(0) kommenttia

Vesialueen kokous keräsi 150 osanottajaa – kokous keskeytettiin

Pohjois-Kirkkonummen vesialueiden omistajat eivät meinanneet mahtua Veikkolan koululle torstai-iltana. Viime vuonna omistajille lähetetyt laskut saivat osakkaat joukolla liikkeelle.

Pohjois-Kirkkonummen vesialueiden osakaskunta piti vuosikokousta normaalia aikaisemmin, koska viime vuonna osakkaille lähetetyt laskut ovat tulleet monille yllätyksenä ja herättäneet närää.

Muun muassa Kirkkonummen kunta kieltäytyi maksamasta 25 000 euron laskua osakaskunnalle. Kunnanhallitus vaati uuden kokouksen pitämistä ja kokouskutsun parempaa tiedottamista.

Aiemmin osakaskunnan kokouksissa on olut kourallinen osakkaita. Tällä kertaa paikalle saapui arviolta 150 osallistujaa. Valtakirjojen tarkastaminen vei jo kaksi tuntia.

Illan kokouksessa ei vielä päätetty mitään osakaskunnan toimintasuunnitelmasta eikä talousarviosta. Jatkokokous on tarkoitus pitää ensi kuussa.

Kunta ja valtio suurimmat osakkaat

Osakaskuntaan kuuluu noin 880 osakaskiinteistöä. Suurimmat ovat noin 25 prosentin osuudella Kirkkonummen kunta ja Nuuksion kansallispuisto eli Suomen valtio 12 prosentin osuudella.

Yksityisiä isoja vesialueiden omistajia on reilu kymmenen.

Monet omakotiasujat ja kiinteistön omistajat eivät ole olleet oikein tietoisiakaan osakaskuntaan kuulumisesta.

Osakaskunnan on vesialueita noin 200 hehtaaria Pohjois-Kirkkonummella. Suurimmat järvet ovat Kalljärvi, Perälänjärvi ja Lamminjärvi Veikkolassa.

Osakaskunta on perustettu 2010, jolloin useita yhteisiä vesialueita liitettiin yhteen. Osakaskunta toimii myös lain mukaisena kalastuskuntana.

Osakaskunnan tehtävänä on järvien kunnostaminen ja hoito.

Viime vuonna osakaskunta lähetti laskuja osakkaille runsaat 80 000 euroa. Niistä on maksettu noin 15 000 euroa.

> Osakaskunnan nettisivuille pääsee tästä

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx