(2) kommenttia

Veikkolalaisperhe löysi paratiisin Tahitilta, päätti jäädä vuodeksi − puolet maapalloa on jo purjehtien kierretty

Meretniemen perhe on ehtinyt kahdessa vuodessa purjehtia Ranskan Polynesiaan.

Kirkkonummen yli kaksi vuotta sitten jättäneen Meretniemen perheen maailmanympärimatka on edennyt Polynesiaan, jonne he päättivät jäädä ylimääräiseksi vuodeksi.

Meretniemen viisihenkinen perhe päätyi jokunen vuosi sitten tekemään täydellisen elämänmuutoksen, jättää Suomen useaksi vuodeksi ja lähteä kiertämään maapallon.

Veikkolan talo myytiin ja ryhdyttiin varustamaan perheen Swan-venettä. Lähtöhetki koitti kesäkuussa 2016 Turkista. (Lue: Viisykkönen 13.6.2016)

Tähän mennessä Meretniemet ovat käyneet yli 20 maassa ja merimaileja on takana 12.000 eli noin puolet maapallosta.

Pisin yhtämittainen merimatka on ollut kolme viikkoa Ecuadorista Ranskan Polynesiaan.

Tällä hetkellä perhe on Raiatean saarella Society-saaristossa Tyynellä valtamerellä Etelä-Amerikan ja Australian puolessa välissä.  (katso, sijainti kartta alla)

Onko matka mennyt suunnitelmien mukaan?  − Ei tietenkään, vastaa Tuomo Meretniemi sähköpostilla Polynesiasta.

− Moni asia on mennyt todella eri tavalla kuin olimme suunnitelleet. Reitin suurin muutos oli se, että päätimme mennä Tyynelle valtamerelle Panaman kanavan kautta emmekä Etelä-Amerikan ympäri.

− Ranskan Polynesian taianomaiset saaret veivät sydämemme lopullisesti. Päätimme jäädä tänne ylimääräiseksi vuodeksi ja jatkaa loputtomien saarten ja atollien tutkimista. Tavoitteena on olla Uudessa Seelannissa ensi vuoden lopulla.

Lasten koulunkäynti on sujunut Merteniemen mukaan pääosin mallikkaasti.

− Välillä äänet nousevat ja kirjat lentelevät, kun itse kullakin menee hermot, mutta oppimisessa kaikki lapset ovat edenneet oikein hyvin.

− Koulu on auki koko ajan ja oppimista tapahtuu paljon myös niin sanottujen oppituntien ulkopuolella. Ajatuksena on, että koko maailma voi olla luokkahuone.

− Upeat luontoelämykset ovat tuoneet monet eläimet kirjojen sivuilta lähes arkipäiväisiksi tuttavuuksiksi. Olemme uineet keihäsrauskujen, mantojen, haiden ja ryhävalaiden kanssa ja tutkineet koralliriuttoja Tyynenmeren atolleilla.

− Kolumbuksen tai kapteeni Cookin merkitystä maailman historialle on ollut kiva tutkia aidossa ympäristössä ja sukeltelu riutoilla ja jollapurjehdus tuovat sisältöä liikuntatunteihin. 

Englannin kielen opiskelu tapahtuu Meretniemen mukaan kuin itsestään monien muiden lapsiveneiden pikkumiehistöjen kanssa leikkiessä.

Arjen pyörittäminen vie vene-elämässä suuren osan ajasta, sen on matka opettanut. Kauppareissu tai kaasupullontäyttö on usein koko päivän kestävä operaatio.

Veneen huoltotoimenpiteitä riittää joka päivälle ja vedentekokoneen kanssa on taisteltu koko matkan ajan.

Suurimmat vastoinkäymiset ovat liittyneet dieselmottorin ongelmiin, jotka aiheuttivat suurta päänvaivaa Panaman kanavassa.

Meretniemet eivät ole vielä käyneet Suomessa matkan aikana, mutta voi hyvin olla, että he tulevat jossain vaiheessa käymään. Paluuta matkalta on suunniteltu vuodeksi 2022.

Meretniemen perheen matkasta ja kokemuksista ilmestyi viime viikolla kirjan Matka kotina – lapsiperheen elämää purjeveneessä.

Siihen on paketoitu 20 ensimmäisen kuukauden seikkailut Välimereltä Tyynelle merelle. Mukana on myös 300 valokuvaa matkan varrelta.

Kirjan voi ostaa verkkokaupasta.

Meretiemen perheeseen kuuluvat Tuomon ja Riikan lisäksi lapset Aarre (10), Kerttu (7) ja Martta (5).

Perheen kotina on s/y Panacea, Swan 57, joka on rakennettu Pietarsaaressa 1981. Vene on 17,5 metriä pitkä.

Perheen matkaa voi seurata verkkosivuilla, Facebookissa ja Instagramissa.


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Antaumuksella elämistä, isot peukut koko perheelle!!!
Elämä on..
Hieno homma, turvallista matkaa:)
Trixi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx