(6) kommenttia

Vesitornille ei löydetty rakentajaa, hinta oli reilusti liian kallis − urakasta yritetään vielä neuvotella

Kolmesta ehdotuksesta valittiin uudeksi vesitorniksi maljamainen maanvarainen vesisäiliö. (kuva: FCG Arkkitehdit)

Kirkkonummen keskustan uudelle vesitornille ei ole löytynyt vielä urakoitsijaa. Tarjoajia oli kaksi, mutta molempien hinta nousi selvästi yli kustannusarvion.

Huonokuntoiseksi todettu vanha vesitorni on jo purettu, ja uuden pitäisi olla valmis ensi vuonna.

Uuden tornin rakentamisesta järjestettiin keväällä tarjouskilpailu, johon saatiin kaksi tarjoajaa. Tarjoukset olivat annettujen ehtojen mukaiset. Vain hintalaput olivat liian suuret.

Hankkeeseen on varattu 2,3 miljoonaa euroa. Vesilaitoksen mukaan jätetyt tarjoukset ovat oleellisesti kustannusarviota korkeammat.

Uuden tornin tai paremminkin säiliön suunnitelmat valmistuivat viime vuonna. Ehdotuksia oli kolme, joista järjestettiin myös "kansanäänestys". Voittaja oli Vaasi-niminen ehdotus, jota pidettiin moderneimpana.

> Lue: Kirkkonummen keskusta saa modernin vesitornin − raati ja kansa nettiäänestyksessä olivat samaa mieltä (Viisykkönen 30.1.)

Kirkkonummen Veden johtokunta on päättänyt, ettei uutta tarjouskierrosta järjestetä, vaan tarjouksen jättäneiden kahden yhtiön kanssa jatketaan neuvotteluja.

Se on lain ja kunnan hankintaohjeen mukaan mahdollista, koska mukana on vähintään kaksi tarjoajaa.

Jätettyjä urakkatarjouksia ei julkisteta tässä vaiheessa. Tällä turvataan se, että aito kilpailu säilyy tarjoajien välillä.

> Katso video! Millainen vesitorni keskustan mäelle? − kolme vaihtoehtoa, äänestys käynnissä (Viisykkönen 17.1.)

(6) kommenttia

Kommentit (6)

Sivut

Tämä on nähty niin monta kertaa...
Haaveet ja todellisuus eivät kohtaa kuten kaikki vähänkin ajattelevat tiesivät jo äänestyksessä.
Mietityttää vain miksi Kirkkonummen rakennusvalvonta johdatteli tätä voittanutta hanketta äänestyksessä...
Apua! Haluan pois Kirkkonummelta
Miksi kaikki hankkeet ovat olleet " Suomen parhaita, kauneimpia ja hienoimpia", alkaen sosiaali- ja terveyskeskushankkeesta, josta piti tulla " Suomen paras".
Sen kun näkisi.
Koulu+päiväkoti - sama juttu.
Vesitorni … tai mikä allas se nyt onkaan - merkittävää desingia.
Entä tuo kirjastounelma - sen piti ylittää kaikki muut kauneudella ja ties millä.
Vaan mitä on saatu??
kysyn vaan
Kannataa ilmanmuuta ottaa halvempi. Sit korjataa moneenkertaan. Hinta sitten kolminkertainen. Hyvätpäättäjät.
Mallii kouluista.
Miksi Kirkkonummesta on tullut kaikenlaisten haaveilijoitten ja haihattelijoiden temmellyskenttä? Yhtäkään tavallista riittävän hyvin ja asiallisesti toimintansa täyttävää rakennusta ei voida enää suunnitella ja tehdä?
Rakenteet suunnitellan sellaisiksi että ne on vaikea tehdä säitä ja kulutsusta kestämään.
Se aika jolloin kaikilla Suomen kunnilla piti olla joku luomus esiteltävänään on kaukana takana. Kunnilla ei riitä yksinkertaisesti rahaa tällaiseen turhaan kilpavarusteluun.
Kunnantalo-kolossin kattoakaan ei saatu vettä pitäväksi, mitenköhän käy kun kirjastossa rupeaa paperi kastumaan. Rakennus ei silloin täytä tehtäväänsä, vaikka jo on ylimääräisetkin rahat siihen laitettu.
suhteellisuudentaju takaisin
Miten tämä sama touhu voikaan toistua Kirkkonummella kerta toisensa jälkeen?? Aivan varmasti käy kuten kirjaston ja kaikkien muiden rakennus projektien. Eikö jo aikuisten oikeasti voida vaihtaa kunnalta porukka joka näistä asioista päättää? He kun eivät yksinkertaisesti osaa näitä asioita. Se on nähty jo niiiiiiiin monta kertaa.
Tuskin valmistuu ajallaan, tämäkään

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx