(18) kommenttia

Vanhemmat ovat huolissaan lasten koulutiestä – tuhannet autot päivässä ohittavat pimeän risteyksen

Jenni Harju ja Aki Ylivarvi olivat lastensa kanssa perjantaiaamuna jakamassa Brossa heijastimia, jotka Rahtarit ry oli lahjoittanut.

Vilkkaasti liikennöidyn Upinniementien ylittäminen on asukkaiden mielestä vaarallista ja erityisen pelottavaa lapsille. Vanhemmat vaativat pikaista parannusta turvallisuuteen.

Suurimmaksi vaaranpaikaksi asukkaat kokevat tällä hetkellä Upinniementien ylittämisen lähellä Kirkkonummen keskustaa Bron kohdalla, jossa liikenne on vilkkaimmillaan.

Asukkaat ovat muistuttaneet risteysalueen vaarallisuudesta vuosia. Perjantaiaamuna oli myös suoran toiminnan paikka.

Kello 7.30 Upinniementiellä on jatkuva liikennevirta ja pimeää, vaikka tiellä on valaistus, mutta vanha sellainen, josta ei kunnolla riitä loistetta vastapuolelle tietä.

Muutama asukasaktiivi on jakamassa risteyksessä heijastimia jalankulkijoille.

Aivan risteyksen lähellä Naissaarentien umpikadun varrella on kaksi päiväkotia, jonne tuodaan ja haetaan parisataa lasta päivittäin.

Kaikki liikenne kulkee saman risteyksen kautta. Upinniementiellä lasketaan kulkevan lähes 7 000 ajoneuvoa vuorokaudessa.

− Tähän samaan aikaan koululaiset ylittävät tätä samaista tietä toivoen, että kiireiset vanhemmat huomaisivat heidät, toteaa huolestuneena Jenni Harju.

Joukossa on runsaasti raskaita ajoneuvoja, koska teollisuutta on Kantvikin suunnalla paljon. Tien toisessa päässä on myös yksi Suomen suurimmista varuskunnista.

Upinniementiellä on kevyenliikenteen väylä, joka on turvallinen liikkua. Sen sijaan tienylitykset ovat ongelma.

Kaikkein pahinta kohtaa Kolsarin kohdalla kohennettiin viime kesänä ja aikaisemmin nopeusrajoitus laskettiin 50 kilometriin tunnissa.

Asukkaat vaativat turvallisuuden kohentamista myös Bron kohdalla Naissaarentien ja Pranglintien risteyksissä, joissa tosin on suojatie ja liikenteenjakaja keskellä tietä, mikä vähän hidastaa autojen nopeutta tai niin ainakin toivotaan.

Risteysalueiden turvallisuuden parantamiseksi kerätään kuntalaisaloitetta, jota ollaan luovuttamassa kunnan päättäjille lähiaikoina.

Aloitteessa vaaditaan pikaisesti turvallisuuskartoituksen tekemistä. Nopeana toimena olisi aluksi varoitusvalojen varustaminen suojatien kohdalle.

Jotta tien ylittäminen saadaan turvalliseksi, asukkaat pitävät kuitenkin välttämättömänä liikennevalojen asentamista ja myöhemmin toivottavasti alikulkutunnelin rakentamista.

Upinniementie on ely-keskuksen hoidossa ja vastuu parannustoimista on valtiolla. Ely-keskukselta on viestitetty, että liikenne tiellä on jo sen verran vilkasta, että liikennevalot tai alikulku olisivat tarpeen.  

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Ehkä kunta voisi jakaa niitä heijastinliivejä
ilmaiseksi niille ihmisille joilla ej ole
vara itse ostaa niitä? Tulisi paljon halvempi kun ruveta rakentamaan
siltoja ja tunneleita taj muita
suojamenetelmiä.
Heijastava Heijastavainen. ... ...vilkku vilkku. .....
Upinniementien valaistus ei todellakaan ole vanha, kun se 'uusittiin' niin huononi paljon siitä millainen se oli ennen. Sen huomasi selvästi silloin kun se uudistettiin, nyt siihen on tietenkin jo totuttu.
Tienkäyttäjä
Tuo risteys on kyllä hengenvaarallinen, ajan siitä ohi päivittäin. Erityisen pelottava se on pimeällä sadekelillä kun vastaantulevien autojen valot häikäisee. Jos tuolle ei tehdä mitään, niin ennen pitkää joku menettää henkensä. Myös tilannenopeudet aivan liian suuria.
Pallero
Hejastusliivit pitäis olla lainsädöllä
pakollisia jalankulkijoille ja pyöräillioille.
Läheltä piti tilanteita tapahtuu liian usein.
Liivit suojaa, ja säästää henkeä.
Liikenneympyrä, ehdottomasti! Tuo risteys on hengenvaarallinen.
Area 51
Henkilöautoliikenne voisi siirtää menemään Suomen sokerin kautta Hangontielle koska nehän nämä vaaralliset tilanteet tekee.
99% vaaratilanteestä jäisi pois.
Nuo risteykset ovat kyllä vaarallisia kaikille tienkäyttäjille, myös autoilijoille. Vilkuttomat äkkikääntyilijät aiheuttavat tässäkin jatkuvasti vaaratilanteita. Mikä siinä vilkunkäytössä oikein maksaa? Tieosuus on kaikkiaan ongelmallinen ja lieneekin suunniteltu selvästi vähäisemmälle liikenteelle?Parhaan suojan jalankulkijoille antaa kyllä ali-ja ylikulku, ei kaikkien autoilijoiden kohtuuton syyttely. Liikenneympäristö pitää suunnitella oikein ja turvalliseksi kaikille.
Tourer
Kyllä heijastimet on kaikista halvin henkivakuutus mutta kun ei vanhemmat välitä tai ymmärrä tätä, kulkevat usein itse ilman ainuttakaan heijastinta ja viellä mustissa vaatteissa, sama koskee pyöräilijöitä joissa pitäisi viellä olla valot mutta ei! Toinen asia on se ettei ihmiset tiedä edes kummalla puolella tietä kävellään ja kummalla pyöräillään tämä koskee niin lapsia kuin aikuisia. Mutta kyllä katuvalaistus pitäisi lähtökohtaisesti suunnitella niin että suojatiet olisi edes kohtuullisesti valaistu, mikä ei kyllä toteudu monessakaan paikassa. Risut tästä suunnittelijoille.
Vanhemmat ovat lasten esimerkki
Tuohon voitais rakentaa sellainen ylikulkusilta, josta pääsis sekä kävelemällä että hiihtämällä yli. Samalla Jerikonmäen pururataa ja hiihtoreittejä voitais laajentaa tälle uudelle ylikulkusillalle saakka. Ja uuden sillan länsipuolelle, päiväkodin viereen voitais tehdä uusi parkkipaikka hiihtäjille/ulkoilijoille. Näin saataisiin samalla vaivalla lapsille turvallinen koulutie, hiihtäjille/ulkoilijoille vähän laajemmat reitit, uusi vaihtoehtoinen parkkipaikka Jerikonmäen nykyiselle, ahtaalle parkkikselle sekä Bron-Kolsarin alueelta uusi, turvallinen yhteys Jerikonmäen alueelle.
Lasse
Näilläkin kuvan mallihenkilöillä on mustat vaatteet. Nyt kyllä heijastinliivit. Normaalisti liikutaan tummissa vaatteissa tummaa taustaa vasten. Tievalaistus on mitä on. Välillä ei vaan näe että tietä on ylittämässä joku. Jalankulkija on ikäänkuin maastopuku päällä.
Muutama lisävalaistustolppa elisi ehkä paikallaan. Niin ja KUNNON heijastin.
Heijastin heijastin
Mun mielestä noissa risteyksissä on välillä vaikea havaita suojantielle odottavia ihmisiä ihan päiväsaikaankin kun tulee Upinniementien suunnasta.

Jep
Missä kunnon heijastimet kuten täällä perätään?? Suurimmalta osalta kävelijöistä saatikka pyöräilijöistä puuttuu valot!
Herätkää!!
Liikennevaloja ei missään nimessä. Tie on nyt jo tarpeeksi tukkoinen. Ymmärrän kyllä huolen lapsien puolesta. Kävelysilta voisi olla hyvä ratkaisu. Kirkkonummella tiesuunnittelu on aina ollut niin onnetonta, että tässä ollaan.
Ammatti autoilija
Lisäksi monikaan Upinniemen suuntaan ajava ei piittaa nopeusrajoituksista vaan ajavat silminähden huomattavaa ylinopeutta eli pari valvontakameraa olisi enemmän kuin paikallaan tälle tieosuudelle...
Bron tienposkesta
Sen sijaan että tuhlataan rahaa infran rakentamiseen ja oikean ongelman oireen korjaamiseen, puututtaisiin oikeaan ongelmaan eli autoilijoiden havainnointikykyyn. Tämä paranee, jos autoilijat ovat valppaina ja ajavat oikeaa tilannenopeutta (märällä, pimeällä oikea nopeus on reilusti alle 50 suojateiden kohdalla).
Kamerat ja nopeusrajoituksen lasku olisi hyvä muistutus oikeasta tilannenopeudesta.
Myös upparilla asuva
”Päivittäin tuosta ajava”lle - toivottavasti sinäkin osallistut risteyksen turvallisuuden edistämiseen hiljentämällä autosi nopeutta.
Jeepa
Jos jalankulkijat ja pyöräilijät käyttäisivät heijastinliiviä, niin autoilijalla olisi edes pieni mahdollisuus nähdä heidät pimeässä ja tihkusateessa. Pieni killuva heijastin ei auta kun vastaan tulevien autojen valot häikäisee. Itse saa maha kuralla jännittää kuka juoksee mustassa toppatakissa eteen.
Päivittäin tuosta ajava
Ei kiitos enempää valoja, ympyrä olis paljon parempi. Ja alikulkutunnelin sijaan tuohon olis huomattavasti helpompi rakentaa silta jalankulkijoille, olis sopivan korkuinen kallio jo valmiina toisella puolella.
Jussi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä