(2) kommenttia

Valtuusto lämpeni veneiden talvisäilytyksestä kesän kynnyksellä

Kirkkonummen valtuusto innostui maanantai-iltana puhumaan veneiden talvisäilytyksestä.

Kirkkonummen valtuusto innostui maanantai-iltana kiistelemään huomattavan tovin siitä, missä veneitä säilytetään talvisaikaan, rannalla vai jossain pidemmällä rannasta.

Veneiden talvisäilytys nousi esille jo aiemmin, kun kunnanhallitus päätti yksimielisesti suosittaa talvisäilytysalueen häätämistä Kantvikissa läheiselle teollisuusalueelle. (Lue: Viisykkönen 10.5.)

Asia liittyy Katvikin alueen kaavoitukseen. Valtuusto hyväksyi Kantvikin kehityskuvan 2040 –asiapaperin, joka on ohje Kantvikin alkavan osayleiskaavoituksen pohjaksi.

Valtuustossa syntyi veneilypuolue, joka lähti puolustamaan Kantvikin pienvenesataman nykyisen talvitelakointipaikan säilyttämistä.

Kokoomuksen Matti Kaurila esitti, että jatkossa nykyinen Kantvikin talvitelakointipaikka voi säilyä, mutta mitään uusia veneiden talvisäilytyspaikkoja ei rannoille varata.

Veneiden siirtämistä pois Kantvikin rannoilta esitti jo kunnanhallituksessa Antti Kilappa (vihr.), itsekin innokas veneilijä.

− Missään Suomessa ja Euroopassa ei rakenneta enää veneille talvisäilytyspaikkoja rannoille. Ei ole mitään järkeä, että veneet makaavat rannalla 8 kuukautta, kun näitä alueita voidaan käyttää muuhunkin, Kilappa totesi.

Kilappa on sitä mieltä, että Kantvikiin ja Strömsbyn teollisuusalueelle on hyvät mahdollisuudet saada aikaiseksi veneilyalan klusteri, joka tuo yrityksiä ja verotuloja kuntaan.

Veneetkin voidaan Kilapan mielestä hyvin pitää talvet teollisuusalueella muutaman sadan metrin päässä rannalta.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Erkki Majanen ihmetteli miksi nykyinen veneiden talvisäilytys Kantvikin pienvenesatamasta pitäisi saada pois.

− Se on tärkeä paikka veneilijöille. Siellä voivat kaikki kuntalaiset käydä ja onpa satamassa nykyisin rantakahvilakin, Majanen totesi.

Valtuusto äänesti lopulta asiasta. Kaurilan ehdotus sai 15 ääntä ja alkuperäinen kunnanhallituksen esitys 31 ääntä.

Niinpä valtuuston evästys on, että Kantvikin rantoja suunnitellaan niin, että veneiden talvisäilytysaluetta ei ole aivan rannalla.

Perusuomalaisten Pekka M. Sinisalo rauhoitteli, ettei talvisäilytyspaikkaa olla heti ensi syksynä lopettamassa, vaan ehkä 20-25 vuoden päästä. Nyt valtuusto päätti, millainen Kantvikin kehityskuva voisi olla vuonna 2040.

Venealan klusterihankkeen takana on Helsingin kaupunki, joka omistaa Strömsbyssä maa-alueita.

Alueelle on jo valmistumassa uusi asemakaava ”Prikinranta” ja aluetta saatetaan rakentaa muutaman vuoden kuluttua. (Lue: Viisykkönen 12.5.)  


(2) kommenttia
Kommentit (2)

Kommentit (2)

Kuulin kylillä, ettei viime valtuuston äänestykset ja päätökset välttis menneet ihan putkeen Kokoomukselta. Että aika sekavalta näytti. Onko kyky kadoksissa vai mistä kenkä puristaa?
Kylänraitilta
Uutisesta päätellen valtuusto on sitten päässyt sille ominaisten asiakysymysten ja selkeyttä tuovien kannanottojen äärelle.

Niin että ei muuta sanaa koskien valtuuston kantaa liittyen kaavoitus-, joukkoliikenteen järjestämisen tai ns. kaupunkisuunnitelmien suhteen, valitettavasti näiden konkretiasta ja keskinäisistä yhteyksistä valtuuston edustajien kannanottojen puitteissa kun ei ota tavallinen kuntalainen selvää senkään vertaa.
RR

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx