(28) kommenttia

Valtuusto ehdotti, että myös Kirkkonummella tehtäisiin latuja tekolumella – asiaa selvitettiin

Latuja tampattiin viime talvena kunnan hankkimalla uudella latukoneella Veikkolassa ja keskustassa Jerikonmäellä.

Valtuusto ehdotti viime vuonna melko yksituumaisesti, että Kirkkonummella tarvittaisiin tekolumella tehtyä hiihtolatua, kuten Uudellamaalla on jo monilla paikkakunnilla.

Talvet ovat olleet entistä leudompia ja hiihtokelit huonoja. Kausi jää lyhyeksi, vaikka itse latuverkostoa on pyritty parantamaan ja uusi latukonekin on hankittu.

Valtuusto teki Tony Björkin (r.) laatiman aloitteen, jotta kunta hankkisi lumitykin laduntekoa varten tai ainakin asiaa selvitettäisiin. Aloitteen allekirjoitti nelisenkymmentä valtuutettua.

Kirkkonummi on aloitteen mukaan selvästi suurin kunta, missä ei pystytä tarjoamaan asukkaille tätä palvelua. Tämä tilanne on korjattava, miten pikimmiten, valtuutetut vaativat.

> Tekolumilatuja löytyy useista lähikunnista − Kirkkonummelta puuttuu, lumitykin hankintaa esitetään (Viisykkönen 16.3.2018)

Tarjouksia on pyydetty ja hintoja ynnätty. Kunnan viranhaltijoiden laskelmien mukaan yksi lumitykki maksaisi varusteineen noin 32 000 euroa ja kahden tykin järjestelmä noin 55 000 euroa.

Selvityksessä ei ole arvioitu henkilöstökuluja. Tekolunta tehdessä lumitykkejä ja pumppuja on valvottava ympäri vuorokauden ja se maksaa myös.

Sinänsä teknisesti tekoladun luominen ei ole vaikeaa. Tarvitaan vain muutaman päivän pakkasjakso.

Silloin lunta voitaisiin tehdä noin 2 000 kuutiota. Levitettynä sillä saisi aikaiseksi kilometrin pituisen ja viiden metrin levyisen latu-uran, jossa olisi lunta noin 40 senttiä.

Koneet olisivat liikuteltavia, ja latuja voitaisiin tehdä useissa paikoissa.

Selvityksessä muistutetaan, että lumen kerääminen puhtailta paikoilta on suositeltavaa ja usein myös kokonaisedullisin tapa lumettaa metsäisiä hiihtolatuja.

Vastaus on 30.9. kunnanhallituksessa, joka voi halutessaan evästää asiaa eteenpäin tai tyytyä vain selvitykseen.

> Hiihtokausi alkuun, latuja tehdään uudella koneella − Saako ladulla kävellä, keskustelu alkoi myös (Viisykkönen 10.1.)

(28) kommenttia

Kommentit (28)

Sivut

Ei mitään järkeä. Koskee marginaaliporukkaa tai sitten sellainen maksu, että kustannukset katetaan hiihtäjillä tai joku firma alkaa tuottamaan lunta.
Tero
Milloin Vasltuusto todella miettiin KUINKA Kirkkonummella Ikäihmisten palvelut saadaan hyvälle tasolle ?
Hoitajien määrä ei ole riittävä ja erityisesti Kotihoidossa on hyvin pitkään ollut puutteita. Resurssit toimiviksi,niin saadaan vakansseille koulutettuja hoitajia. Jotka pysyvät palveluksessa.
Vaikka työnantajapuolelta esitellään, että kaikki on kunnossa. EI OLE !
Iköihimsten asiat kuntoon ensin
Ei tämä ole verrattavissa tunneliin. Melkein jokaisessa kunnassa on nykyään tekolumilatu, paitsi kirkkonummessa.
Anonyymi
Sopikaa Peuramaan kanssa, että kirkkonummilaiset saavat kunnan tukeman kausikortin tai vastaavaa. Kunnan omat kilpailevat lumetukset ovat tyhmyyttä.
Voitto Mäkipää (ps)
Eikä noille laduille ole normi sunnutaihiihtäjällä mitään asiaa.Siellä meuhkaa pieni porukka verenmaku suussa.
Nih.

Sivut

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx