(5) kommenttia

Vanhus voi saada apua postinkantajalta − Kirkkonummi kokeilee uutta kotipalvelua

Posti tarjoaa nykyisin myös kotipalveluita, jotka ovat monesti pieniä arkiaskareita, jotka tuottavat vanhuksille vaikeuksia. (kuva: Posti)

Kirkkonummen kunta kokeilee Postin kanssa, miten kotihoidon asiakkaille voitaisiin saada lisäapua kotiaskareisiin. Posti on laajentanut viime aikoina toimintaansa uusille alueille.

Kirkkonummi ja Posti aloittavat kolmen kuukauden kokeilun Postin henkilökunnan tukikäynneistä valituille kunnan kotihoidon asiakkaille.

Kokeiluun valitut viisi asiakasta ovat kunnallisen kotihoidon piirissä, ja kotihoito käy heillä useita kertoja päivässä.

Tarkoitus on kasvattaa asiakkaan saamaa palveluaikaa Postin kotipalveluihin valmennetun työntekijän käynnillä.

− Postin työntekijän käynti täydentää kotihoidon verkostoamme. Asiakkaiden hoitovastuu säilyy kunnan kotihoidolla, ja kotihoidon ammattilaiset vastaavat yhä terveydenhoidosta, alue-esimies Stiina Bergendahl Kirkkonummen Kotihoidosta kertoo.

Postin Kotipalveluiden käynnille sovitaan sellaisia askareita, joita postinkantaja voi tehdä ja jotka parantavat kotipalveluasiakkaiden elämänlaatua.

Posti hoitaa jo ruokajakelua lukuisissa kunnissa. Kotipalveluiden tarjoaminen aloitettiin viime vuonna Etelä-Karjalassa.

Posti lupaa, etteivät uudet palvelut hankaloita normaalia jakelutoimintaa. Postin kotipalveluun osallistuvat työntekijät on valittu ja valmennettu erikseen.

Kaikki jakajat eivät Postin mukaan tekee kaikkia töitä.

Kotipalvelut on Postin uusia palveluita, joita yhtiö on kehitellyt korvaamaan voimakkaasti vähentynyttä erityisesti kirjepostin määrää.

Postinkantajat leikkaavat muun muassa ruohoa jakelutyön ohessa.
 

(5) kommenttia

Kommentit (5)

eiköhän nyt ole asiat päälaellaan voi hyvänen aika minä en luota enää nykyään mihinkään esim. siuntiossa henkilöt menivät vanhuksen kotiin ja pyysivät vettä ja samalla tyhjensivät rahat olivat ulkolaisia toinen oli hyväntahtoinen miten jos vielä ajattelee että valtion tyontekijöitä luotettavia onko??
en luota enää
voiko vanhukset ja muut luottaa että henkilöt ovat varmasti luotettavia ja että kukaan tekeydy postilaiseksi tosi iso riski otetaan tällaisena aikana
kuka valvoo
Jospa posti jakaisi postia ja jättäisi hoivapalvelut sitä varten perustetuille yrityksille.
Suutari pysyköön lestissään
Silmitön säästäminen tuhoaa näinkin vanhan ja kauan toimineen yhtiön.
VR :kin istuu natisevan oksansa päällä, jonka ovat itse kohta sahanneet kokonaan poikki.
Uudistuspäälliköt pitäisi kaikki lähettää muihin töihin, mutta kuka haluaa sellaiset jotka eivät tajua mitään muuta kun säästämistä, tai oikeastaan rahan siirtämistä taskusta toiseen.
Kohta ei ole mitään
Posti laajentaa palvelujaan perustehtäviensä ulkopuolelle.
Hienoa.
Samaan aikaan kadultamme katosi lähtevän postin laatikko. Ei Posti siitä mitään tiedottanut meille asukkaille. Tätä kutsutaan Postin palvelujen tehostamiseksi.
Ja kun viimeiset joulukortit saapuivat 9.1., voi vain ihmetellä, mitä siellä Postissa nykyään oikein tehdään? Prioriteetti ei ainakaan ole kirjepostin jakaminen.
Hevonenkin kulkee nopeammin

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx