(7) kommenttia

VBO:n suuret investoinnit: Masalan S-Market valmistuu ja torikiinteistöä suunnitellaan – ”Prisma pidetään huokuttelevana kauppapaikkana”

Toimitusjohtaja Hannu Krook ja VBO:n uusi asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Jaana Hagelberg, joka oli viime vuoden puolella vielä Kirkkonummen kunnalla tiedottajana.

Osuuskauppa Varuboden-Osla teki viime vuonna ennätykselliset investoinnit toimialueellaan. Kirkkonummella valmistuu syksyllä Masalan S-market, muut hankkeet ovat vielä harkinnassa.

VBO:n viime vuosi sujuin kaupanteon kannalta käsikirjoituksen mukaan. Tilinpäätös osoittaa, että myynti oli toissavuoden tasolla 429 miljoonaa euroa. Operatiivinen tulos parani edellisvuodesta ja oli 7,5 miljoonaa euroa.

Bonuksia ja maksutapaetuuksia maksettiin osuuskaupan jäsenille 8,6 miljoonaa euroa.

Osuuskauppa investoi Länsi- ja Itä-Uudellamaalla eri kohteisiin yli 17 miljoonaa euroa.

Kirkkonummella aloitettiin viime kesänä uuden S-marketin rakentaminen, ja se valmistuu ensi kesän lopulla.

Paikalliset hankkeet Kirkkonummella ovat muuten suunnitteluvaiheessa tai pidemmän tähtäimen harkinnassa.

VBO omistaa torin varrella kiinteistön, jolle suunnitellaan uudisrakennusta YIT:n kanssa. Uuteen taloon on suunniteltu asuntoja ja liiketiloja alakertaan.

Kaavoitus on kesken ja torin varren kiinteistöt neuvottelevat erityisesti pysäköinnin järjestämisestä. Kunta kaavailee torin alle parkkihallia 110 autopaikalle.

VBO pääkauppapaikka on Kirkkonummella ja laajemminkin Prisma, jonka tontille olisi kaavassa mahdollisuus rakentaa 2 500 kerrosneliötä lisää. Laajennuksesta on vuosien mittaan puhuttu.

−Tällä hetkellä mitään ajankohtaisia suunnitelmia ei ole. Laajennusta on ajateltu lähinnä ABC-aseman ja Prisman väliselle alueelle. Jatkossakin pidämme huolen, että Prima on houkutteleva kauppapaikka, VBO:n toimitusjohtaja Hannu Krook sanoo.

VBO on luopunut Kirkkonummella kokonaan ravintolaliiketoiminnasta. Rosso lopetettiin toissa vuonna ja Prisman Hesburger siirtyi viime vuonna hampurilaisketjun omiin nimiin.

−Kyseessä on suhteellisen pieni taajama, jossa meidän on vaikea harjoittaa kannattavaa ravintolatoimintaa. Toisaalta emme lähde mielellään pienillä paikkakunnilla kilpailemaan paikallisten yrittäjien kanssa ja hankaloittamaan heidän toimintaansa.

Krook muistuttaa, että Pikkalassa Siuntion puolella on VBO:lla merkittävää ravintolaliiketoimintaa. Pickala ABC on hänen mukaansa ylittänyt reippaasti sille asetetut myyntitavoitteet.

Kirkkonummella VBO tuli pari vuotta sitten mukaan myös polttoainekauppaan, kun ABC:n kylmäasema avattiin Prisman parkkipaikalla.

Alku oli nihkeää ja toissa vuonna tehtiin Krookin mukaan tappiota, mutta myynti kehittyi suotuisasti viime vuonna. Myös pesupuolelle on löytynyt hyvin asiakkaita.

> Lue lisää VBO:n toiminnasta vuonna 2019

(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

Jeppe.. Prismassa ei ole kauppiasta vain CM:n puolella on!
Fakta
Onnittelut Jaanalle uudesta työstä!
ex
Prisma on muuttunut viime vuosina huonompaan suuntaan. Hyllyjen välit ovat täynnä tyhjiä laatikoita tai hyllyttäjiä jotka estävät asiakkaiden liikkumista. Lisäksi kassat ovat nykyään hitaampia kuin CM:n kassat, myös itsepalvelukassat toimivat huonommin.
Tätä ei ollut entisen kauppiaan aikana...
Jeppe från Överby
Veronmaksajien rahoillako taas joku toriparkki.. Ei kiitos!!!
No parking
Saisi prisma vähän panostaa ja lisää tietämystä et miten keskustasta tulevat ihmiset kävelevät asiakkaat pääsisi sujuvasti Prismaan.
Camppu
Kuka Prisma käyttää käyttää myös auton joka kunta haluisi pois kokonaan. Jos autoja ei Kirkkonummella ole ei ole myös Prisma.
Joten autot pois.
ABC kylmäasema toiveissa myös Masalaan. Masalan tuleva S-market hyvä mutta mitoitettu aivan liian pieneksi myyntipinta-alaltaan -> Sama ongelma kun Masalan nykyisessä K-kaupassa. Asiakkaat törmäilevät toisiinsa ja menevät parempien valikoimien perässä muualle.
Inwest

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx