(0) kommenttia

Veikkolan studio yllättää: Eero Aarnion Pony on nyt myös betonia

Eero Aarnion muovinen Pony syntyi 1972. (kuva: Studio Eero Aarnio)

Veikkolassa asuvan ja työskentelevän professori Eero Aarnion muotoilu yllättää myös betonisesti. Legendaarinen Pony esittäytyy kivisenä Aarnion elämäntyönäyttelyssä  ensi viikolla.

Jyväskyläläinen HB-Betoniteollisuus ja Aarnio ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Aarnion muotoiluosaaminen saa jälleen uuden ilmenemismuodon, kun legendaarinen Pony/Poni syntyy betonista.

Ponin autenttisen muodon luominen on ollut erittäin haasteellinen tehtävä. Varta vasten teetetty, erittäin monimutkainen betonimuotti vaati satoja tunteja insinöörityötä ja lukuisia prototyyppikierroksia ennen kuin siitä syntyi Aarnion tinkimätöntä silmää tyydyttävä lopputulos.

− Ponin muoto on kestänyt mittakaavan muutokset hyvin ja se on säilyttänyt sympaattisen olemuksen koosta ja materiaaleista riippumatta. Ponia on valmistettu muun muassa huonekaluna, hopeakoruna, avaimenperänä ja heijastimena. Vaikka se nyt on valmistettu betonista ja painaa yli 200 kiloa niin silti sitä ei tarvitse pelätä. Mutta auta armias jos suututat sen, Aarnio varoittaa.

Vaikka Betoni-Poni tehdään tehtaassa, sen luomiseen tarvitaan roimasti perinteikästä käsityötä. Jo pelkän muotin kokoaminen edellyttää osien liittämistä toisiinsa kolmellakymmenelläkahdella pultilla, puhumattakaan valamisen jälkeen tehtävästä viimeistely- ja maalaustyöstä.

Desingmuseon tämän vuoden päänäyttely avautuu ensi viikolla. Näyttelyssä käydään läpi Aarnion koko elämäntyö.

Uudet Betoni-Ponit toivottavat museon edessä vieraat tervetulleeksi. Näyttely on avoinna 8.4.- 25.9.2016.

> Eero Aarnion elämäntyö esille – Veikkolassa luotu valtava määrä designia (Viisykkönen 4.12.2015)

(0) kommenttia

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx