(5) kommenttia

Vanhemmat keräsivät päättäjille 650 nimen adressin – ”Masalasta ei saa siirtää oppilaita keskustaan väistötiloihin”

Nissnikun alakoulu toimii nyt uuissa väistötiloissa, jotka pystytettiin koulun pihalle.

Masalassa Nissnikun koulun oppilaiden vanhemmat ottavat tiukasti kantaa kunnan aikeisiin siirtää useiksi vuosiksi oppilaita Kirkkonummen keskustassa oleviin väistötiloihin.

Valtuustolle jätetään maanantai-iltana noin 650 nimen adressi, jossa vaaditaan Nissnikun koulun koko toiminnan pitämistä nykyisellä tontilla.

Koti- ja kouluyhdistyksen adressissa allekirjoittajat ilmaisevat järkytyksensä ja vastalauseen kunnan suunnitelmista viedä Masalasta monta sataa alakouluikäistä vuosiksi kilometrien päähän väistötiloihin ensi vuoden aikana. 

Nissnikun alakoulu toimii jo uusissa väistötiloissa koulun pihalla. Vanha alakoulu on purettu sisäilmaongelmien takia. Myös yläkoulu on päätetty purkaa ja rakentaa samalle paikalle uusi koulu kaikille luokka-asteille.

Nissnikun koulun väistötila-asiaa on selvitelty pitkin tätä vuonna. Yhtenä ajatuksena on ollut oppilaiden siirtäminen keskustaan Kirkkoharjun kouluun ja sen väistötiloihin, jotka vapautuvat ensi helmikuussa, kun Jokirinteen oppimiskeskus otetaan käyttöön.

> Masalassa vanhemmat vaativat 460 oppilaalle pikaisesti väistötiloja – osa koululaisista aiotaan siirtää keskustaan (Viisykkönen 26.2.)

Uuden Nissnikun koulun rakentaminen on kunnan investointiohjelmassa vasta 4-6 vuoden päässä.

Rakentamisaikana väistötilat on pakko löytyy pitkälti yli 400 oppilaalle joka tapauksessa.

Lisäksi nykyisen koulurakennukseen ei saa terveysviranomaisten mukaan ottaa yhtään lisää oppilaita sisäilmaongelmien johdosta. Lisätilan tarve on jo ensi vuonna.

Kunta selvittää parhaillaan, mitä väistötilojen kanssa tehdään lähivuosien aikana.

Minkäänlaisia päätöksiä ei kunnan opetustoimenjohtajan Leila Kurjen mukaan ole vielä tehty.

Erilaisia vaihtoehtoja on selvitetty kuten esimerkiksi sitä, mitä vuosiluokkia Masalasta siirrettäisiin keskustaan, jos sellaiseen ratkaisuun päädytään.

Koti- ja kouluyhdistys vaatii, että koulun pihalle siirretään Kirkkoharjun koulun käytössä oleva parakki tai sellainen hankitaan uusi Nissnikun koulun tontille.

Kunnan toimitilapäällikkö Jarno Köykkä on pyytänyt tarjouksia väistötilan siirrosta.

Siirron hinta on Köykän mukaan vielä täysin arvailujen varassa. Väistötilan sijoituspaikka ratkaisee kustannuksissa paljon.

Nissnikun koulun pihalla tulee olemaan ahdasta siinä vaiheessa, kun uutta koulua rakennetaan.

− Tontilla loppuu tila ja rakennustöiden toteutus muuttuu erittäin hankalaksi, jos sinne tuodaan uusi väistötila, Köykkä sanoo.

Kunnan väistötilojen käyttöä joudutaan miettimään kokonaan uusiksi, koska Gesterbyn koulukeskuksen rakentaminen on viivästynyt.

Kirkkoharjun koulun väistötiloja tarvittaisiin 1-2 vuoden kuluttua Kyrkslätts gymnasiumin ja Winelska skolanin käyttöön, koska vanhat koulurakennukset puretaan uuden tieltä.  

(5) kommenttia
Kommentit (5)

Kommentit (5)

400 oppilasta joka päivä masala-keskusta, 8 bussia, 10km bussimatkaa edestakaisin 160km päivä. Bussi vie taajamaliikenteessä 40l/100km, 60 litraa päivä. 190 koulupäivää vuodessa, 11 400 litraa joka vuosi. Joka litra dieseliä poltettuna tuottaa 2.7kg co2-päästöjä.

Eli jos kuntapäättäjät päätyvät bussikuljetuksiin, he ovat päättäneet tuottaa 30 tonnia co2-päästöjä joka vuosi. Ja sitten muka ollaan olevinaan Hiilineutraali Kunta HinKu-hankkeessa mukana...
Kirkkonummi ja ilmastotalkoot.
Nimimerkille ” Kaikkea ei voi saada” mitään rakennusprojektia ei olla aloittamassa vuosikausiin!! Ei siitä ole edes päätöstä, joten rakentamiseen on turha vedota. Johonkin lapset tulee rakentamisen ajaksi muutenkin laittaa koska parakeissa ei ole erikoisluokkia, ruokalaa tai liikuntasalia. Kirkkoharjun koulu umpihomeessa. Tässä kohtaa ei välttämättä tule edes säästöä tästä suunnitelmasta inhimillisen pienten lasten riepottelun tuloksena. Halutaanko Kirkkonummelle oikeasti lisää pahoinvoivia lapsia ja nuoria?
Lapsiin käytetty raha maksaa itsensä takaisin!
Ei ole pitkä matka kulkea keskustaan. Iät ja ajat on kunnissa ympäri Suomen siirretty lapsia väistötiloihin rakennusprojektien takia. Espoossakin taidetaan kuljettaa tälläkin hetkellä huomattavasti pidempiäkin matkoja. Ajattelemattakaan sitä, että Kirkkonummellakin monella koulumatka on pidempi kun kouluja on lopetettu.

Tässä hyvä kohta kunnan säästää hieman ja käyttää ne rahat fiksumpaan.
Kaikkea ei voi saada
Masalan urheilupuiston takana on nurmikenttä, jonne väistötilaparakit voi pystyttää. Tai purettujen rivitalojen paikalle Framnäsintien varrelle. Mahtuu sitten paremmin rakentamaan uutta purettavan yläkoulun tilalle.
Iloinen veronmaksaja
Toivottavasti uusi koulu rakennetaan paremmin kuin yli 8 miljoonaa maksanut Winelskan uusin osa reilu 10 vuotta sitten, joka siis nyt puretaan. Suunnitteluun, toteutukseen ja valvontaan laatua. Nykymenolla ei tule rahat riittämään edes luotolla.
Veronmaksaja

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä