(17) kommenttia

Vastalauseiden myrsky: Vammaisten asuntolahanke voi edetä Sepänkannaksessa – valitus vedettiin oikeudesta pois

Havainnekuva Rinnekoti-säätiön suunnittelemasta asuntolasta.

Rinnekoti-säätiön kehitysvammaisten asuntolasta tehty valitus hallinto-oikeuteen on vedetty pois. Naapureiden valitus nostatti erittäin kovan some-keskustelun.

Rinnekoti-säätiö suunnittelee 15 asunnon yksikköä kehitysvammaisille Sepänkannakselle.

Kirkkonummen kunnanhallitus on varannut asuntolalle tontin Hankaintie 9:stä.

Seitsemän naapuria valitti rakennus-ja ympäristölautakunnan päätöksestä sallia tontilla poikkeama asemakaavasta.

Valittajat eivät pitäneet asuntolan sijaintia sopivana Sepänkannaksen lapsivaltaisella omakotialueella.

> Lue Rinnekoti-säätiön tiedote

Asiasta kertoi ensin Länsiväylä.

(17) kommenttia

Kommentit (17)

Sivut

Osallistuva kuntalainen? Eikö nykyajan trendi ole sitä, että kuntalaiset otetaan jo pienistä pitäen "päätöksen tekemiseen" mukaan? Missä on avoimuus? Missä on kuntalaisten kuuleminen? Kun asuintontit on alueella rakennettu, kerrotaan tälläisestä kunnan "erityispäätöksestä" vaivihkaa, ettei kukaan muu vain vahingossa asiasta kuulisi. Avointa? Kuka marionetin lankoja käsissään heiluttaa?

Ja somessa skandaalinhaluiset "artikkelit" leviävät kuin kulovalkea ja moni kuulee asiasta vasta Länsiväylää/Hesaria lukiessaan. Asia tuntuu hyvin suunnitelmalliselta, mutta ei ole ollut asianmukaisesti kuntalaisten itsensä tiedossa.

Kyse on kuitenkin ihmisistä, jotka tarvitsevat tukea oman toiminnan ohjaamiseen. Eikö jo heidän lähiomaisetkin haluaisi nuorensa asumaan lähemmäksi palveluja? Julkinen liikenne nihkeää Kirkkonummen taajama-alueilla. Mm. kirjastoihin, ruokakauppaan ja uimahallin palveluihin pitkä matka.

Marionettinukke
Mielenkiintoista kuulla tulevaisuudessa "meriselitykset" kun joku näiden tulevien asukkaiden ja vanhojen asukkaiden kanssa ei menekään niin sinisilmäisesti mitä on annettu kuvaa.
Silloinko tilanne on niin että aletaan vetoamaan vammaisuuteen ja käsketään vaan ymmärtämään?
Muutto edessä tämän takia
Olisikin mielenkiintoista lukea tästä aiheesta SELKÄRANKAISEN toimittajan kirjoittamana, miten tähän päätökseen on tultu ja miten tästä jatketaan? Miksi tarinat nousivat lööppeihin juuri nyt? Oliko valitusoikeus muilta kenties mennyt jo umpeen? Jne.
Menikö valitusoikeus jo umpeen muilta?
Valitus on ollut hyvin monitahoinen, mutta media on lainannut siitä vain "houkuttelevimmat osat". En usko, että kenelläkään valittajalla on henkilökohtaisesti mitään vammaisia vastaan.

Myös vammaisten omaiset ovat keskustelleet, etteivät haluaisi lapsiaan Sepänkannakselle, jossa palvelut ovat kaukana. Tuskin ko. yksikkö tulee kauan paikalla olemaan. Tätä media ei pahemmin huomioi vaan some on täynnä turhaa räksytystä ja vihapuhetta valittajia kohtaan.

Mutta minkäs teet, kun sellainen asumisyksikkö johonkin korpeen saadaan, niin sinne on muutettava, jos johonkin aikoo muuttaa.
Syväjärven kelluja
Älä välitä. Minulla on kokemusta tällaisen paikan naapurista ja muutti paikan erilaiseksi. Nämä kaikki asukkaat eivät todellakaan ole mitään kotoaan juuri muuttaneita kipeästi kotia tarvitsevia nuoria. Sinänsä olen vammaisten puolella, mutta asiat pitää valmistella avoimesti ja asukkaita kuunnellen.
That's it

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx