(7) kommenttia

Video: Tällaiselta näyttää Kirkkonummen uusi keskusta-alue "helikopterikuvissa" − uusi suurkoulu, kerrostaloja, liikuntapaikkoja

Kirkkonummen keskusta-alueen uusimman laajennuksen rakentaminen on alkanut. Vesitorninmäelle tehdään ensin kadut ja pian alkavat myös uuden suurkoulun rakennustyöt.

Vesitorninmäki rakennetaan kahdessa vaiheessa, ensin alapuolinen entinen pelto -ja niittyalue ja myöhemmin Vesitorninmäen rinne.

Ensimmäiseen vaiheeseen eli länsiosaan kuuluvat uusi Jokiniityntie, Jolkbyn joen ylittävä kevyen liikenteen silta urheilupuiston puolelle ja puistoraitit.

Samassa urakassa rakennetaan Jokirinteen oppimiskeskuksen pihan naapuriin lasten liikunnallinen alue, katusählykenttä, monitoimiareena, katukoriskenttä ja ulkokuntoilualue.

Uusi oppimiskeskus tulee Jokniityntien päähän. Autoliikenne keskukseen johdetaan uimahallin vieressä olevan liikenneympyrän kautta.

Kevyenliikenteen väylät tulevat keskustasta ja Kirkkolaaksosta päin.

Alueen kunnallistekniikan suunnittelusta vastannut FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy on tehnyt videon, jossa esitetään havainnollisesti uutta aluetta.

Video on vain digitaalinen malli, ei lopullinen rakennussuunnitelma.

Videon lopussa nähdään myös toisen rakentamisvaiheen suunnitelma. Toisen vaiheen kunnallistekniset työt käynnistyvät aikaisintaan vuonna 2021.

Valtaosa uuden alueen maista on rakennusyhtiöiden hallussa.  Niiden ratkaisuista riippuu milloin alueelle ryhdytään rakentamaan asuntoja.

Koko alueen arviodaan olevan valmis aikaisintaan 10 vuoden kuluttua. 

Jokirinteen oppimiskeskus valmistuu aikataulun mukaan runsaan kahden vuoden kuluttua. (sijainti, katso kartta alla)

Lue lisää:

> Vesitorni häviää Kirkkonummen keskustan maisemasta − purkutyöt aiotaan aloittaa jo syksyllä (Viisykkönen 14.6.)

> Tällaiselta näyttää uusi suurkoulu neljään eri ilmansuuntaan − Katso tuoreet kuvat! (Viisykkönen 9.9.)

> Kadun rakentaminen uudelle suurkoululle alkaa − samalla syntyy kokonaan uusi kävely- ja pyörätiereitti (Viisykkönen 24.4.)

> Video: Myös Masalalan keskusta-alueesta on tehty havainnevideo, jossa tulevia rakennussuunnitelmia kuvataan


(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Tuosta paistaa heti se emämunaus, että vesitorninmäkeä ei pidä rakentaa ollenkaan. Se tarvitaan koulujen, päiväkotien ja kaikkien noiden uusien talojen asukkaiden, sekä keskustan, Heikkilän ja Jolkbyn lähi-virkistysalueeksi. Kerrostalokeskittymä pitää tehdä keskustaan kouluilta vapautuville tonteille.
Vai pitääkö asukkaat uudet ja vanhat autoilla Kvanbyhyn, Hilaan tai Porkkalaan ja myös autoilla jokapäiväisille ostoksilleen?
mäkeä ei voi jälkeenpäin korjata
Onpa hieno video::D
Trixi
Aika kallis ja työläs hanke ? Minne koko Kantvik siiretään kun ruopataan ranta aina C-Marketille asti ? Ja uusi moottoritie ? Sillekö tulee pontoonit?
Onko väärä kylä filmissä ?
Terveyskeskuksen suunnittelua jatketaan Jokiniittyyn mutta ei näy missään kuvissa. Ollakko vai eikö olla.
Asiakas
Kyllä on ruman näköistä! Ja mistä lähtien Kirkkonummen keskustasta mistään näkee meren?????? EI YHTÄÄN MISTÄÄN!

Voi vain kuvitella miten paljon likaisemmaksi kylä muuttuu tuonkin rakentamisen jäljiltä. Kakarat sotkee spray maaleilla joka nurkan, roskia ei korjaa kukaan pois ja kylän vähäinenkin rauha mikä on ollut vielä jäljellä loppuu.

Kunta haalii lisää asuntoja ja asukkaita vaikka sillä ei ole mitään muuta tarjottavaksi kuin likainen kunta homekouluilla ja home päiväkodeilla.
Kirkkonummi ei ole enään vuosiin ollut viihtyisä & idyllinen
Harvinaisen epäselvä video. Meren rannalla keskusta myös? 3d kuvaus nykyisestä rakennuskannasta olisi ollut aika helppo tähän tehdä...
Jan
Ei ollut oikein hyvä kuva kun ei näy terveyskeskusta missään??????????
Huonosti kuvattu

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx