(0) kommenttia

Valtuusto: Tiukkaa tekee talouden kanssa edelleen

Valtuusto sattaa tänä iltana istua pitkäänkin talouslukujen kanssa. Viisykkönen seuraa kokousta ja uutisoi keskusteluista ja päätöksistä illan mittaan.

Kirkkonummen kunnanvaltuusto pääsee vielä ennen kesätaukoa puntaroimaan kunnan taloutta. Säästökuuri on toteutunut pääosin kuten on suunniteltu.

Valtuustolla on listalla tänään illalla neljän ensimmäisen kuukauden talousraportit. Päätettävänä ovat sen sijaan ensi vuodelle ja vähän pidemmällekin ulottuvat talousraamit eli paljonko kunnan palveluihin on tarkoitus laittaa euroja.

Kunnan talous on alkuvuonna mennyt kuten on ajateltu. Poikkeuksena on perusturva eli terveys-ja sosiaalitoimi. Perusturvalautakunta viestitti jo viime viikolla, että perusturvan on erittäin vaikea pysyä sille asetetuissa säästötavoitteissa.

Suurin ongelma on erikoissairaanhoito eli HUS:n laskutus. Alkuvuoden tietojen perusteella erikoissairaanhoidon kustannukset menevät noin kolme miljoonaa euroa yli budjetin. HUS:n laskuihin oli alun perin jo varattu tälle vuodelle 1,7 miljoonaa euroa vähemmän rahaa kuin viime vuonna.

Perusturva arvio omassa toiminnassaan budjettiylityksen tänä vuonna noin miljoonaksi euroksi eli kunta joutuu pohtimaan näillä näkymin noin neljän miljoonan euron lisämäärärahatarvetta perusturvaan.

Valtuustolla on tänä iltana edessään myös vanhusten palvelukeskuksen pelastaminen. Palvelukeskus on ajautunut talouskriisiin, ja kunnan on käytännössä pakko antaa palvelukeskussäätiölle pikaisesti lisää rahaa, jotta sen toiminta ei loppuisi.

Lisärahan tarve on 234 000 euroa. Summa on lisämäärärahaesityksenä valtuuston tämäniltaisella listalla.

Arkisto (6.6.) Kirkkonummi takaa vanhusten palvelukeskuksen toiminnan     

(0) kommenttia
Kommentit

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä