(0) kommenttia

Varusmiehet sotivat sokeritehtaalla

Kesäkuussa reserviin siirtyvät jääkärit käyvät loppusotaansa Kantvikissa sokeritehtaan alueella. Pauketta kuuluu ja sotilaita näkyy, muuten ei sivullisia häiritä.

Kaartin jääkärirykmentin reserviin siirtyvien varusmiesten viimeiset taisteluharjoitukset järjestetään Länsi-Uudenmaalla ja pääkaupunkiseudulla 2.-6.6. ja 9.-12.6. Kantvikissa joukot ovat keskiviikkona 4.6. klo 7-14.

Harjoituksessa käytetään paukkupatruunoita, jotka eivät ole vaarallisia sivullisille, mutta aiheuttavat ylimääräistä melua.

Joukot liikkuvat alueella maas­topuvuissa ja taisteluvarustuksessa asteet mukanaan sekä useilla ajoneuvoilla. Joukot liikkuvat muun muassa Pasi-panssaroiduilla miehis­tönkuljetusajoneuvoilla. Harjoitusjoukot eivät rajoita liikkumista alueilla.

Harjoitusten tavoitteena on joukkojen suorituskyvyn kehittäminen Uudenmaan rannikon ja pääkaupunkiseudun toimintaympäristöissä sekä yhteistoiminnan harjoittelu kaupunkijääkäreiden ja rannikkojääkäreiden välillä, Kaartin jääkärirykmentistä kerrotaan.

Kaartin jääkärirykmentin johtamiin harjoituksiin osallistuu yhteensä noin  1000 varusmiestä kouluttaji­neen. Joukot tulevat Kaartin jääkärirykmentistä, Porin prikaatista, Uudenmaan prikaatista ja Tykistöpri­kaatista.

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx