(17) kommenttia

Veikkolan kirjaston remontti maksaisi ainakin 2,5 milj. euroa − vaihtoehtona uusi kirjasto torin viereen

Veikkolan kirjasto toiminut vuodesta 1990 lähtien entisessä koulussa, jonka vanhimmat osat ovat 1930-luvulta.

Jo useamman vuoden pyöritelty Veikkolan kirjaston kohtalo on jälleen esillä. Vanhan kirjaston peruskorjaukselle halutaan selvittää vaihtoehto.

Veikkolan kirjasto on toiminut lähes 30 vuotta vanhassa koulurakennuksessa, joka on rakennettu 1930 -ja 1950 -luvuilla.

Rakennuksen kunto on huono ja sisäilmaongelmia on todettu, joten jo muutaman vuoden on rakennukselle suunniteltu remonttia tai vaihtoehtoisesti muuttoa Veikkolan keskustaan.

Vanhasta rakennuksesta on teetetty laaja kuntotutkimus ja alustavat laskelmat peruskorjauksen hinnasta.

Konsulttiselvityksen mukaan rakennus vaatisi erittäin perusteellisen remontin, jonka sisältää huomattavia taloudellisia riskejä. Hintalapuksi on saatu 2,5 miljoonaa euroa.

Kirjaston peruskorjausta ja kokonaan uuden kirjaston rakentamista on käsitelty monta kertaa.

Kolmisen vuotta sitten kirjastoa oltiin sijoittamassa Veikkolan koulun laajennuksen yhteyteen, mutta ajatuksesta luovuttiin.

> Kummallinen äänestys: Veikkolan kirjasto jää entiselle paikalle (Viisykkönen 23.8.2016)

Sen jälkeen on peruskorjausta valmisteltu verkkaisesti. Samalla on nostettu esille toinenkin vaihtoehto eli uudisrakennus Koskentorin varrelle.

Asia on esillä jälleen kerran. Sivistys -ja vapaa-ajan lautakunnan listalla on tiedoksi 11.9. kirjastorakennuksen kuntotutkimus.

Sen perusteella kunnan toimitilapalvelut toteaa, että toimivan ja nykyaikaisen kirjaston tekeminen nykyisiin tiloihin on erittäin haasteellista.

Kirjaston toiminnan sekä palveluiden toteuttamisen ja saavutettavuuden kannalta olisi tarkoituksenmukaisempaa sijoittaa kirjasto Veikkolan keskustaan Koskentorin yhteyteen, todetaan lausunnossa.

Sivistystoimenjohtaja ehdottaa lautakunnalle, että vaihtoehtoisesta uudisrakennuksesta tehdään hankesuunnitelma.

Kunnalla on torin varrella vapaa tontti, johon kirjasto ja mahdollisesti muutakin voitaisiin rakentaa.

> Veikkolan kirjaston sijainti on taas esillä − suunniteltu remontti ja omatoimikirjasto viivästyvät ainakin ensi vuoteen (28.5.)

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Nummelassa on hyvä kirjasto ja auki myös iltaisin. Sinne on Veikkolasta autolla n.15 minuutin matka ja busseja kulkee kivasti. Kirkkonummen keskustaan ajaa vähintään 25 minuuttia, bussilla tuplasti niin kauan, niillä muutamilla vuoroilla, joita kulkee, eli eipä Veikkolassa asuvat ainakaan K-nummen keskustan kirjastoa tule käyttämään, ellei sitten käy siellä töissä.
Tuulianna
Espoon palveluita ei haluta ja nykyisen kirjaston korjaaminen on ihan realistista. Käsittämätöntä, että tätä asiaa ylipäätänsä enää vatvotaan. Minkäänlaista Veikkola keskeisyyttä en kyllä tässä näe. Koko kunta kehitetään ihan tasapuolisesti.
Tero
Vähän ihmetyttää tämä Kirkkonummen Veikkola keskeisyys. Se on noin 10% koko kunnasta, elikkä yksi moneesta asuinalueesta. Silti sinne pitää saada ihan kaikkea, (paitsi kerrostaloja tai ihmisiä veikkolan ulkopuoleelta).
Anonyymi
Uusi Veikkolan keskustaan. Samaan yhteyteen voi rakentaa uuden kunnantalon heti kun onnistumme eroamaan kirkkonummesta.
Veikkola on nettomaksaja Kirkkonummessa
Varmasti olisi pohjois Kirkkonummella paremmat oltavat osana Espoota. Uusi kirjasto olisi rakennettu jo aikoja sitten.

Kirkkonummen keskusta ei ole mitenkään luontainen suunta liikkua pohjois Kirkkonummelta. Espooseen ja Helsinkiin on jo nyt hyviä bussiyhteyksiä ja suora tie, tulevaisuudessa myös lähijuna.

Annetaan Kirkkonummen rakentaa keskustaan rauhassa parkkitaloja ja liitetään Veikkola osaksi Espoota.
Suovaars

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx