(17) kommenttia

Veikkolan kirjaston remontti maksaisi ainakin 2,5 milj. euroa − vaihtoehtona uusi kirjasto torin viereen

Veikkolan kirjasto toiminut vuodesta 1990 lähtien entisessä koulussa, jonka vanhimmat osat ovat 1930-luvulta.

Jo useamman vuoden pyöritelty Veikkolan kirjaston kohtalo on jälleen esillä. Vanhan kirjaston peruskorjaukselle halutaan selvittää vaihtoehto.

Veikkolan kirjasto on toiminut lähes 30 vuotta vanhassa koulurakennuksessa, joka on rakennettu 1930 -ja 1950 -luvuilla.

Rakennuksen kunto on huono ja sisäilmaongelmia on todettu, joten jo muutaman vuoden on rakennukselle suunniteltu remonttia tai vaihtoehtoisesti muuttoa Veikkolan keskustaan.

Vanhasta rakennuksesta on teetetty laaja kuntotutkimus ja alustavat laskelmat peruskorjauksen hinnasta.

Konsulttiselvityksen mukaan rakennus vaatisi erittäin perusteellisen remontin, jonka sisältää huomattavia taloudellisia riskejä. Hintalapuksi on saatu 2,5 miljoonaa euroa.

Kirjaston peruskorjausta ja kokonaan uuden kirjaston rakentamista on käsitelty monta kertaa.

Kolmisen vuotta sitten kirjastoa oltiin sijoittamassa Veikkolan koulun laajennuksen yhteyteen, mutta ajatuksesta luovuttiin.

> Kummallinen äänestys: Veikkolan kirjasto jää entiselle paikalle (Viisykkönen 23.8.2016)

Sen jälkeen on peruskorjausta valmisteltu verkkaisesti. Samalla on nostettu esille toinenkin vaihtoehto eli uudisrakennus Koskentorin varrelle.

Asia on esillä jälleen kerran. Sivistys -ja vapaa-ajan lautakunnan listalla on tiedoksi 11.9. kirjastorakennuksen kuntotutkimus.

Sen perusteella kunnan toimitilapalvelut toteaa, että toimivan ja nykyaikaisen kirjaston tekeminen nykyisiin tiloihin on erittäin haasteellista.

Kirjaston toiminnan sekä palveluiden toteuttamisen ja saavutettavuuden kannalta olisi tarkoituksenmukaisempaa sijoittaa kirjasto Veikkolan keskustaan Koskentorin yhteyteen, todetaan lausunnossa.

Sivistystoimenjohtaja ehdottaa lautakunnalle, että vaihtoehtoisesta uudisrakennuksesta tehdään hankesuunnitelma.

Kunnalla on torin varrella vapaa tontti, johon kirjasto ja mahdollisesti muutakin voitaisiin rakentaa.

> Veikkolan kirjaston sijainti on taas esillä − suunniteltu remontti ja omatoimikirjasto viivästyvät ainakin ensi vuoteen (28.5.)

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Nummelassa on hyvä kirjasto ja auki myös iltaisin. Sinne on Veikkolasta autolla n.15 minuutin matka ja busseja kulkee kivasti. Kirkkonummen keskustaan ajaa vähintään 25 minuuttia, bussilla tuplasti niin kauan, niillä muutamilla vuoroilla, joita kulkee, eli eipä Veikkolassa asuvat ainakaan K-nummen keskustan kirjastoa tule käyttämään, ellei sitten käy siellä töissä.
Tuulianna
Espoon palveluita ei haluta ja nykyisen kirjaston korjaaminen on ihan realistista. Käsittämätöntä, että tätä asiaa ylipäätänsä enää vatvotaan. Minkäänlaista Veikkola keskeisyyttä en kyllä tässä näe. Koko kunta kehitetään ihan tasapuolisesti.
Tero
Vähän ihmetyttää tämä Kirkkonummen Veikkola keskeisyys. Se on noin 10% koko kunnasta, elikkä yksi moneesta asuinalueesta. Silti sinne pitää saada ihan kaikkea, (paitsi kerrostaloja tai ihmisiä veikkolan ulkopuoleelta).
Anonyymi
Uusi Veikkolan keskustaan. Samaan yhteyteen voi rakentaa uuden kunnantalon heti kun onnistumme eroamaan kirkkonummesta.
Veikkola on nettomaksaja Kirkkonummessa
Varmasti olisi pohjois Kirkkonummella paremmat oltavat osana Espoota. Uusi kirjasto olisi rakennettu jo aikoja sitten.

Kirkkonummen keskusta ei ole mitenkään luontainen suunta liikkua pohjois Kirkkonummelta. Espooseen ja Helsinkiin on jo nyt hyviä bussiyhteyksiä ja suora tie, tulevaisuudessa myös lähijuna.

Annetaan Kirkkonummen rakentaa keskustaan rauhassa parkkitaloja ja liitetään Veikkola osaksi Espoota.
Suovaars
Olli (rkm) niin minustakin jos en itse sitä joudu maksamaan.
Yrittäjä
Ammattilaisten käsissä tuon kunniakkaan rakennuksen remontoinnin kustannukset vaikuttaa varsin kohtuullisilta....
Olli (rkm)
Eiköhän se joka on aloitettu kannata saattaa loppuun (varsinkin kun se palvelee suurinta osaa kuntalaisista). Veikkola ei kuitenkaan ole kunnan keskus. Muutenkin kuluja on helpompi karsia kun asiat tapahtuvat yhden keskuksen ympärillä, jotta samoja asioita ei jouduta rakentamaan moneen paikkaan.

Osin tästä on kunnan talousongelmatkin peräisin. Suomessakin kuntien yhdistymiset tehdään juuri tästä syystä, mutta Kirkkonummella kuvitellaan että rahaa olisi jokaiseen pieneen talokeskittymään. Mutta kun se maailma ei vaan niin toimi.
Realismia peliin
Totta kai veikkolalaiset haluavat maksimaalisen paljon kaikkea mahdollista kivaa, kunnan näkökulmasta ei-pakollista (lain velvoittamaa) luksusta kuin mahdollista. Ja onhan Veikkola paljon saanutkin: Lähiliikuntapaikan ja koirapuiston, on kuntoportaita ja meluaitaa tulossa, ehkä uutta kirjastoakin. Tavallinen kuntalainen ei paljon mieti "kuka maksaa?"-kysymystä.
rahaa on aina ollut
@Jokaiselle omansa, olen samaa mieltä. Keskeytetään se epäonninen keskustakirjastohanke ja rakennetaan uusi korvaava Veikkolaan palvelemaan kaikkia kunnan käyttäjiä.
Ehkä yksi ei riitäkään koko kunnalle
Keskustan kirjastossa ei ollut mitään vikaa ja silti piti uusi saada. Nyt tähän keskustan uuteen kirjastoturhakkeeseen on jo palanut niin paljon rahaa että sillä rahalla olisi saatu Veikkolaan uusi kirjasto.
Colada
Eiköhän yksi kirjasto näin pienessä kunnassa riitä.
Jokaiselle omansa
Onhan kunnalla rahaa! Antaa palaa vaan. Ei kai nyt noin pieni summa kuin 2,5milj. tunnu missään. Saataisiin taas yksi rahareikä lisää ja päästäisiin jännittämään kuinka mones rakennuttaja vie homman loppuun asti.
Eihän kunnan talous kuralla ole, vielä.
Ei remonttia vanhaan, ihan älytön suunnitelma! Uutta rakennnusta kehiin, joka palvelee monipuolisesti meitä alueen asukkaita.
Veikkola bo
Kun nyt saataisiin ensiksi se keskustan kirjasto valmiiksi, tai edes urakoitsija joka ei mene konkurssiin.
oi voi
Miten joku remontti voi maksaa 2,5 miljoonaa? ja yleensä tämän lisäksi 30-40% lisää. Johan sillä saa melkoisen hallin tehty. Ai niin ollaan Kirkkonummella ja jotakin tosi hienoa arkitehtilumous pitää rakentaa pelkkä kirjasto ei riitä.
No rahaa riittää kuulema.
Olispa hienoa, jos saataisiin uusi kirjasto. Toivottavasti samaan rakennukseen tulee jotain muitakin palveluita ja yrittäjiä
Suovaara

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx