(16) kommenttia

Varas, kolkuttaako omatunto – lue äidin kirjoitus

Varastettu mopo

Yhden rivin poliisiuutinen voi kätkeä taakseen ison tuskan. Pääsiäisenä tapahtunut mopovarkaus sai äidin tarttumaan ”kynään”.

Viisykkösen facebookin kautta tullut kirjoitus:

Varastaminen on aina väärin. Erityisen väärin ja erityisen tuomittavaa se on mielestäni silloin, kun varkaus kohdistuu lapsen omaisuuteen. Meille kävi juuri näin ja voi miten se harmittaa, korpeaa ja vihaksi pistää!

Poika jätti moponsa lukittuna työharjoittelupaikalleen pääsiäisen aikaan, kirkkonummelaiselle työmaalle osoitteessa Tarutie 1. Pääsiäisen jälkeen kun hän työmaallensa palasi, ei moposta näkynyt enää jälkeäkään. Varastettu, viety, otettu lupaa kysymättä.

Minäpä kerron teille, ja etenkin sinulle Varas, mitä sinä oikeastaan menit viemään ja tekemään.
Sinä et vienyt ainoastaan satunnaista kulkuneuvoa, sinä veit minun lapseltani hänen tarkimmin varjellun omaisuutensa.

Sen, mitä hän on lukemattomia kertoja purkanut osiin ja koonnut taas. Korjannut, testannut, purkanut, korjannut, kokeillut, kasannut, laittanut. Huolella, mielenkiinnolla, tarkasti ja taitavasti. Sen sata kertaa.

Ostanut omilla vähäisillä rahoillaan siihen osia, maalia ja kaiken maailman hilavitkuttimia, mitä en tässä osaa eritellä vaikka tuohduksissani ehkä haluaisikin. Lopputulos on kuitenkin se, että lapseni on käyttänyt tähän paljon aikaa ja hänelle suuren määrän rahaa!

Tämä mopo ei ollut vain kulkuneuvo, se oli teini-ikäiselle pojalleni paljon enemmän! Ja sinä, alhainen Varas, sinä veit tämän lapseni harrastuksen ja mielenkiinnon kohteen yhdessä hetkessä. Yhdessä yössä, noin vaan. Häpeä!

Olen laittanut tästä moposta Facebookiin kiertävän ilmoituksen, ja haluan jakaa sen myös tätä kautta.

Pojan oranssi-musta mopo, rek. LU-385 (Motorhispania RYZ TL vm. 2005, valmistenro VTVDV0CE200009986) varastettu pääsiäisen aikaan Kirkkonummelta työmaalta osoitteesta Tarutie 1!

200 euroa puhtaana käteen sille, joka ilmoittaa meille missä tämä mopo on tällä hetkellä ja se ilmoituksen perusteella löytyy!

Vetoan teihin poikani puolesta : jos teillä on tietoa siitä, kuka oli asialla ja missä mopo on nyt - olkaa niin ystävälliset ja ilmoittakaa siitä meille tai poliisille! 

Marianne Ojala
p. 0405403328
marianne.o@netti.fi

Viisykkösen uutinen mopovarkaudesta 23.4.


(16) kommenttia
Kommentit (16)

Kommentit (16)

poliiseja ei kiinnosta tälläiset varkaudet kun rikosten selviämis % laskee - hädin tuskin rikosilmoitusta ottavat. poliisia kiinnostaa autojen ylinopeudet ja muut sakkorysäilyt, ja sen "heikomman kansanosan" kyykyttäminen.
jalkapuussa
Kyllä voin uskoa äidin, ja pojankin tunteen ja tuskan :( Meidän tapauksesta on aikaa jo liki 10v. Silloin pienen poikani crossikotari varastettiin meidän omasta pihasta. Ikinä en unohda niitä kyynelsilmiä, kun lapsi nukkui monta yötä huoltokirja vieressään, eikä pystynyt ymmärtämään, miksi näin. Ei ihmekään, kun ei aikuinenkaan pystynyt. Miehen moottoripyörä oli vieressä, mutta se ei tuolle "rotalle" kelvannut, vaan ilmeisesti "tilattuna" ollut lapsen pyörä vain kelpasi. Olimme yhteydessä moniin tahoihin, poliisiin, crossikerhoihin, ja otinpa yhteyttä Poliisi TV:nkin toimitukseen, mutta koskaan ei pyörää löydetty.

Toivon teille tsemppiä ja parempaa onnea! Toivon totisesti, että pyörä löydetään, ja tekijäkin saisi rangaistuksen. Meilläkin on nyt tämä pieni poika, joka on tehnyt juuri tuota samaa viimeisen vuoden eli rassannut, kasannut, purkanut etc, ja kauan odotettu mopokortti saadaan pian taskuun ;)
Anu Sikström
Mun skopa yritettiin pölliä sillä normitavalla eli jotain avaimenreikään ja skopa käyntii oli kyllä jätkälle ikävä yllätys kun mun skopassa oli semmonen pieni rengas lukko et kun takarengas lähti pyörimään ni se meni rikki ja siitä tuli muute komee ääni jäi se poika kiinni ja joutu maksaan isot rapsut ja korjaukset !
fliisuLikka
Ihan käsittämättömän häikäilemätöntä. Viitaten ylempään kommenttiin, oli mopo pyhien ajan raksalla tai missä tahansa varkaille "helpossa" paikassa, se ei tähän tekoon oikeuta. Tsemppiä äidille ja pojalle, pidän peukut pystyssä että mopo löytyy. Ja löytyyhän se, niin kauan on toivoa kunnes muuta selviää.
Elina
Meidän pihasta vietiin tyttäreni poikaystävän kevari yhtenä yönä. Seuraavana iltana soittivat poliisit, kevarin oli löytänyt ohikulkija läheisestä metsästä. Osia oli viety ja tankki tyhjennetty. Uusien osien saaminen kestää, niitä ei niin vain ole Suomessa hyllytavarana.
Toivottavasti poikasi mopo löytyy!
-Kirsi
Uutinen: Poliiseja ja rajaviranomaisia vähennetään säästötoimilla, ilmoittaa sisäministeri!!! Helppo, yksinkertainen keino estää erilaisia "etelänmiesten" "käyttöönottorikoksia" on tehdä "epäilyttävissä" tapauksissa kahdensuuntainen rajatarkastus(tämä sen sijaan, että rajalla suomen kansalainen varmasti kantaa omat viinansa!), eli dokumentoidaan mitä "epäilyttävässä pakussa" on maahantulessa ja vaaditaan maasta poistuessa maastavietävästä tavarasta ostokuitti, tai todistus omistuksesta! Näin saataisiin tuo erinäisten esineiden "menekki" ulkomaille pysäytettyä ja vakuutusyhtiöille helpotusta korvauksiin (tosin onhan tämä vakuutusyhtiölle keino myydä enemmän)! Matkusta etelään, arvotavarasi ja kulkuneuvosi ovat jo siellä!
Petri Hartelin
Harmittava tapaus :(
Varkausia on mahdoton estää kokonaan ja mopon kyseessä ollessa tekijät varmasti nuoria jotka ovat purkaneet jonnekkin piiloon osiin. eli vanhemmat ottakaa selvää minne lapsenne tarvii repullista työkaluja iltasella ulos mennes.
olkaa mukana nuorten osien ostossa. (kukaan ei halua lapsensa saavan turpaan sen takia et on ollut tahalliseti tai huijattuna mukana varastetun tavaran kaupassa).
on kuitenkin keinoja jolla vaikeutetaan mopon ja muun myynti osissa.
Uniikkit ja salassa tehdyt merkinnät osien sisä pinnalle mieluiten paikkaan josta merkinnan poisto tuhoo koko osan.
Lisäksi julkiset merkinnät osien ulkopintoihin jolloin kaveri porukassa tiedetään heti Kenen moposta iroitettu (itse myytäessä kauppakirja merkityistä osista).
Koneen pultit hitsaamalla kiinne (ei onnistu metsässä niin helposti irrottaa).
Ja paljon tuoreita kuvia.
On myös keinoja jolla yrittää vältää koko varkaus.
Oikeasti kestävä lukkolla kiinne johonkin kiinteään paikkaan (itsellä oli jopo liikennemerkissä kiinne ei toiminut oli nostettu irti koko merkki) .
kesätöissä pyytää lupa saada säilyttää muutenkin valvotussa paikassa.
Peräkärry jolla hakea hajonnut mopo koti turvaan.
Ei hälyttimet paljon nykyään paljon maksa ja osaava kaveri tekee itse.
Sitten olisi yksi tärkeä asia älkää kehuko ja kersuko mopoistanne! (se voi ärsyttää siinä määrin jotakin kateellista sortuu pöllii ja tuhoo mopon).

Mopon varastaminen on niin helpoa ettei siinä ole mitään hienoa eikä ihailtavaa piste.
(Itse en ole ainuttakaan mopoa tai osia vienyt tai no myönnetään kaatopaikalta nuorena kannettiin osia jotka oli varmasi ainakin kerran varastettu ja .... varkaus on roskiksetakin ottaa näin loppu kevennyksenä :D)

Sen verta innoissani kirjoitin että armahdattehan minut kieli oppi rikoksista.
Hävetkää varkaat te jäätte kiinni ennemin tai myöhemin 3:)
Toivon että pojan mopo löytyy. Meiltäkin vietiin mopo parkkihallista, lukittuna oli,kameroista oli näkynyt 2 poikaa viemässä eturengas ylh.luiskaa ylös.kaikesta huolimatta mopoa ei saatu takaisin...ihme juttu
tiina pesonen
mopon,polkupyärän,ym,pitäisi laittaa kiini ketjulla ja kunnon lukolla,johonkin muuhun,esim,valotolppaan,mopon on niin helppoo viedä,siinä ei virtalukko mitään estä,johdot vain poikki ja polkase käymään,ei tarvi johtoja yhdistellä.ja senhän varkaat tietää.
kumistava
Näinä vaikeina aikoina ihmisten moraali ei ainakaan parane - paha ei aina saa palkkaansa ja hyväkin harvoin. Eriarvoisuus lisääntyy ja kansa virheellisesti olettaa että jos pankki ja työnantaja pelaa härskisti himaan päin, ei ole niin väliä jos otan rikkaan perheen kakaralta yhden mopon tai kelkan. Näinhän ei toki ole, vaan rehellisyys on kaikkien etu. Suurin etu se on sille joka jättää rikoksen tekemättä.
toivotaan että moppe löytyy
Suomen kukkahatut ovat varmistaneet oman työnsä jatkon. Varkaushan ei ole suomessa edes rikos vaan luvaton käyttöönotto. Eikö tämä sama logiikka päde sitten myös pankkiryöstään...? Luvatta käyttöön otettua omaisuutta sekin. Ei rikos, ei siis rangaistusta? NO???
iJoke
Toivon kovasti, että poikasi pyörä löytyy. Meillä vappuna varastettiin opiskelijapoikani kallis moottoripyörä , jonka hän ehti omistaa vasta neljä päivää. Uskomatonta, mutta totta, mutta tämä pyörä saatiin perjantai-iltana takaisin, ajokelvottomana ...:( Se ei vain mene järkeen, että ensinnäkin pitää varastaa toisten omaisuutta, toisten omilla rahoilla, omalla työllä ansaittua omaisuutta....mutta että se pitää vielä hajottaa. Eikö olisi riittänyt jo suuren mielipahan tuottaminen varastamisella. Tässä meidän tapauksessa varas oli jäämässä kiinni ja katsoi sitten parhaaksi hylätä pyörän ja hajottaa se ensin :(
Surullista etteivät kaikki osaa kunnioittaa muita ja muiden omaisuutta.
Surullista
Ei kannata jättää edes pyörää yhdeksi yöksi asemalle. Ymmärrän äidin ja pojan harmin.
Varas kiinni
Anonyymi
Emme asu Kirkkonummella, vaan Karjaalla. Pojan oli tarkoitus päästä töiden jälkeen mopolla kavereidensa luo / heidän kanssaan ajelemaan suoraan tuosta työmaalta.
Marianne
Noin 10 vuotta sitten eka luokkalainen jätti kelkan koulun pihaan ja kun seuraavana päivänä haimme sitä oli se poltettu, kelkan oli isosisko saanut edesmenneeltä vaariltaan. Näihin tekoihin aina tulee surua mukaan mitä tekijä ei osaa edes ajatella.
kolmen lapsen äiti
En hyväksy varastamista mutta miksi jättää moponsa raksalle pyhien ajaksi??
ei aina ummarra

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx