(10) kommenttia

Veikkolan kirjaston remontille aikalisä – nyt selvitetään, kannattaisiko rakentaa uusi kirjasto

Veikkolan kekustassa on kunnalla torin vieressä metsäinen tontti, jolle kirjastoa kaavaillaan.

Veikkolan kirjaston tulevaisuus jää vielä joksikin aikaa auki. Vanhan kirjaston remontille nostetaan vaihtoehto, jonka mukaan uusi kirjasto tulisi Veikkolan keskustaan torin viereen.

Vanhan kirjaston remonttia on jo suunniteltu ja laskettu kustannukset. Määrärahatkin ovat ensi vuoden budjetissa.

Kunnanhallitus päätti maanantai-iltana teettää vielä toisen hankesuunnitelman. Lähtökohtana on, että kirjasto rakennettaisiin Koskentorin varrelle, jossa kunnalla on tyhjä tontti.

Aikanaan tonttia on ajateltu uuden terveysaseman paikaksi. Jos tontille lähdetään suunnittelemaan kirjastoa, pitää sille tehdä asemakaavan muutos.

Kun toinenkin hankesuunnitelma on valmis, ratkaistaan, kumpaa vaihtoehtoa ryhdytään viemään eteenpäin.

Kunnanhallitus evästi Saara Huhmarniemen (vihr.) ehdottaman, että hankesuunnittelussa mietitään myös muita tilatarpeita uuden kirjaston yhteyteen kuten tiloja esimerkiksi perusturvan palveluille, nuorisotoimelle ja yksityisille toimijoille.

Lue lisää:

> Veikkolan kirjaston remontti maksaisi ainakin 2,5 milj. euroa − vaihtoehtona uusi kirjasto torin viereen (Viisykkönen 5.9.)

> Olisiko tässä uusi kirjaston paikka Veikkolassa? – Vaihtoehto vanhan kirjaston remontille selvitetään (Viisykkönen 12.9.)

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

vanhan korjaaminen maksaa maltaita . ja silti se on edeleen vanha , yläkerta käyttökiellossa jonkun sienen takia , ei vanhaa purkaa kannata , vaan joillekkin toimijoille toimitilaa , sellaisille jotka eivät joudu oleilemaan kyseisessä kiinteistössä kokopäiväisesti
jämpti on näin
Voihan Veikkolan veikot... mikään ei ole koskaan hyvin ja aina ollaan suu mutrulla :(
Rahaa on aina ollut
Kirkkonummella "joksikin aikaa auki" tarkoittaa n. 20-30 vuotta. Siihen mennessä nykyiset kyläaktivistitkin ehtinevät kuolla. Tahti tekemiseen onkin sitten sama, kun parhaillaan Veiikolan Vanhatiellä. Aloitus perusteettomasti ja kaikki myöhässä. Työn jälki hirvittää ainakin visuaalista silmää eikä liikenneturvallisuusratkaisuja tekemisen ajaksi ole huomioitu lainkaan. Poliisia vaan paikalle. Tilatkaa tuo kirjasto konsultti- ja alihankintatyönä vaikka Puolangasta. Siellä tarvitaan työtä ja osataan tehdäkin tarvittavaa laatua.
NiinTurhaa
Anonyymi: ei Veikkolasta kannata ajaa Kirkkonummen keskustaan kirjastoon, Nummelan kirjasto on erittäin laadukas ja sinne ajaa 15 minuuttia vanhaa tietä tai moottoritietä, samoin uimahalliin, kauppakeskuksiin, jne.
Marketta T.
Vanhan remontoiminen lienee paikallisille kuitenkin paras ja edullisin vaihtoehto sillä käyttömäärä kirjastopalveluille taajamassa on niin pieni. Monipuolisempaa palvelua voi saada aikanaan Kirkkonummen pääkirjastosta eli uudesta Houdista vai mikä sen nimi nyt olikaan?
Anonyymi
Nih. !
Unohdit että siihen uuteen kirjastoon pitäisi laittaa myös jäähalli joka on vain Veikkolan juniroiden käytössä. Ja tietysti pihalle lämmitetty fotiskenttä.
Rahaa on.
Ja tähän suunnitteluun on kulunut kuinka paljon rahaa??? Kunnassa nämä ns suunnittelijat osaavat palkallisen päivähoitopoaikkansa eteen tuhlata rahaa ja kunnolla.
Helppoa tuhlata kun ei ole omia rahoja
Ehdottomasti uusi rakennus kirjastolle. Vanha, joidenkin mielestä ihana, on jo tiensä päässä. Veikkolan vanha kirjasto on todella epäkäytännöllinen ja jo aikansa palvellut. Ei kyselyä kirjastosta voi pitää todenmukaisena, niin pieni joukko siihen äänensä antoi. Ja itse olen Veikkolan kirjaston palveluja käyttänyt alusta asti, haluan uuden ja käytännöllisemmän kirjaston, missä olisi ajanmukainen itsepalvelukirjasto käytössä. Ja parempi huoneilma. Vaikka vanhaa rakennusta miten korjattaisiin, ei siihen saa millään koneella hyvää huoneilmaa.
Marketta T.
Uusi tietenkin,julkisivu lehtikultaa,miljoonan valoteos ja nimeksi Fööri.Kun rahaa on!
Nih.
Nyt äkkiä herätys ja lisää tiloja yksityisyille toimijoille. Veikkola huutaa palveluja!
Veikko

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx