(5) kommenttia

Veikkola-Espoo -välille tulee 10 edestakaista uutta bussivuoroa − autot ajavat U-tunnuksella ja HSL:n liput kelpaavat

Uusi liikennöitsijä ajaa Nummela-Leppävaara -osuutta ainakin aluksi pikkubusseilla. (kuva: Taxiline Koskinen)

Veikkolan ja Espoon Leppävaaran välille tulee bussiliikenteeseen ensi kuussa merkittävä parannus. Nummelasta Leppävaaraan ajavat bussit alkavat kiertää Veikkolan kautta.

Uudet bussiyhteydet ovat osa Vihdin kunnan järjestämää liityntäliikennettä Nummelasta Leppävaaraan. Vihti ei kuuluu HSL-alueeseen.

Uusia liityntäyhteyksiä on kokeiltu 10 kuukautta. Pohjolan Liikenteen autot ovat ajaneet suoraan moottoritietä. Matkustajia on ollut niukanlaisesti.

Vihdin kunnanhallitus päätti jatkaa liikennettä. Samalla liikennöitsijä vaihtuu ja reitti kierrätetään Veikkolan kautta. Tavoitteena on saada lisää matkustajia.

Liityntäliikennettä ryhtyy hoitamaan Taxiline Koskinen Oy 3.6. alkaen.

Liityntäbussit kulkevat arkisin aamusta alkaen noin kello 18:aan saakka siten, että 10 vuoroa ajetaan suuntaansa. Aikataulut löytyvät Vihdin kunnan sivuilta.

Taxiline Koskinen Oy:n toimitusjohtaja Jani Koskinen kertoo, että aluksi linjaa ajetaan kahdella 20-paikkaisella pikkubussilla.

− Meillä on kyllä valmius ottaa suuremmat autot heti käyttöön, jos matkustajamäärät vaativat sitä.

Kirkkonummen ja Espoon alueella linja on normaalia U-liikennettä, ja HSL:n liput kelpaavat. Linjan tunnus on 275.

Veikkolan ja Leppävaaran välillä bussit pysähtyvät Ikean kohdalla ja Turvesolmun liittymässä Espoossa.

Taxiline Koskinen on espoolainen yritys, jolla on noin 70 autoa. Yhtiö hoitaa myös Inkoon ja Kirkkonummen välistä liityntäliikennettä.

Nummelan ja Leppävaaran välinen liityntäliikenne maksaa Vihdin kunnalle ja Ely-keskukselle noin 200.000 euroa vuodessa. Summaa pienentävät lipputulot.

HSL maksaa jokaisesta Veikkola-Espoo -välin matkustajasta Vihdin kunnalle 2,91 euroa per matka.

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Veikkola pyrkii eroon Knummesta koska sen elinvoima tukeutuu Espoosee ja Helsinkiin, ei Knummen keskustaan.
CBA
Miksi ei vieläkään Veikkola - Kivenlahti - Iso-Omena linjaa.
Joka palvelisi nykyistä Matinkylän metroa ja tulevaisuudessa Kivenlahden metroliikennettä.
Olisi helppo yhteys mm. Itä-Keskukseen ym.
Kauanko vielä
Hei missä on .Kirkkonummen poikkiliikene...Veikkolatasta,pääsee jopa Nummelasta,veikkolan kautta helsinkiin....Ja Espooseen pääsee myös...Mutta Kirkkonumelta ei pääse kuin Matinkylään ja ruuhka metroon,olen metro allerkinen,mut se iitä...kyllä Kirkkonummen pitäis pyrkiä samaan palveluun kuin Veikkola,pienempi mut paremppi...HÄVETTÄÄ.
Anonyymi
Hei koska meille siuntioon tulee kulku espooseen esim. leppävaaraan otaniemeen jne. paljon olisi varmaan kulkijoita se on ollut toiveena jo pitkään ei taida ehtiä kun täytyy jo muuttaa pois kun ei jaksa näitä ainaisia ongelmia tämän liikkumisen kanssa ja nyt kun puhutaan liikenteen ilmastohaitoista luulisi silloin että järjestetään myös julkisia kulkuvälineitä se olisi oikea ilmastoteko moni jättäisi auton pois varmasti minä tiedän jo ainakin 10 ihmistä jotka sen tekisivät ei se pelkkä junayhteys riitä pitää olla bussi joka kulkee siuntion keskustasta evitskogintietä lapinkylän kautta espooseen
please
Luulis veikkola-leppävaara välille olla sen verran kysyntää, että kannattaisi ajaa samantien isoilla busseilla. Vai otettiinko halvin?
alapo

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx