(0) kommenttia

Veikkolan skeittiparkki pelastetaan talkoilla – ”Nuoret tekee, aikuiset tukee”

Isä ja poika -projekti: Renni ja Risto Sivonen

Viime vuonna kipakkaakin keskustelua synnyttäneen Veikkolan skeittirampin kohtalo on kohta ratkaistu. Talkoot alkoivat lauantaina ja skeittipaikka on pian tiptop-kunnossa.

Skeittiparkki vanhassa hiekkamontussa Veikkolan keskustassa on ollut nuorison kohtauspaikka pitkään.

Vanhemmatkin ovat pitäneet paikka erinomaisena, koska se on siinä liikenneympyrän vieressä kaikkien ohikulkijoiden ”valvovan” katseen alla. Ilkivaltaakaan ei ole ollut juuri ollenkaan.

Talkooporukka repi lauantaiaamuna rampin levyjä irti kilpaa lännestä lähestyvän sadealueen kanssa.

Ramppi on yllättävän kovatöinen pitää kunnossa. – Levyt on vaihdettava kahden kolmen vuoden välein. Kulutus on niin kova, sanoo ruuveja työllä ja tuskalla irti repivä talkoolainen Risto Sivonen.

Veikkolan kyläyhdistys oli pitkään yrittänyt saada skeittiramppia kunnan hoitoon. Kunta kuitenkin päätti rakentaa Veikkolan urheilukentän viereen lähiliikuntapuiston, joka valmistuu kovaa vauhtia. (Lue: Viisykkönen 27.5.2015)

Puistossakin on skeittiramppi ja tietysti paljon muuta. – Uusi ramppi puistossa on ihan ok, mutta tämä on parempi, sanoo Veikkolan ykkösskeittaaja Renni Sivonen talkoissa hääräävän Riston poika.

Uusi yhdistys otti kontolleen vanhan rampin

Vanha ramppi haluttiin siis pelastaa. Veikkolaan perustettiin viime syksynä yhdistys Veikkolan nuorten tuki ry eli Venttu, joka on nyt ottanut hoitoonsa skeittiparkin.

Kyläyhdistys antoi 3 000 euroa tarvikkeisiin ja Veikkolan VPK 500 euroa.

Talkootyötä päälle muutama päivä, niin parkin uusia avajaisia voidaan viettää 11.6. Veikkolan kylätapahtumassa.

Uutta yhdistystä ei ole kuitenkaan perustettu Veikkolaan vain skeittiramppia varten. Tavoitteet ovat isommat.

Venttun puheenjohtaja Tuulia Råmark linjaa, että yhdistys edistää nuorten vapaa-ajantoiminnan mahdollisuuksia, turvallisuutta ja viihtyvyyttä Veikkolassa.

− Nuoret on hyvin tärkeä asia. On tärkeää, että he tekevät ja saavat tehdä asioita itse, mutta aikuisten tukea tarvitaan. Nuoret tekee, aikuiset tukee, on yhdistyksen motto, sanoo Råmark, jolla on kolme tieni-ikäistä poikaa.

Talkoot skeittirampilla jatkuvat sunnuntaina, jos sää salli ja tarvittaessa ensi viikonvaihteessa.

 


(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä