(10) kommenttia

Veikkolan kirjaston remontille aikalisä – nyt selvitetään, kannattaisiko rakentaa uusi kirjasto

Veikkolan kekustassa on kunnalla torin vieressä metsäinen tontti, jolle kirjastoa kaavaillaan.

Veikkolan kirjaston tulevaisuus jää vielä joksikin aikaa auki. Vanhan kirjaston remontille nostetaan vaihtoehto, jonka mukaan uusi kirjasto tulisi Veikkolan keskustaan torin viereen.

Vanhan kirjaston remonttia on jo suunniteltu ja laskettu kustannukset. Määrärahatkin ovat ensi vuoden budjetissa.

Kunnanhallitus päätti maanantai-iltana teettää vielä toisen hankesuunnitelman. Lähtökohtana on, että kirjasto rakennettaisiin Koskentorin varrelle, jossa kunnalla on tyhjä tontti.

Aikanaan tonttia on ajateltu uuden terveysaseman paikaksi. Jos tontille lähdetään suunnittelemaan kirjastoa, pitää sille tehdä asemakaavan muutos.

Kun toinenkin hankesuunnitelma on valmis, ratkaistaan, kumpaa vaihtoehtoa ryhdytään viemään eteenpäin.

Kunnanhallitus evästi Saara Huhmarniemen (vihr.) ehdottaman, että hankesuunnittelussa mietitään myös muita tilatarpeita uuden kirjaston yhteyteen kuten tiloja esimerkiksi perusturvan palveluille, nuorisotoimelle ja yksityisille toimijoille.

Lue lisää:

> Veikkolan kirjaston remontti maksaisi ainakin 2,5 milj. euroa − vaihtoehtona uusi kirjasto torin viereen (Viisykkönen 5.9.)

> Olisiko tässä uusi kirjaston paikka Veikkolassa? – Vaihtoehto vanhan kirjaston remontille selvitetään (Viisykkönen 12.9.)

(10) kommenttia

Kommentit (10)

Sivut

vanhan korjaaminen maksaa maltaita . ja silti se on edeleen vanha , yläkerta käyttökiellossa jonkun sienen takia , ei vanhaa purkaa kannata , vaan joillekkin toimijoille toimitilaa , sellaisille jotka eivät joudu oleilemaan kyseisessä kiinteistössä kokopäiväisesti
jämpti on näin
Voihan Veikkolan veikot... mikään ei ole koskaan hyvin ja aina ollaan suu mutrulla :(
Rahaa on aina ollut
Kirkkonummella "joksikin aikaa auki" tarkoittaa n. 20-30 vuotta. Siihen mennessä nykyiset kyläaktivistitkin ehtinevät kuolla. Tahti tekemiseen onkin sitten sama, kun parhaillaan Veiikolan Vanhatiellä. Aloitus perusteettomasti ja kaikki myöhässä. Työn jälki hirvittää ainakin visuaalista silmää eikä liikenneturvallisuusratkaisuja tekemisen ajaksi ole huomioitu lainkaan. Poliisia vaan paikalle. Tilatkaa tuo kirjasto konsultti- ja alihankintatyönä vaikka Puolangasta. Siellä tarvitaan työtä ja osataan tehdäkin tarvittavaa laatua.
NiinTurhaa
Anonyymi: ei Veikkolasta kannata ajaa Kirkkonummen keskustaan kirjastoon, Nummelan kirjasto on erittäin laadukas ja sinne ajaa 15 minuuttia vanhaa tietä tai moottoritietä, samoin uimahalliin, kauppakeskuksiin, jne.
Marketta T.
Vanhan remontoiminen lienee paikallisille kuitenkin paras ja edullisin vaihtoehto sillä käyttömäärä kirjastopalveluille taajamassa on niin pieni. Monipuolisempaa palvelua voi saada aikanaan Kirkkonummen pääkirjastosta eli uudesta Houdista vai mikä sen nimi nyt olikaan?
Anonyymi

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx