(17) kommenttia

Vastalauseiden myrsky: Vammaisten asuntolahanke voi edetä Sepänkannaksessa – valitus vedettiin oikeudesta pois

Havainnekuva Rinnekoti-säätiön suunnittelemasta asuntolasta.

Rinnekoti-säätiön kehitysvammaisten asuntolasta tehty valitus hallinto-oikeuteen on vedetty pois. Naapureiden valitus nostatti erittäin kovan some-keskustelun.

Rinnekoti-säätiö suunnittelee 15 asunnon yksikköä kehitysvammaisille Sepänkannakselle.

Kirkkonummen kunnanhallitus on varannut asuntolalle tontin Hankaintie 9:stä.

Seitsemän naapuria valitti rakennus-ja ympäristölautakunnan päätöksestä sallia tontilla poikkeama asemakaavasta.

Valittajat eivät pitäneet asuntolan sijaintia sopivana Sepänkannaksen lapsivaltaisella omakotialueella.

> Lue Rinnekoti-säätiön tiedote

Asiasta kertoi ensin Länsiväylä.

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Osallistuva kuntalainen? Eikö nykyajan trendi ole sitä, että kuntalaiset otetaan jo pienistä pitäen "päätöksen tekemiseen" mukaan? Missä on avoimuus? Missä on kuntalaisten kuuleminen? Kun asuintontit on alueella rakennettu, kerrotaan tälläisestä kunnan "erityispäätöksestä" vaivihkaa, ettei kukaan muu vain vahingossa asiasta kuulisi. Avointa? Kuka marionetin lankoja käsissään heiluttaa?

Ja somessa skandaalinhaluiset "artikkelit" leviävät kuin kulovalkea ja moni kuulee asiasta vasta Länsiväylää/Hesaria lukiessaan. Asia tuntuu hyvin suunnitelmalliselta, mutta ei ole ollut asianmukaisesti kuntalaisten itsensä tiedossa.

Kyse on kuitenkin ihmisistä, jotka tarvitsevat tukea oman toiminnan ohjaamiseen. Eikö jo heidän lähiomaisetkin haluaisi nuorensa asumaan lähemmäksi palveluja? Julkinen liikenne nihkeää Kirkkonummen taajama-alueilla. Mm. kirjastoihin, ruokakauppaan ja uimahallin palveluihin pitkä matka.

Marionettinukke
Mielenkiintoista kuulla tulevaisuudessa "meriselitykset" kun joku näiden tulevien asukkaiden ja vanhojen asukkaiden kanssa ei menekään niin sinisilmäisesti mitä on annettu kuvaa.
Silloinko tilanne on niin että aletaan vetoamaan vammaisuuteen ja käsketään vaan ymmärtämään?
Muutto edessä tämän takia
Olisikin mielenkiintoista lukea tästä aiheesta SELKÄRANKAISEN toimittajan kirjoittamana, miten tähän päätökseen on tultu ja miten tästä jatketaan? Miksi tarinat nousivat lööppeihin juuri nyt? Oliko valitusoikeus muilta kenties mennyt jo umpeen? Jne.
Menikö valitusoikeus jo umpeen muilta?
Valitus on ollut hyvin monitahoinen, mutta media on lainannut siitä vain "houkuttelevimmat osat". En usko, että kenelläkään valittajalla on henkilökohtaisesti mitään vammaisia vastaan.

Myös vammaisten omaiset ovat keskustelleet, etteivät haluaisi lapsiaan Sepänkannakselle, jossa palvelut ovat kaukana. Tuskin ko. yksikkö tulee kauan paikalla olemaan. Tätä media ei pahemmin huomioi vaan some on täynnä turhaa räksytystä ja vihapuhetta valittajia kohtaan.

Mutta minkäs teet, kun sellainen asumisyksikkö johonkin korpeen saadaan, niin sinne on muutettava, jos johonkin aikoo muuttaa.
Syväjärven kelluja
Älä välitä. Minulla on kokemusta tällaisen paikan naapurista ja muutti paikan erilaiseksi. Nämä kaikki asukkaat eivät todellakaan ole mitään kotoaan juuri muuttaneita kipeästi kotia tarvitsevia nuoria. Sinänsä olen vammaisten puolella, mutta asiat pitää valmistella avoimesti ja asukkaita kuunnellen.
That's it
Masalaan Ratavallin alueelle saa minun puolestani rakentaa asumisyksikön. Meillä onkin jo sellainen vanhuksille. Ihmiset eivät ole minua koskaan pelottaneet.

Mikä se "toinen puoli" nyt on?
Kuulisin mielelläni yhdenkin konkreettisen haitan joko tuosta voi aiheutua.

Hintojen lasku on konkreettinen haitta, jos joku voi osoittaa niin jossain tapahtuneen. Kuulisin myös mielelläni kuinka monta euroa on liikaa siitä että kehitysvammainen nuori saa kodin. Mikä on kipukynnys euroissa?
Keijo
Jokainen joka omalle asuinalueelleen haluaa tuetun asumisyksikön, voi ilmoittaa tästä päättäville tahoille. Noh, miten on esimerkiksi Sarfvik, Veikkola tai esimerkiksi Neidonkallio tai vaikkapa Heikkilä?!? Kiinnostaisiko, nyt olisi tarjolla?!?

Kuten todettua, asioilla on kaksi puolta ja ihmisillä on taipumusta ajatella hyvin mustavalkoisesti.

Surulliseksi minut ja varmasti monet muutkin myös tämä sosiaalisen median ja Suomen valtamediankin kirjoittelut aiheesta. Eikö Suomessa saa olla enää turvallisesti eri mieltä asioista vaan kasvottomasti painostetaan ihmisiä? Missä on näiden tuomitsijoiden suvaitsevaisuus ja avarakatseisuus?
Tuomitsijoiden suvaitsevaisuus?
Alkaako Sepänkankaalta nyt joukkopako, kun sinne tulee elämän realiteetteja? Aitaavatko jäljellejääneet pihansa entistä tiukemmin? Kumma ettei mikään muu häiritse Sepänkankaan auvoisuutta, esim varuskunta, peurat..
Joppe joutomies
Näinhän se on, että kaikki on hienoa, kun ei ole omassa naapurissa.
Itsepetosta
Hienoa että toteutuu
On vielä toivoa
Hyvä sanoa hienoa jos ei joudu itse asumaan tuossa paikassa!
Kaikilla asioilla on kaksi puolta.
Eiikinä
Suvaitsevaisuus voitti lopulta!
suvaitsevat kirkkonummelaiset
Hyvä että asuntola rakenetaan. Olen iloinen.
Rouva
JES!
Inhimillisyys kunniaan
Hienoa some ja sen voimakas kirkkonummelais ryhmä feisbookissa! Siellä kuntaa muokataan ja tehdää yhteistyötä
Stigu stadista
Hienoa!
Hyvä juttu
Hieno juttu!
Tero Strand

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx