(3) kommenttia

VBO haluaisi eloa Kirkkonummen torin seudulle – ”Valmiutta olisi nopeastikin ryhtyä investoimaan”

VBO:n toimitusjohtaa lupaa, että lähikauppapalvelut säilyvät Kirkkonummen torin varrella. Osuuskauppa olisi kiinnostunut toteuttamaan uudisrakennuksen tontillaan..

Osuuskauppa Varuboden-Osla on mukana Kirkkonummen uinuvaan tilaan vaipuneen torialueen elävöittämisessä ja olisi valmis investoimaan uudisrakennukseen nopeallakin aikataululla.

VBO omistaa torin reunalla 1980-luvun alkupuolella valmistuneen liikekiinteistön, jossa toimivat Sale ja Rosso.

Osuuskauppa on kahden muun omistajatahon kanssa neuvottelemassa Kirkkonummen kunnan kanssa torialueen kehittämisestä.

Kokonaisuuteen kuuluvat VBO:n kiinteistön lisäksi vastapäätä oleva vanha liiketalo ja alempana olevat kiinteistöt Kelan toimistolle saakka.

Torimiljöö alkoi kuihtua sen jälkeen, kun isot kauppakeskukset valmistuivat rautatien molemmin puolin ja varsinkin, kun Alko muutti Prismaan.

Kunta valmistelee keskustaan uutta asemakaavaa, jossa torin ympäristöön on tulossa runsaasti uutta rakennusoikeutta.

VBO:n omistamalle tontille on kaavailtu noin 9 000 kerrosneliötä, mikä mahdollistaa varsin kookkaan uudisrakennuksen toteutuksen.

− Lähtökohtana on ainakin, että kivijalkamyymälä säilyy torilla. Tarkoitus olisi rakentaa ylöspäin ja asuntoja liiketilojen päälle. Tämä on keskeinen paikka Kirkkonummella, tänne olisi saatava uusia asukkaita ja eloa, VBO:n toimitusjohtaja Hannu Krook toteaa lähes tyhjällä Kirkkonummen torilla.

Kirkkonummen kunta järjesti arkkitehtitoimistoille kilpailun keskustan kehittämiseksi toissa talvena.

Suunnittelua on jatkettu voittaneen ehdotuksen tehneen toimiston kanssa. (Lue lisää: Viisykkönen 12.4.2016)

Osuuskauppa on kiinnostunut Krookin mukaan investoimaan myös Masalan keskustaan.

Kunta on juuri julistanut tarjouskilpailun Masalassa Tinanpuiston tonteista, joille on kaavassa varattu myös liikerakennusoikeutta.

Liikerakennustontille mahtuisi esimerkiksi täysimittainen S-market.

− Asemakaavassa arveluttaa suuresti pysäköintipaikat, jotka pitäisi rakentaa joko katolle tai maan alle. Investointina se on erittäin suuri ja on hyvin epävarmaa, pystyykö siihen kauppaa perustamaan kannattavasti pysäköintijärjestelyjen takia, Krook pohtii.

> Lue lisää: VBO:n alkuvuosi sujui hyvin ​Pickalan ABC ollut jopa yllätys

 

 

 

 

 

 

(3) kommenttia

Kommentit (3)

Nåja, våra kära kommunalpolitiker om ni ens en gång skulle få ett beslut till stånd nu när Varuboden är färdig att investera.Försök att inte göra bort er den här gången igen.
Kyrkslättbo i 50 år
On kyllä kaksi täysin eri asiaa rakentaa liiketiloja ja asuinrakennuksia torin laidalle, kuin oikeasti elävöittää toria. Se että ihmiset kantavat rahansa VBO:n kauppoihin ja ravintoloihin elävöittää toki kassavirtaa, mutta ei välttis näy millään tavoin siinä, miten viihtyisäksi ja monikäyttöiseksi tori itsessään koetaan. Eiköhän tässä olisi nyt pääkirjaston laajennuksella iso rooli vaikuttaa siihen, miten ihmiset löytäisivät taas uudelleen torin ja sen ympäristön erilaisten tapahtumien ja yhteisöllisten tilaisuuksien järjestämiseksi.
bisnes is bisnes
Nyt täytyy toivoa että ei vain tuo vanha Sale palaisi kuten tuo vanha Varuboden paloi juuri ennen kuin kunta sai kaava valmiiksi. Olisi harmi että Sale palaisi jos kerran siihen tulee uusi uljas Osla kiinteistö.
Mitä vika vanhassa on ?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx