(8) kommenttia

Vammaisten taksimatkoihin ei tule muutosta – Helsinkiin ja Vantaalle saa ajaa, mutta vain perustellen

Vammaisten ja vanhusten asiointiin ja virkistykseen korvattavat taksimatkat jatkuvat Kirkkonummella nykykäytännön mukaan.

Kirkkonummi ei muuta kunnan korvaamien taksimatkojen myöntämisperusteita. Kunnanhallitus päätti äänestäen, että nykykäytäntö jatkuu.

Matkustusoikeuksien laajentaminen myös Helsinkiin ja Vantaalle ehdittiin jo päättää, mutta perusturvalautakunnan ratkaisu otettiin vielä kunnanhallituksen käsittelyyn.

> Vammaisten ja vanhusten taksimatkoista syntyi kiista – Saako kunnan laskuun ajaa myös Helsinkiin ja Vantaalle? (Viisykkönen 9.9.)

Lautakunnan päätös aiemmin oli, että lain mukaisia korvattavia matkoja virkistykseen ja omaan asiointiin voidaan tehdä naapurikuntien lisäksi myös Helsinkiin ja Vantaalle.

Matka-alueen laajennus koski myös vanhuksille myönnettäviä taksimatkoja.

Matka-alueen laajennuksen arvioitiin kunnan laskemissa tuovan lisäkuluja 100 000-600 000 euroa vuodessa.

Kunnanhallituksessa Ari Harinen (sd.) esitti, että lautakunnan päätös pidetään voimassa. Esitys raukesi, koska ei saanut kannatusta.

Vihreiden Markus Myllyniemi ehdotti, että Helsinkiin ja Vantaalle olisi mahdollista saada kaksi matkaa kuukaudessa. Esitys hävisi äänestyksessä 4-9.

Nykykäytäntö siis jatkuu. Sen mukaan matkoja voidaan korvata esimerkiksi Helsinkiin anomuksesta ja erikseen perustellen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Timo Haapaniemi (kok.) korostaa, ettei kunnanhallituksen päätöksessä ole kyse säästötoimesta.

− Lainmukainen palvelu järjestetään. Helsinkiin ja Vantaalle pääsee edelleen perustelluista syistä, Haapaniemi toteaa.   

(8) kommenttia
Kommentit (8)

Kommentit (8)

Pidempi matka sinne Vihtiin on kuin Helsinkiin, täytyykin alkaa käymään Vihdissä kaupassa, eihän sielä muuta virkistysmahdollisuutta ole. Lyhytnäköinen päätös et pääse tapaamaan sukulaisia, ystäviä ja pitäisi vammaisena integroitua yhteiskuntaan…
Vaikea vammainen
Täällä taas kaiken maailman tollot huutelee, joilla ei ole asiasta tietoa hölkäsenpöläystä. Tuo Kokoomuksen, Pron ja Persujen päätös säästää pitkällä aikavälillä kunnan rahoja miljoonilla. Ja mikä on kunnan etu, on myös meidän veronmaksajien etu!
Totuuden torvi
"Mitä Vihdissä ja Siuntiossa on ja kuinka paljon siellä käydään?"

Onhan siellä golfkentät, pääsee pelaamaan.
Bird
Kirkkonummella ei ole kuin kyläpolitikoita. 100-1000€ säästöitä tapellaan verisesti mutta miljoonat valuvat kankkulan kaivoon.
Kirkkonummi maksaa HSL:lle tänä vuonna jotain 10000000 (kymmenen miljoonaa euroa) matklippujen hinnanalennuksiin tavallisille matkustajille. Paristasadastatuhannesta tapellaan sitten. Ei ihme että talous on kuralla
maksumies
Onhan se jokseenkin hassua, että muutamista sadoista euroista käydään suurta poliittista väittelyä jopa näin julkisuudessa mutta kuitenkin kaikenmoisiin rakennushankkeisiin, tiestön hoidon surkeaan ylläpitämiseen sekä kaikkiin kunnan purkamisprojekteihin varoja tuntuu irtoavan päättäjiltä kunnan varoista ilman mutinoita varsin heppoisesti satoja tuhansia euroja kaikessa hiljaisuudessa...onko paikkakunnan päättäjillä nykyään enään mitään suhteellisuuden tajua?
Olli H.
Toivottavasti Kirkkonummi on pian osa Espoota niin tällainen vehkeily loppuu ja ihmisten pääsy aidosti palveluiden ääreen tulee tämän tuen piiriin kuuluville mahdolliseksi.
Jorma K.
Ai ei ole kyse säästöistä. Helppo se on sanoa. Mitä Vihdissä ja Siuntiossa on ja kuinka paljon siellä käydään?
Haapaniemi ja muut voisivat kokeilla itse pyytää lupaa kun käyvät Helsingissä, on nöyryyttävää ja epätasa arvoista.
Ketähän äänestetään seuraavaksi
Taas meni mettään vamaisilla on oikeus päästä muualekun prisma
juppi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä