(1) kommentti

Valtuusto lauantaitöihin – luvassa kuitenkin pikakokous

Valtuusto aloittelee kokousta kello 12. Etualalla RKP:n valtuustoryhmää.

(Päivitetty 29.11. klo 12) Kirkkonummen valtuuston odotetaan päättävän ensi vuoden budjetista tänään sopuisasti ja ehkä nopeastikin. Vuosi sitten valtuusto istui lähes 10 tuntia juuri ennen joulua.

Kirkkonummen ensi vuoden talousarvio saatiin poikkeuksellisesti neuvoteltua jo hyvissä ajoin. Neuvotellut muutokset tehtiin budjettikirjaan ennen kunnanhallituksen kokousta. Kunnanhallitus hyväksyi budjetin yksimielisesti.

Suurin asia, joka neuvotteluissa sovittiin. oli lasten kotihoidontuen kuntalisä eli Kirkkonummi-lisä. Kunnanjohtaja Tarmo Aarnio oli esittänyt lisän poistamista kokonaan. Valtuustoryhmät eivät siihen olleet valmiita. Kirkkonummi-lisä säilyy, mutta vähän karsittuna.

Kaksi ja puoli tuntia

Valtuuston puheenjohtaja Ulf Kjerin (RKP) toivoo, että budjettisopu pysyy vielä valtuustossakin. – Vanha perinne on ollut, että mikä neuvotteluissa sovitaan, se pätee ja budjetista voidaan päättää yksimielisesti, Kjerin sanoo.

Kjerinin veikkaus on, että valtuuston kokous voisi mennä lauantaina kahdessa ja puolessa tunnissa. Listalla ei ole muita asioita kuin ensi vuoden talousarvio ja taloussuunnitelma 2016-2017. 

Vanhan tavan mukaan ennen asian käsittelyä valtuustoryhmät ja virkamiehet pitävät puheenvuorot. Ryhmäpuheenvuorot on sovittu vain viisiminuuttisiksi, mutta niissäkin menee tunnin verran aikaa, koska ryhmiä on nykyisin jo 10.

Nopea ja sopuisa kokous ei ole aivan kirkossa kuulutettu, sillä yksittäiset valtuutetut voivat innostua tekemään muutosesityksiä. Lisäksi toivomusponsia on varmuudella odotettavissa. Niistäkin saadaan helposti äänestys aikaan.

Vuosi sitten tuli yö vastaan

Kahtena edellisenä vuonna budjettivaltuustot ovat olleet kaikkea muuta kuin sopuisia. Viime vuonna kokous oli välillä kaaoksen partaalla.

Vuosi sitten käydyt kunnan yt-neuvottelut kuumensivat poliittista tilannetta ja venyttivät budjettikäsittelyn aivan joulun alle käytännössä viimeiseen mahdolliseen kokouspäivään torstaihin 19.12.

Kokouskin kesti lähes 10 tuntia. Valoja sammuteltiin vasta puolen yön aikoihin. Äänestyksiä oli vuosi sitten 16.

Vuonna 2012 valtuusto piti perinteisen lauantaikokouksen, ja sen päälle oli suunnitelmissa pitää vielä joulujuhla. Budjettivalmistelu oli kuitenkin sen verran toraisaa, että joulujuhla-ajatuksesta luovuttiin.

Valtuuston budjettikokouksee meni 2012 vajaat kahdeksan tuntia. Äänestyksiä oli budjetista 10 kappaletta.

Viime vuonna valtuusto vietti sen verran joulua, että joulupäivällinen nautittiin kokouksen välissä.

Tänäkin vuonna on tarkoitus juhlistaa vähän joulua, muttei nyt vaan joulukuun kokouksessa.

– Jouluista iltapalaa, ja ehkä jotain ohjelmaakin, mahdollisesti tiernapojat, Kjerin lupaa.

Valtuuston kokous alkaa kunnantalolla lauantaina klo 12. Yleisö pääsee luonnollisesti seuraamaan kokousta.

> 51-Arkisto (18.11.) Budjettisopu piti – Kirkkonummi-lisä säilyy

> 51-Arkisto (19.12.2013) Valtuusto: Kirjasto ja Sjökulla kuumat asiat   

 

(1) kommentti
Kommentit (1)

Kommentit (1)

Kyseinen kokous tuleekin mielenkiintoiseen ajankohtaan, sillä tuolloin lienee jo tiedossa, miten erään artikkelin kuvituskuvassakin esiintyvien henkilöiden edustaman puolueen jäsenen tilanne etenee viranomaisyhteyksissä.

Että pääseekö ko. henkilö ensi vuoden puolella taas mukaan kunnanvaltuuston kokouksiin, vai siirtyykö vähän pidemmäksikin aikaa katsomon puolelle. Onhan hän asioita sieltä käsin seurannut jo parin vuoden ajan.
mielenkiintoinen kuunvaihde

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä