(5) kommenttia

Vanhemmat vaativat Masalassa koululle heti kunnolliset väistötilat – kyse noin 640 oppilaan koulunkäynnistä

Nissnikun koulun oppilaat järjestivät "ulosmarssin" terveellisten koulutilojen puolesta jo kolme ja puoli vuotta sitten. (arkistokuva)

Masalassa Nissnikun koulun vanhemmat ovat lähestyneet kunnan päättäjiä vetoomuksella, jossa vaaditaan kaikille koulun oppilaille nopeasti terveelliset väistötilat.

Nissnikun koululle suunnitellaan kokonaan uutta koulurakennusta nykyisen paikalle. Alakoulu on jo purettu ja oppilaat väistötiloissa koulun pihalla. Koko koulussa on noin 640 oppilasta.

Masalan kouluhanke on toistaiseksi ollut kunnan ohjelmassa vasta 4-5 vuoden kuluttua Gesterbyn koulukeskuksen ja uuden lukiokampuksen jälkeen.

Nissnikun väistötilaratkaisut ovat vielä täysin auki. Kunta on kaavaillut, että Masalan oppilaat olisivat ainakin uuden koulun rakennusvaiheen aikana väistössä Kirkkonummen keskustassa Kirkkoharjun koulun tiloissa, joista on muuttanut lähes 1 000 oppilasta Jokirinteen oppimiskeskukseen.

Nissnikun koti- ja kouluhdistys vaatii, että väistötilat järjestetään jo nyt ja kunnolla. Yläkoulun käytössä olevassa rakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia jo useita vuosia.   

− Me vanhemmat vaadimme, että Nissnikun yhtenäiskoulun kaikille oppilaille järjestetään välittömästi puhtaat väistötilat. Jokaisella lapsella Kirkkonummella on oltava mahdollisuus suorittaa oppivelvollisuus terveellisessä ympäristössä, vetoomuksessa todetaan.

Vetoomuksen mukaan edes väistössä oleville alakoululaisille ei voi taata terveellistä kouluympäristöä, koska osa heidän päivästään on järjestetty yläkoulun tiloissa.

Koti- ja kouluyhdistys vetoaa perusopetuslakiin, joka sanoo yksiselitteisesti, että oppilaalla on oikeus terveelliseen ja turvalliseen oppimisympäristöön.

Nissnikun yhtenäiskoulun tilat eivät ole enää nykyiselläänkään oppilaiden vanhempien mukaan tarpeeksi isot kasvavalle oppilasmäärälle. Saman asian on huomauttanut myös terveysvalvontaviranomainen.

> Valtavia kouluhankkeita on pyöritelty – viivyttämällä Masalassa uudet koulutilat 6-7 vuoden kuluttua (Viisykkönen 11.6.)

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

Käsittämätöntä touhua. Itse tein valinnan muuttaa perheeni ja veroeurojeni kanssa naapurikuntaan.
Kdikeå
Kirkkonummi ei missään nimessä saisi mainostaa itseään lapsiystävällisenä kuntana. Aivan sama kuin kunnan varhaiskasvatus mainostaa olevansa laadukasta - eihän siellä ole töissä kuin pieni osa koulutettuja opettajia. Mitä tapahtuisi jos kunnassa oltaisiin rehellisiä ja myönnettäisiin totuus. Sitten olisi helpompaa löytää ratkaisuja. Lastemme oikeuksiin kuuluu opettajat ja terveet oppimisympäristöt!
Korkeasti koulutettu, ei töissä Kirkkonummella
Miksi Kirkkoharjusta muutettiin? Sisäilmaongelmien vuoksi!! On järjen köyhyyttä ja toisen hidasta kidutusta ajatellakaan, että oppilaat siirtyisivät ongelma-koulusta siirryttäisiin toiseen.
Kunta hoi
Jos uusi koulu valmistuu vasta 6-7-vuoden kuluttua, niin eihän Kirkkoharjun koulua enää ole ollut silloin aikoihin. Asuntoja siihen tehdään samoin kuin vanhan terveyskeskuksen paikalle. Ja miksi Kirkkoharjun kouluun, sielläkin on sisäilmaongelma.
Vesimies
Ihme vekkuttelua tämä koulushow.. Kaikki pakko jättää viime tippaan ja sitten kerralla homma leviää syliin! Tulossa jättimäiset kustannukset maksettaviksi meille kuntalaisille :(
Jos ois homma hoidettu oikein ja rakennettu vain muutama kohde kerrallaan kuntoon ei oltais tässä tilanteessa! Kohta ollaa kriisikuntien joukossa.. Ja muka Suomen korkeitten koulutettua porukkaa Kirkkonummella... Heh, missä näkyy???
Ei ainakaan päätöksenteossa??

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä