(18) kommenttia

Vastaanottokeskus Kirkkonummelle? – Evitskogiin tulossa turvapaikanhakijoita

Entiseen kurssikeskukseen Evitskogissa on tulossa turvapaikanhakijoita. (Kuvakaappaus KN Keskuksen nettisivuilta)

Maahanmuuuttovirasto on jo tällä viikolla sijoittamassa turvapaikanhakijoita KN Keskukseen Evitskogiin. Pikaista majoitusta tarvitaan, koska kaikki Suomen vastaanottokeskukset ovat aivan täynnä.

Viisykkösen tietojen mukaan tässä vaiheessa Evitskogiin olisi tulossa muutaman kymmenen turvapaikanhakijan ryhmä.

> Lisää tietoa (kello 14.25): Evitskogiin 150 - 250 turvapaikanhakijaa - ensin hätämajoitusta

Tässä vaiheessa on kysymys väliaikaismajoituksesta, mutta kiinteistön omistaja on tiettävästi kiinnostunut vuokraamaan tilat vastaanottokeskukseksi.

Kirkkonummen kunnanjohtaja Tarmo Aarnio kertoo, että Maahanmuuttovirasto on ollut kuntaan yhteydessä ja informoinut turvapaikanhakijoista ja heidän tulostaan Kirkkonummelle.

Aarnio sai kuulla suunnitelmista viime maanantaina puolenpäivän aikoihin. Asiasta käytiin keskustelua myös kunnanhalliituksessa maanantai-iltana.  

− Kunnalta ei ole pyydetty tässä vaiheessa mitään palveluita, eikä Maahanmuuttoviraston tarvitse itse asiassa toimintaan kunnalta mitään lupaa. On tietysti hyvä, että kuntaa asiassa informoidaan, ja meiltä päin on toivottu, että virasto tiedottaisi tästä asiasta julkisesti, Aarnio sanoo.

Entisen Aktiivi-instituutin tilojen vuokraamisesta vastaanottokeskukseksi keskusteltiin kiivaasta noin viisi vuotta sitten. Silloin asia jäi suunnittelun asteelle.

Turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut Suomessa tänä vuonna voimakkaasti. Siksi Maahanmuuttovirasto etsii uusia tiloja ympäri Suomea.

Viimeksi SPR avasi uuden keskuksen Harjavaltaan Maahanmuuttoviraston pyynnostä. 

KN Keskus Evitskogissa on erittäin vilkkaassa käytössä. Keskuksessa asuu väliaikaisesti etupäässä virolaisia, jotka ovat töissä  pääkaupunkiseudulla.

Keskuksessa on yhtiön nettisivujen mukaan 150 huonetta, joista noin 130 on yhden hengen huoneita. Keskus on yksityisomistuksessa.

Muutaman vuoden kunta vuokrasi tiloja koulu-ja päiväkotitoimintaan.   

 


(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

hqglGQ <a href="http://fvodhotpeysz.com/">fvodhotpeysz</a>, [url=http://zkeuewwewktl.com/]zkeuewwewktl[/url], [link=http://swgqbrdqgqns.com/]swgqbrdqgqns[/link], http://hdhylogjunan.com/
epocvojby
Olin eilen Evitsogin infossa. Sain ulkopuolisena vaikutelman, että kyläläiset ottaisivat mielellään vastaan lapsiperheitä, johon keskus sopii muutenkin paremmin. Nyt siellä on pihoihin tungettelua, koirien kivitystä, metsäteillä tyttöjen perään viheltelyä ja muita häiriöitä. Ongelma ja pelot eivät johdu pakolaisista, sillä hehän eivät halua rettelöidä ja vaarantaa jatkoaan. Ongelma lienee niiden maiden kansalaisissa, jotka jo lähtökohtaisesti tietävät tulevansa palautetuksi ( kokonaismäärästä 60%). Vain rikostutkinta viivästyttää palautusta. Jos ei halua lähteä talveksi kotimaahan, kannattaa tehdä pikkurikkeitä, joista ei joudu vankilaan, mutta jotka joutuvat raastuvanoikeuden juttujonoon.
Pakolaisia on moneen junaan
Ihanaa, vahvasti RKP:tä, vihreitä ja Kokoomusta kannattava paikkakunta tulee saamaan sitä mitä tilaa. Jatkossa voisitte hyvinvoivilla okt-alueillanne kaavoittaa keskelle tyhjän tilan pakolaiskeskusta varten; pääsette nopeasti ja odottamatta heti nauttimaan kulttuurien rikkaudesta. Älkää ujostelko yhtään; pakolaiset ihan keskuuteenne asumaan ja heti!
Teillä on unelma
Mielenkiintoinen valinta pakolaiskeskukselle. Itsekin käyn usein Kirkkonummella, oikein mukavaa seutua. Olisikohan seuraavaan pakoslaissatsiin mahdollista saada vain muutama nainenkin tasapuolisuuden vuoksi? Ai niin, ei olisi.
Kattu
Enää ei tarvitse olla huolissaan pakolaisten toimeentulosta. Iso puliseva lauma raavaita miehiä oli tänään onkiostoksilla prismassa. Vielä sieniopas kouraan, niin ei tarvitse hyysätä.
Joppe joutomies
Hienoa, että Kirkkonummella on korkea moraali. Tämä osoittaa myös korkeaa sivistystä. Tervetuloa
Tero
Maarit, myös kaksikielisyys on rikkaus. Yhdistäkäämme nämä rikkaudet ja rakentakaamme yhteinen oppimis- ja pakolaiskeskus jonkin järven rannalle. Kuka on se rohkea kuntapoliitikko joka alkaa ajamaan tätä edistyksellistä asiaa?
Martti
Voi, kuinka ihanaa! Monikulttuurisuus on rikkaus! Meillä on unelma!
Maarit
Syrjäisen sijainnin ja näiden majoitettujen tekemisen puutteen yhdistelmä tuo mukanaan negatiivissävytteisiä lieveilmiöitä. Ei tarvitse olla kuin muutama pikkukriminaali joukossa, niin seudulla tullaan kyllä asia huomaamaan omaisuuskatoina jne.
En ole rasisti mutta
Nim. Koululle

Ei hätää. Ei tarvita koulu tai hoitopaikkoja. Kaikki sijoitetut on 20-30 vuotiaita miehiä. Yhtään naista tai lasta ei joukosta löydy.
Paikalla käynyt
Ei ole ensimmäinen eikä toinenkaa kerta kun näen täysin juopuneita virolaisia ajamassa tuota kyseistä rakennusta kohti. Toivottavasti paikka on valvottu tavalla tai toisella nimittäin läheltä piti tilanteita on täällä näkynyt.
hitler
On se hienoa, että kirkkonummellekkin saandaan vihdoin edes vähän väriä harmaaseen katukuvaan. Toivottavasti saamme kaikki nauttia kansaenvälisestä seurasta.
Kokoomuslainen
mukavaa että julkaisunne moderointi mukailee valtamedian linjoja.. eli soraäänet ja negatiiviset kannanotot siivotaan pois niin jäljelle jää "kansan melipide" ..Sitten vain pää pensaaseen ja leikitään että kaikki on hyvin.. hyvin te vedätte! kyllä se sanoma oy teidät siipienne suojaan tätä menoa ottaa! juuri te sananvapuden estävät toimittelijat olette tuhoamassa Suomi nimistä hyvinvointi valtiota.
Raja-Jouseppi
Maarit Orko, ei ne vanhat aktiivi.-keskuksen tilat ole olleet tyhjillään vaan siellä on ollut majoitustoimintaa pyörittävä KN-keskus. Onhan siellä semmoiset satakunta ja enemmänkin baltialaisia rakennustyömiehiä. Eikä nekään ihan häiriöttömät naapurit ole olleet.
Alapo
Kunnalla on velvoite järjestää lapsille / nuorille koulu. Kaikille terveydenhuolto, sosiaaliset palvelut jne.
Joten kunnan kirstuun tulee lisämenoja oman vakinaisen väestön palvelujen lisäksi.
Omat opettajat yms. Kunnnalla velvoite mm opetustoimi.
Kunta
Silloin vuosia sitten saimme rasistisen kunnan maineen, kun asiaa vastuttettiin. Tilanne oli silloin erilainen, kun siellä oli toiminnassa Veikkolan koulun sivupiste, eli yli sata alakoululaista. Saavat kyllä pakolaiset nyt aika kummallisen alkuvaikutelman tästä maasta. Ei juuri naapureita eikä palveluja lähimaillakaan. Linja-auto kulkee muutamien kilometrien päässä tunnin välein. Tosin ei ilta-aikaan. Tilaa siellä kyllä on ja yrittäjälle varmasti hyvä asia. Melkoiset ylläpitokulut massiivisella rakennuskannalla, jos tyhjiä tiloja yllä pitää.
Maarit Orko
Muutama kymmentä eli 150-200!!!
Bella
Aivan huikea juttu, kunnalta ei tarvitse kysyä mitään! Toisaalta yrittäjävetoinen juttuhan tämä ilmeisesti on, valtiolta varmat vuokratulot, kunhan järjestää vain tilat ja asianmukaiset palvelut? Tässä vaiheessa muutama kymmentä tulijaa - entä tulevaisuudessa?
Vesa-Pekka Sainio

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä