(7) kommenttia

Veikkolan skeittijengi: Kuulkaa meitä – skeittiparkki pitää olla tässä!

Veikkolan Renni Sivonen näyttää mallia. Hän oli viime vuonna SM-kisoissa 8:s.

Veikkolan skeittaajat eivät halua, että uudet skeittirampit rakennetaan Veikkolan uuteen yli puoli miljoonaa euroa maksavaan lähiliikuntapaikkaan. Vaatimusta vauhditetaan yli 170 nimen adressilla.

- Meitä käyttäjiä pitää nyt kuulla. Me on tää suunniteltu, tää on talkoilla tehty, tää on paras paikka skeittiparkille, mihinkään muualle ei tällaista mestaa tarvitse Veikkolassa rakentaa, skeittiparkin vakikäyttäjät sanovat kuin yhdestä suusta.

Veikkolan skeittaajien niemienkeruu lähti nopeasti liikkeelle viikonvaihteessa, ja ehdotukset – tai jopa vaatimukset on toimitettu kuntaan.

Veikkolan toisen liikenneympyrän vieressä vanhassa soramontussa on ollut skeittipuisto noin 14 vuotta. Se on kunnan maalla, mutta rakennettu ja ylläpidetty talkoovoimin Veikkolan kyläyhdistyksen nimissä. Kunta on välillä antanut talkooavustuksia. (katso kartta alla)

Kaikki on toiminut hyvin ja paikka on erittäin suosittu. Kyläyhdistyksen hallituksen jäsen Paavo Sortti sanoo, että montussa saattaa olla lähes 40 nuorta yhtä aikaa.

Lähelle nousee hieno lähiliikuntapaikka

Tilanne on sikäli erikoinen, että Veikkolan liikuntapaikkatilanne pitäisi kohta olla paremmin kuin hyvin.

Kunta ryhtyy rakentamaan urheilupuistoon tänä vuonna uutta lähiliikuntapaikkaa, johon on varattu rahaa yli 600 000 euroa. 

Valtio lupasi viime viikolla avustaa hanketta 160 000 eurolla. Uuteen liikuntamekkaan on piirretty myös skeittipaikka.

Missä sitten mättää? Skeittaajat haluavat, että skeittiparkki pysyy paikallaan.

- Näin on. Käyttäjiä pitää kuunnella. Kunnan rahoja ei pidä laittaa uuteen skeittipaikkaan. Tämä vaan kunnan hoitoon, Sortti sanoo ja muistuttaa, että Kirkkonummen kaksi muuta skeittiparkkia ovat kunnan rakentamia, mutta Veikkolassa paikka on tehty talkoilla.

Skeittaajien mielestä lähiliikuntapaikkaan kaavailtu skeittiparkki vaikuttaa liian pieneltä. Nuoret sanovat lisäksi, että skeittaaminen on meluisaa puuhaa, ja aika pitkien välimatkojen Veikkolassa skeittaamaan tullaan usein mopoilla, joten lähiliikuntapaikassa tulee helposti yhteentörmäyksiä muiden käyttäjien kanssa.

Kunta: ei olla viemässä pois

Kirkkonummen liiikuntatoimenjohtajan Katja Linnakylän mukaan asiassa on syntynyt myös väärinkäsityksiä.

– Skeittipaikka on kyläyhdistyksen, eikä kunta ole sitä lopettamassa, Linnakylä tähdentää.

Linnakylä ei ota tässä vaiheessa kantaa skeittaajien vaatimuksiin. Hän lupaa, että vetoomus tutkitaan.

Kysymys on Linnakylän mielestä kuitenkin kahdesta eri asiasta. – Liikuntatoimi valmistelee lähiliikuntapaikkaa kun taas nykyinen skeittipaikka ei ole edes liikuntatoimen hallinnassa, vaan se on Eerikinkartanon johtokunnan hallinnoima.

> 51-Arkisto (10.10.2014) Budjetti: Veikkolaan uusi lähiliikuntapaikka


(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Antakaa jätkien säilyttää mestansa ja rempatkaa ne kuosiin.
StiiWi-O
Pitää muistaa, että Espoon valvonta viranomaiset puuttuivat kyläyhdistyksen ylläpitämän skeitti alueen kunnossapidosta. Silloin alue todettiin vaarallisesti ja huonokuntoiseksi. Muistaakseni kunta antoi kylä yhdistykselle avustusta sen kunnostamiseen. Niinkuin kuvista näkyy on skeittiramppi rapistunut ja viranomaiset pistävät pian taas alueen käyttökieltoon. Eikö olisi nyt järkevää järkevää rakentaa uusi skeittialue urheilupuistoon, jolloin ylläpito olisi kunnan ja alue olisi turvallinen käyttäjille.,
Äly hoi
Ei mitään skeittipaikkoja. Liikaa ei-toivottuja lieveilmiöitä: töhrimistä, melua, päihteitä
Joppe Joutomies
Eerikinkartanon johtokunnassa ei ole ollut mitään puhetta tästä asiasta. Kunnioitan omalta osaltani nuorten mielipidettä, skeittipaikka pysyköön nykyisellä paikallaan jos käyttäjät niin parhaaksi näkevät. Eiköhän se liikuntatoimi keksi jotain suunnitellun uuden skeittipaikan tilalle jos tilanne niin vaatii. Hieno juttu skeittaajilta!

Vesa-Pekka Sainio (ps.)
Eerikinkartanon johtokunnan jäsen
Veikkola
Vesa-Pekka Sainio
Ehdottoman lämpimästi kannatan myös pulkkamäkeä! Sellainen puuttuu ja pulkkailu on talvilähiliikuntaa parhaimmillaan. Kuka päättäjä ottaisi kopin?
Punaiset posket
Todenäkösesti se pläntti tarvitaan johonkin turhaan rakennus hankkeeseen, esim ylihintaisille kerrostaloille jotka jäävät tyhjille niinkuin muualla Kirkkonummella.
seppo
Veikkolasta puuttuu kunnon pulkkamäki !! Sellaisen voisi tehdä huokeasti kun lähiliikuntapaikkaa varten siirretään maata. Tehkäämme veikkolalaisille oikein kunnon kukkula!
lasten puolesta

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä