(10) kommenttia

Veikkolan koulun ja päiväkodin rakentajaksi sama yhtiö, joka urakoi Kirkkonummen kunnantalon

Havainnekuva Veikkolan uudesta päiväkodista (kuva: Projekt Kuubis)

Veikkolan koulun laajennuksen ja uuden päiväkodin pääurakoitsijaksi on valittu Peab Oy. Tarjouskilpailuun otti osaa kolme yhtiötä.

Kirkkonummen palvelutuotannon jaosto päätti keskiviikkoiltana valita halvimman tarjouksen, joka oli kokonaisurakasta noin 10,9 miljoonaa euroa. Hinta vastaa hankkeen ennakkoarvioita.

Veikkolan koulun taakse rakennetaan lisäsiipi ja vanhaa osaa puretaan tieltä pois.

Päiväkoti nousee puolestaan vanhan jo puretun päiväkodin paikalle. Rakennustöihin päästäneen piakkoin.

Koulun lisärakennuksen ja päiväkodin urakkakilpailuun osallistuivat myös Tricon Oy (13,1 Meur) ja SRV Rakennus Oy (11,7 Meur).

SRV rakentaa parhaillaan kunnalle Jokirinteen oppimiskeskusta. Peab on puolestaan urakoinut Kirkkonummen kunnantalon.

Ruotsalainen Peab on pörssinoteerattu ja yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusyhtiöistä.

> Lue lisää: Veikkolan koulun laajennuksesta valmistui piirustukset samoilta arkkitehdeiltä kuin päiväkodinkin (Viisykkönen 26.4.2018)

> Ensin suunnitelmat eivät kelvanneet, ne lähetettiin Viroon takaisin − tältä näyttää nyt Kirkkonummen uusin päiväkoti (Viisykkönen 26.2.2018)

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

Peab on kyllä kieltämättä hieman ilkeä valinta. Tällä kertaa ei nyt kuitenkaan ole vielä tullut kunnan puolelta sitä lööperiä miten projekti "työllistää paikallisesti ison määrän alan ammattilaisia". Se ei oikein nimittäin Peabin suhteen pidä paikkaansa.
Nyt kun Peab on ottanut urakan tiukalla hinnalla, jonka lisäksi rakennusliikkeen johdosta tulee vielä hankintaan käsky säästää 10 % kohteen hankinnoissa, niin saadaan taas katsella miten työmaan parkkipaikka täyttyy Liettua- Latvia - Viro merkkisin rek-kilvin varustetuista autoista. Ja voi olla tasan varma että JOKA asiasta tingitään, oli se sitten laatu, materiaali tai työkustannukset.
Emmie sillä!!
Valinta rakennusfirmasta vaikuttaa hinta/laatu- suhteet huomioiden mukaan varsin perustellulta....
Olli (rkm)
No, kun ammattiataitoa valita urakoitsijaa muullatavoin kun halvimman hinnan mukaan ei ole, niin aina mennään näin ja "toivotaan parasta".
vain rahassa mittaaminen on yksinkertaisuuden huippu
Ei hinta saa olla ainut ratkaiseva tekjiä, voisi olettaa, ettei valita yhtiötä joka on sählännyt ja pahasti kunnantalolla, outoa toimintaa.
Herätys!
Onko tällainen toiminta kunnalta oikeasti enään laillista toimintaa??? Miten voidaan käyttää kunnan rahoja näin leväperäisesti?? Eikö rakennettu kunnantalo sekä rakentamaton kirjasto ole opettanut kunnalle vieläkään yhtään mitään????
JÄRKYTTÄVÄÄ JA EDESVASTUUTONTA!
Miten meidän kuntapätäjät on valuttanut kurkusta alas Tässä tule sanalla tavalla käymään kun kunnantalolla!!!Ihan järkyttävä!
Proff
Kylä kävi tuuri on näyttöä kunnantalon rakentamisesta sama porukka vaan töihin jälki on nähty kirjat kastuu takuulla
ei opittu
Halvan täytyy olla hyvää ja referenssitkin on kunnossa.
Eiku mites se menikään...
Näissä kyllä pitäisi olla pisteytys ja halvin ei ole vältämättä paras!
Kari Vierinen, Siuntio
Kunnantalo vuotaa vettä ja lattiat halkeilee. Onnea vaan Veikkolaan.
Hyvä ja halpa?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx