(14) kommenttia

Veikkolan meluesteet melkein valmiit – kokemukset ristiriitaisia, joidenkin mielestä melu jopa lisääntyi

Melusuojaus Veikkolan kohdalla valmistuu muutaman viikon sisällä. (kuva: Väylävirasto)

Moottoritielle Veikkolan kohdalla valmistuneen melusuojauksen vaikutuksia on kuunneltu jonkun aikaa ja hyötyjä runsaan 6 miljoonan euron hankkeesta puntaroitu.

Melusuojauksen hyödyt ovat vielä tässä vaiheessa korvan varaisia. Tarkat melumittaukset ovat tulossa.

Niissä verrataan desibeliarvoja samoissa pisteissä, joista on mittaustulokset ennen suojauksen rakentamista.

Hankkeen projektipäällikkö Jarmo Nirhamo Väylävirastosta kertoo, että palautetta on jo tullut.

Joissakin kommenteissa on oltu sitä mieltä, että melu on lisääntynyt tai ainakin se on muuttunut erilaiseksi.

Korkeat meluesteet rakennettiin tässä vaiheessa vain moottoritie eteläpuolelle ja tien toiselle laidalle vain matala väliaikainen suojaus.

> Ikuisuushanke nytkähti yllättäen liikkeelle − Veikkolaan luvassa moottoritielle meluseinä, mutta vain toiselle puolelle (Viisykkönen 13.4.2018)

Jo pari vuotta sitten arvioitiin, että ratkaisu aiheuttaa heijastusvaikutusta moottoritien pohjoispuolelle.

Nirhamo muistuttaa, että aidoilla ei saada koskaan melua pois, siihen tarvittaisiin Veikkolankin tapauksessa tunneli.

− Alkuperäisissä suunnitelmissa on arvioitu, että paikka paikoin jopa suojauksen eteläpuolella melutasot jäävät yli 50 desibelin, joka on raja-arvo suosituksissa, Nirhamo toteaa.

Melusuojaukseen tehdään vielä parin viikon sisällä pieniä parannuksia, koska selviä ”vuotokohtia” on havaittu. Aitojen limityksiin tulee lisäsuojausta ja aidan alaosaa jossakin kohdin peitetään.

Melusuojauksen suunnitelmat tehtiin vuonna 2015 myös moottoritien pohjoispuolelle, mutta korkeiden aitojen rakentamiseen ei ollut määrärahaa, eikä sellaista ole Väylävirastolla tiedossakaan.

Kunnollisen suojauksen tekeminen pohjoispuolelle jätettiin tulevaisuuteen osin siksikin, koska meneillään on Espoo-Salo -oikoradan yleissuunnittelu, joka valmistuu lähikuukausina.

Ratalinja kulkee Veikkolan kohdalla aivan moottoritien vieressä pohjoispuolella. Jos rata joskus rakennetaan, se vaatii omat melusuojaukset.

Veikkolan melusuojaus tulee virallisesti esille Maanmittauslaitoksen julkisessa maantietoimituksessa, joka tehdään hankkeen lopuksi.

Ajankohtaa ei ole sovittu, mutta aineistoa löytyy netistä.

Veikkolan melusuojaushanke on projektipäällikkö Nirhamon mukaan sujunut suunnitellusti sen jälkeen, kun uudesta kustannusarviosta päätettiin vuosi sitten.

> Veikkolan meluesteelle tuli lisähintaa 2 milj. euroa − rakentamaan päästään vasta ensi vuonna (Viisykkönen 22.8.2019)

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Nimimerkille Niziwoo: Sitä ihmettä ei tule Kirkkonummella tapahtumaan, että paikallisten suorastaan rakastamat pitkän linjan päättäjät vaihtuisivat. Samat "Raijat, Timot, Uffet, Arit ja Pekat" jatkavat vaaleista toiseen. Toki joitain yksittäisiä uusia naamoja tullaan näkemään, mutta heillä ei ole asiaa ns. vallan ytimiin.
Not gonna happen
Kunnantalo pieleen, kirjasto pieleen, meluesteet pieleen, mitä tapahtuukaan hyvinvointikeskuksen ja koulujen kohdalla, uutta pahoinvointiako? Olisiko äänestäjilläkin nyt vakavan tarkastelun paikka seuraavissa kuntavaaleissa? Syytä olisi.
Niziwoo
"Kaikki mättää" olet muuten oikeassa! Meluesteen rakentamisen nopeuttamisen takana oli muutama jotka huusi lujaa. Erityisesti muutama valtuutettu. Rakennusvirhettä meluesteessä ei ole. On selvää, et jos toisella puolella on melueste, kimpoaa melu siitä. Ne jotka näitä rakentaa, tiesivät asiasta ilman muuta! Nythän se on sanottu lehdessäkin, et ainoa vaihtoehto on tunneli, jos melu halutaan pois. Jo alkuperäisissä suunnitelmissa on kerrottu, et myös etelä-puolella melu tulee jäämään yli suositusten. Hyvä et johonkin miljoonien hanke auttanut.
Voi Veikkolaa
Voi Veikkolaa nimimerkille tiedoksi, että eipä tainnut Veikkolalaiset kyseistä tekelettä rakentaa.
Tässä kunnassa rakennetaan usein kaikkea kummaa, jota kukaan asukas ei haluaisi, mutta kunnan päättäjille se on pakko saada toteutettua ja yleensä kaikki on sen jälkeen tyytymättömimpiä.
Kaikki mättää
Mitäs te Veikkolaiset kuvittelitte??!! Jo maallikko tiesi, että eihän tuo auta kuin toiselle puolelle tietä. Älkää veikkolalaiset olko hömppiä, uutta seinää ei ole hetkeen tulossa. Katsokaa kunnan taloutta. Kyllä sieltä karsitaan kaikki mahollinen. Veikkolan kirjaston piti tulla Veikkolan kouluun, mutta veikkolalaiset poliitikot torppasi sen!! Nyt meillä ei ole kohta kirjasto täällä ollenkaan!
Voi Veikkolaa
Olipa hyvä että vauras kunta sai taas kerran tuhlattua rahat turhuuteen oli ylijäämää
Liitua on
Kyllä melu on kasvanut ja tullut sellaisille alueille missä melusta ei ole ollutp aikaisemmin tietoakaan. Meluaita on toteutettu alkuperäisen suunnitelman perusteella, jossa meluaita on molemmilla puolin väylää. Kun puolet jätetään rakentaatta, voi jo lähtökohtaisesti järkeillä mikä on tulos. Nyt asukkaille markkinoitu tavoite on ollut vähentää melua väylän molemmin puolin ja aitaratkaisu absorboi melun eikä nimenomaa heista sitä. Eli onko tarkoituksellisesti unohdettu tosiasiat? Kyllä tilanne täytyy pyrkiä palauttamaan nillä aluella, jossa melu on lisääntynyt, samalle tasolle kuin ennen meluaitaa!
Jukka Säkkinenm
No mutta, sehän meni aivan nappiin sitten sekin investointi. Kyllä julkisella rakentamisella saadaan raha liikkeeseen ja Suomi kuntoon! :)

Ilmainen vinkki niille, joita melu häiritsee: muuta kauemmaksi moottoritiestä ja muista valtaväylistä.
Anonyymi
Mopot ovat oma ongelmansa. Hävytöntä on vadota johonkin 15 vuoden päästä tulevaan junarataan pohjois-puolen osalta. Kyllä tuntuu siltä, että jotain on huijattu - ehkä äänestäjää....
Tero
Mamna on oikeassa, mopot ovat nyt Veikkolassa moottoritietä pahempi melun lähde. Seuraavat 6 miljoonaa mopojen torjumiseen.
Onneli
Erittäin hyvä kommentti nimimerkiltä Mamma, seuraavaksi veikkolalaiset poliitikot ja aktiivit voisivatkin nimittäin alkaa ponnistelemaan oikein hartiavoimin lähes ympärivuotisen mopomelun vähentämiseksi.
Sähkömopoissa on tulevaisuus
Kalliotiellä yhtä kova melu kuin aiemminkin.
Anonyymi
Juurikin näin, tosin autojen äänet ovat monasti kuin musiikkia korville...:)
Anonyymi
Olen ”aina” asunut moottoritien vieressä, eikä melu ole koskaan minua haitannut. Nyt melu on heikentynyt, sisälle ei enää juurikaan melua kuulu. Eniten tulee meluhaittaa päristelevistä mopoista.
Mamma

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx