(2) kommenttia

Veikkolan kirjaston sijainti on taas esillä − suunniteltu remontti ja omatoimikirjasto viivästyvät ainakin ensi vuoteen

Veikkolan kirjasto on toiminut nykyisessä paikassa 30 vuotta.

Veikkolan kirjaston sijaintipaikka on ollut kuuma kysymys jo vuosia ja jälleen aiheesta keskustellaan. Täksi vuodeksi suunniteltu remontti ainakin viivästyy.

Veikkolan kirjasto on toiminut nykyisessä osoitteessa entisellä Veikkolan koululla 30 vuotta. Tilat ovat remontin tarpeessa, ja tarkoitukseen oli varattu tälle vuodelle myös määrärahat.

Kirjaston peruskorjauksen suunnittelun yhteydessä kartoitetaan kuitenkin jälleen kerran kirjaston sijainti.

Viimeksi aihe oli tapetilla kolme vuotta sitten. Tuolloin kirjastoa kaavailtiin Veikkolan koulun laajennusosaan, jonka rakennustyöt ovat juuri alkaneet. Kirjasto päätettiin pitää entisessä paikassa.

> Kummallinen äänestys: Veikkolan kirjasto jää entiselle paikalle (Viisykkönen 23.8.2016)

Kunta järjesti viime viikolla keskustelutilaisuuden, jossa esiin nostettiin sijaintipaikka.

Yksi vaihtoehto olisi Veikkolan keskustassa Koskentorin varrella oleva tyhjä tontti, jonne aikanaan oli suunniteltu terveysasemaa. Tontti on kunnan omistama.

Veikkolan kirjaston peruskorjauksesta tehdään parhaillaan hankesuunnitelmaa ja samalla kartoitetaan vaihtoehdot myös sijainnille.

Kirjaston remonttiin on varattu kunnan budjetissa tälle vuodelle 650 000 euroa. Kunnan toimitilapäällikkö Jarno Köykkä kertoo, että peruskorjaukseen ei ehditä ryhtyä enää tänä vuonna.

Kirjaston remontin yhteydessä on ollut tarkoitus muuttaa kirjasto omatoimikirjastoksi, jollainen on avattu tänä keväänä Masalassa. Kirjasto on auki omatoimiasiakkaille aamusta iltaan joka päivä.

Kirkkonummen kirjastotoimenjohtaja Margareta Kull-Poutanen korostaa, että kirjaston toiminnan kannalta nykyistä keskeisempi paikka olisi Veikkolassa toivottava.

− Kirjastot pyritään nykyisin sijoittamaan esimerkiksi kauppakeskusten yhteyteen ja ylipäätään sinne, missä on muita palveluita samassa paikassa.

Sinänsä kirjasto on toiminut Veikkolassa Kull-Poutasen mukaan nykyisissä tiloissa 30 vuotta erittäin hyvin, asiakas -ja lainausmärät ovat korkeat.

− Nyt aika on kuitenkin toinen. Ihmiset haluavat kirjastokäynnillä hoitaa myös muita asioita.

Veikkolan kirjaston nykyinen kiinteistö on melko kookas, ja kirjasto tarvitsee tiloista vain osan. Tilat eivät vastaa nykyvaatimuksia. Muun muassa esteettömyydessä on puutteita.

(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

olen ihan samaa mieltä kuin edellinen
Nina
Mikä ihme siinä on, että jotkut pitävät tuota vanhaa koulua niin ihanana paikkana kirjastona. Nostalgiaa....höpöhöpö. Paljon helpompaa olisi käydä kirjastossa samalla kun käy kaupassa, apteekissa, terveysasemalla. Nyt sinne pitää mennä erikseen, joten jää usein käymättä. Tilat on aivan liian pienet ja tosi epäkäytännölliset. Onko henkilökuntaa otettu mitenkään huomioon, kun vaaditaan heitä työskentelemään tuollaisissa tiloissa. Nyt tunteet vanhaa rakennusta kohtaan pitäisi unohtaa ja siirtyänykyaikaan.
Järki käteen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx