(4) kommenttia

Valtuusto: Kirjasto ja Sjökulla kuumat asiat

Valtuuston budjettikokouksen lomassa nautittiin joulupöydän antimista. Kalkkunan kimpussa Veikko Vanhamäki.

Pääkirjaston saneeraus ja laajennus sekä Sjökullan ruotsinkielinen oppimiskeskus ovat odotetusti puhutuimmat aiheet, kun valtuusto ryhtyi käsittelemään klo 16:n maissa ensi vuoden talousarviota.

Lue tästä kaikki budjettijutut

Klo 23.45: Valtuuston kokous päättyi, kun oli jatkunut lähes 10 tuntia.

Klo 22.30: Valtuusto siirtyy äänestämään tehdyistä muutosehdotuksista, joita on lukuisia.

Klo 21.30: Valtuuston kokous on ajautunut sekavaan tilaan. Valtuusto äänesti koko talousarvioesityksen palautuksesta. Asian käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 44-6.

Valtuusto päätti palautusäänestyksen jälkeen pitää tauon, jota monet valtuutetut pyysivät selventääkseen asioita. Hämmenystä valtuustossa aiheutti talousarvion investointeihin tänään lisätty lähes 600.000 euron määräraha.

Siitä päätettiin vasta eilen kunnnhallituksessa, koska se oli jostain syystä jäänyt pois alkuperäisestä talousarvioehdotuksesta. Määrärahalla on tarkoitus ostaa muun muassa kouluihin valvontakameroita.

Osa valtuutetuista huomasi vasta kokouksessa tuntien käsittelyn jälkeen uuden määrärahan.

Klo 16: Ryhmäpuheenvuorokierroksen aloittanut valtuuston suurin ryhmä kokoomus ilmoitti, ettei se hyväksy pääkirjastolle määrärahoja ensi vuoden budjettiin. Ryhmäpuheenjohtaja Erkki Majanen sanoi, ettei kokoomus voi hyväksyä kirjastorahoja tällaisessa taloustilanteessa. Sjökullan oppimiskeskusta Majanen piti tärkeänä ja perusteltuna hankkeena.

RKP:n Denis Strandel sanoi, ettei ymmärrä suvaitsemattomuutta ruotsinkielisiä kouluja kohtaa. Strandel muistutti, että ruotsinkielisiä lapsia on Kirkkonummella kouluissa hieman yli 20 prosenttia kaikista oppilaista, mutta määrärahat jäävät alle 20 prosentin.

Vihreiden Minna Hakapää piti kirjastoa tärkeänä tulevaisuushankkeena ja kannatti pääkirjaston suunnittelurahoja ensi vuoden budjettiin.

Perussuomalaisten Pekka M. Sinisalo sanoi, että ryhmä kannattaa pääkirjaston saneerausta ja laajennusta. Hanke on Sinisalon mielestä syytä toteuttaa, jotta luvattuja valtionapuja ei menetetä.

Sjökullan oppimiskeskushanketta Sinisalo piti hulluutena, koska koulun laajennusta ja uutta päiväkotia ollaan toteuttamassa metsien keskelle huonojen liikenneyhteyksien taakse.

Uusdemareiden Pirkko Lehtinen piti kirjaston pitämistä mukana kunnan hankelistalla tärkeänä. Ehtona on Lehtisen mukaan se, että valtionapu todella saadaan. Lehtinen haikaili sen perään, että veroja olisi pitänyt korottaa ensi vuodelle enemmän kuin mitä viime kuussa päätettiin.

SDP:n Tero Suominen sanoi, että demariryhmä vaatii kirjastohankkeen ja Sjökullan uudelleen arviointia jos yt-neuvottelujen tuloksia ryhdytään toteuttamaan. Suominen uhkaili kunnanjohtaja Tarmo Aarniota luottamuksen mittauksella ensi kesänä jos ensi vuoden talousarvio ei pidä. Suominen itse oli sitä mieltä, että kunnan talous ei kohene ensi vuonna kuten on luvattu.

Keskustan Antti Salosen mielestä talousarviossa suunnitellut äkkijarrutukset eivät ole järkeviä. Keskusta ei leikkaisi lasten kotihoidontuen eli Kirkkonummi-lisää. Ryhmä esitti, että yli 3-vuotiaiden tuki pidetään ennallaan.

KD:n Rita Holopainen kehotti harkitsemaan, että Sjökullan sijaan investointeja ohjattaisiin pääkirjaston saneeraukseen ja laajennukseen, jos sille saadaan valtionapu.

Vasemmistoliiton Kari Hujanen ilmoitti, että hän tulee jättämään eriävän mielipiteen budjettipäätökseen. Vasemmistoliitto ei hyväksy talousarviota.

(4) kommenttia
Kommentit (4)

Kommentit (4)

Kari Hujanen voinko kuntalaisena valittaa laittomasta alibudjetoinnista? Miksi valtuusto ei ollut 16.12.? Kuulin yhdeltä valtuutetulta, että valtuuston olisi pitänyt hyväksyä kokouspäivän muutos, mutta sen oli päättänyt joku muu, oliko kokous laillinen, jos ei ollut, voinko kuntalaisena valittaa siitä?
Kuntalainen
Kirkkonummen Vasemmisto jätti talousarvion osalta eriävän mielipiteen. Talousarvio on alibudjetoitu joka on kuntalain 65§ vastainen. Talousarvio tulee mitoitta siten että palvelut voidaan tosiasiallisesti tuottaa. Tulopuoli lyötiin lukkoon jo marraskuun valtuuston kokouksessa. Kirkkonummen Vasemmisto oli valmis nostamaan veroja Kirkkonummen henkilöstöjärjestöjen esityksen mukaan jotta lomautuksilta ja irtisanomisilta olisi vältytty.
Kari Hujanen
Tuliko nyt turvattua ne lakisääteiset palvelut? Täällä valitusherkäksi muuttunut kuntalainen, jolta evätään tämän tästä lakiin perustuvat palvelut ja rikotaan perustuslakia.
Kuntalainen
Vellit keihunut hellalle pahemman kerran.
Ei ainakaan työntekijät ole tuohon suohon hommaa ajaneet.
Työntekijät ovat tehneet työnsä .... eivät ole tehneet päätöksiä, joiden seurauksena on Kirkkonummi suossa.
Taitaa tulla tilanteita, joissa aletaan mittamaan luottamusta !!!
Voi,Voi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä