(11) kommenttia

Veikkolan meluesteelle tuli lisähintaa 2 milj. euroa − rakentamaan päästään vasta ensi vuonna

Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus rakentaa moottoritien eteläpuolelle korkea aita ja toiselle puolelle matalampi siirrettävä melueste.

Moottoritien varteen Veikkolassa suunniteltu melueste tulee puolet kalliimmaksi kuin oli arvioitu. Myös töiden aloitus viivästyy.

Valtio eli Väylävirasto ja Kirkkonummen kunta sopivat viime vuonna, että vuosikymmeniä puhuttu melueste rakennetaan ja kustannukset laitetaan puoliksi.

Tuolloin laskettiin, että projektin ensimmäinen vaihe maksaa yhteensä 4 miljoonaa euroa, josta kunnan osuus on 2 miljoonaa.

Rakennussuunnittelun yhteydessä jouduttiin lisäämään pohjanvahvistuksia ja osittain korvaamaan maa-ainesrakenteisia meluseiniä levyrakenteilla.

Kohonneiden kustannusten vuoksi kunta on käynyt neuvotteluja Väyläviraston kanssa kohonneiden kustannusten jakamisesta.

Esityksenä on, että kohonneet kustannukset jaettaisiin suhteessa Väylävirasto 75 prosenttia ja kunta 25 prosenttia, joten kunnalle tulee lisälaskua 0,5 miljoonaa euroa aiempaan laskelmaan verrattuna.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan hankkeen piti käynnistyä tänä vuonna.

Väylävirasto on kuitenkin todennut, että hitaiden tarviketoimitusten ja rakennustyön aiheuttamien häiriöiden minimoimiseksi rakennustyöt kannattaa aloittaa vasta ensi huhtikuussa, jolloin urakka olisi valmis ensi vuoden lopussa.

Kunnanhallitus käsittelee asiaa 26.8.

> Ikuisuushanke nytkähti yllättäen liikkeelle − Veikkolaan luvassa moottoritielle meluseinä, mutta vain toiselle puolelle (Viisykkönen 13.4.2018)

(11) kommenttia
Kommentit (11)

Kommentit (11)

Tarvon tie tuli Veikkolaan 1967. Montaa taloa ei ollut reitin varrella silloin.
Make R
Veikkolaan tuli moottoritie jo 1967. Ei ollut paljonkaan asutusta.
Make R (Siuntio)'
Kumma juttu...etelä-kirkkonummelaiset älähtää, kun me tänne Veikkolaan haluamme meluesteet moottoritien takia, no miksei nämä samaiset viisastelijat älähtäneet silloin kun tänne alettiin rakentamaan kunnallistekniikkaa? Kun ostin talon moottoritien läheisyydestä, niin meillä oli erittäin hyvä ja tuottava rengaskaivo ja hyvät lokasäiliöt, mutta vastustuksesta huolimatta väkisin liitettiin kunnan vesi-ja viemäriverkkoon. Kalliimmaksi tuo kunnallistekniikka tuli kuin 2,5km meluaitaa.
Annaliisa
Moi Melu McVallin, jos sinä ostat tönön lentokentän kupeesta ja alat sitten kitiseämään lentomelusta, tai tönön kaatopaikan reunamilta ja alat mölisemään hajuhaitoista, niin onko se lentokentän tai kaatopaikan vika?
peiliinkatsomisen paikka
Se, oliko tönö pystyssä ennen vai jälkeen moottorien on triviaalia. Ihmisten ja kunnan etu on että suurin osa tästä Kirkkonummen kunnan hylkäämästä kylästä saadaan kunnallisen tekniikan, kaavoituksen ja/tai yleisen asumisen mukavuuden piiriin. Sekä asukkaan, asumismukavuuden että kunnan verotuksen kannalta on pidemmän päälle parempi että tuo melueste saadaan vuosien vääntämisen jälkeen tehtyä. Moottoritien melu kuuluu valitettavasti pitkin kylää. Useimmitenhan se jää kuulematta mutta modernit häshtägit kuten melusaaste, kylänmahtavinpoliitikko ym nostavat välillä kyläläisen vastahankaisuusen esille. Yay for Markus. Yay for meluaita.
Melu McVallin
Jos katsoo -60 luvun karttaa ei siellä kovin monta taloa näy.
ollon
Ainaiset valittajat: jotkut talot ovat olleet olemassa ennen moottoritietä, joten moottoritie on rakennettu liian läheelle taloja!
Huomaa hyvin, ketkä meluaitaa kommentoijat asuvat ”etelässä”.
Pitihän ”etelän ihmisten” saada junaradan viereen moottoritie tässä taannoin, oliko se turhake.
Tuula
Ja kuikakohan moni alueella vuonna 1956 asuneista, kun moottoritietä alettiin rakentamaan, asuvat siellä yhä?
Jälkeenpäin tulleet tienneet minne tulleet
Marjokaisa, kuinka moni rakennus oli ennen motaria vs. kuinka monta rakennusta on tullut lisää motarin jälkeen?
tönöä nousee kuin sieniä sateella
Rakennukset olivat kylässä jo kauan ennen moottoritietä.
Marjokaisa Piironen
Tämä aita on yksi turhake miksi ovat rakentaneet tönönsä niin lähelle
Ainaiset valittajat

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä