös nimeä.

Vihreiden vanhassa ryhmässä ei ole katsottu hyvällä sitä, että ryhmästä eronneet käyttävät myös nimessään vihreät-sanaa.

> Vihreät eivät tehneet lopullista pesäeroa toisistaan − valtuustossa molemmilla ryhmillä sama yhdistys ja ohjelma (Viisykkönen 7.11.)

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Kyllä tyyppi näyttää kuvassa ainakin varsin siniharmaalta?
Anonyymi
Äänestäjiä kohtaan tosi moraalitonta toimintaa näiltä loikkareilta ja sananlasku ko. valtuustoryhmän jäsenistä osunee oikeaan "ei ole häpyä hännänkään päässä". Siis ryhmälle em. arvomaailmaa kuvaava nimi eli oma etu.
Naapurikuntalainen
Pekka Sinisalo kuitenkin sivuillaan mainostaa edelleen olevansa perussuomalainen. Olisiko Pekan aika herätä ja vaihtaa värit sivuille? Kuulin että olisi halunnut takaisin persuihin, ei otettu. www.pekkasinisalo.fi
sivusta seurannut
Nyt on sellainen selkäranka paikallispoliitikolla, että kääntyy istuallaan 360 astetta. Värit vaihtuu kun diskovaloissa, mutta hymy ei hyydy.
Fleksi
No vihreät ovat niin humpuukki puolue, että väliäkös siilä onko kaksi tai kolmekin ryhmää samalla puolueella. Riitaa on vaikea ratkaista, veteraani politiikko Paavo Väyrysen puoleen. Ainahan voi tietytikin sovitella riitaa käräräsaleissa, monestikin persu syytettyjen pekillä.
nim. sellaista on kokeneenkin politiikon elämä
Eihän tässä voi Pekan omasta edusta olla kysymys :) Persut ja vihreäthän ovat poliittisesti niin lähellä toisiaan (huutonaurua).
Knummi
Voi ristus, vasemmistoliiton valinnan olisi vielä ymmärtänyt....?
Anonyymi
Moi nimimerkki Matti, tiesitkö että Kirkkonummen HSL-hallituspaikka on perussuomalaisille neljäksi vuodeksi piiritasolla neuvoteltu luottamuspaikka, mutta jota Sinisalo on kuitenkin pitänyt sinisillä ja nyt (uus)vihreillä.

Tiesitkö myös, että Sinisalo on pitkän linjan yksityisautoilun puolustaja ja ns. tietullien intohimoinen vastustaja? Joka on siis kirkkonummelaisittain katsottuna toki hyvä asia, ei siinä mitään.
Lisätietoja saatavilla
Värisokeutta ilmassa
Naapuri
Sinisalo osaa hyvin pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen asiat ja pystyy näin toimimaan tehokkaammin valtuustossa, ollut monissa asioissa ympäristön puolella ennenkin.
Matti
Tämä kaveri kyllä hyötyy tästä henk jotenkin. Muuten ei tekisi näin. Pistää vaan miettimään kuinka mikään puolue voi häneen enään luottaa.
Ei ole normaalia tuo hänen touhu
Kuten varmasti moni totesi eduskuntavaalienkin tuloksen myötä: Heippa hei siniset, ei ikävä jää! Vaikka toki sinällään henkilö jää valtuustoon, mutta eri ryhmässä.
harva jää ikävöimään
Nyt jo häpeemään. Toisen puolueen nimissä äänestäneet sisään ja
kaveri kävelee pokkana toiseen laitaan
Ei tällaista
Ääh, tällaiset omaa etua ajavat puoluevaihdokset ovat varsin epämiellyttäviä....
Uffe

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx