(1) kommentti

Veikkolan kirsikkapuut täydessä loistossa

Veikkolan keskustan kirsikkapuut ovat täysissä väreissä.

Japanilaisten suosittua kansanjuhlaa, kirsikkapuiden kukinnan katsomista voi harrastaa Veikkolan keskustassa, missä kolme kirsikkapuuta on jo täydessä kukassa.

Vaikka maanantaiaamuna maa peittyi Kirkkonummellakin hetkeksi lumeen, kevät on aikaisessa. Kylvötöitä on tehty ainakin pari viikkoa etuajassa.

Veikkolan kirsikkapuut ovat myös ottaneet varaslähdön kevääseen. Kirsikka herää kevääseen yleensä aikaisemmin kuin kotimaiset luonnonpuut. Kukinta menee ohi myös varsin nopeasti.

Tunnetuimpia kirsikkapuiden kukinnan ihailijoita ovat japanilaiset. Kirsikan kukinnan aikaan pidettävät kansanjuhlat Hanamit keräävät miljoonia japanialaisia puistoihin, joista suurimmissa voi olla tuhansia kirsikkapuita.

Juhlien ajankohtaa ei voi ennakkoon päättää, koska kirsikka puhkeaa kukkaan hetkessä ja kukkaloisto menee äkkiä ohi. Niinpä japanilaisissa säätiedotuksissa ennustetaan yleisesti keväällä kirsikankukintaa.

Perinteisintä kirsikkapuuta Suomessa monet kutsuvat geisha-puuksi Fazerin suklaan mukaan. Geisha-suklaa tuli markkinoille 1960-luvun alussa. Geisha-hahmo otettiin suklaapaketista pois vuonna 2006. Väri on kuitenkin entinen.     


(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Japanissa ne olivat kukassa jo huhtikuun alussa!
kari vierinen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx