(7) kommenttia

Valtio tulee rakentamaan vuokra-asuntoja Kirkkonummelle

Kunta on yrittänyt myydä Kolsarissa Upinniementien varressa sijaitsevaa tonttia pitkään. Tontti on jyrkässä rinteessä ja vaikea rakentaa.

Valtion kokonaan omistama A-Kruunu Oy ryhtyy rakentamaan kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Kirkkonummelle. Ensimmäinen kohde on Kolsarissa.

Kirkkonummen kunta varasi yhtiölle tontti viime talvena Pakrintie 4:stä. Yhtiö aikoo ryhtyä rakennustöihin ensi kesäkuussa.

Kohteeseen tulee yhteensä 72 vuokra-asuntoa, joista 62 on kaksioita ja yksiöitä. Yhtiö arvio, että asuntojen vuokrat ovat noin 12 euroa neliöltä.

A-Kruunun toiminta on varsinaisesti aloitettu tänä vuonna. Yhtiö on suoraan ympäristöministeriön hallinnassa, ja sen tehtävänä on rakentaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja lähinnä Helsingin seudulle.

Järjestely liittyy hallituksen toimiin saada vuokra-asuntotuotantoon vauhtia. Ensimmäiset kohteet ovat Kirkkonummen lisäksi Hyvinkäällä ja Mäntsälässä.

Kolsarin vuokra-asuntokohde maksaa noin 11 miljoonaa euroa. Asuntoihin haetaan valtiolta (ARA) tukia, jotta vuokrataso saadaan pidettyä mahdollisimman alhaalla.

Asukkaat valtion tukemiin vuokra-asuntoihin valitaan ARA:n sääntöjen mukaan, jolloin muun muassa tulotaso vaikuttaa asukasvalintaan.

A-Kruunu olisi halunnut toisenkin tontin

A-Kruunu oli kiinnostunut viime talvena myös toisesta tontista keskustassa Lehmuskartanon hoivakodin takana. Kunnanhallitus päätti kuitenkin olla varaamatta tonttia yhtiölle.

Kolsarin tontin A-Kruunu on ollut halukas ensisijaisesti vuokraamaan kunnalta.

Sosiaalista vuokra-asuntotuotantoa ei ollut Kirkkonummella yli kymmeneen vuoteen. Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy rakentaa parhaillaan yhtä vuokra-asuntokohdetta Kantviikiin.

Sen sijaan vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja on tulossa ainakin kolmeen kohteeseen Sundsbergissä, Masalassa ja keskustassa.

> 51-Arkisto (25.2.) Kolsarista tontti valtion vuokra-asuntoyhtiölle


(7) kommenttia
Kommentit (7)

Kommentit (7)

ensimmäisenä pitäisi valita omaan kunnan ihmisiä. vuokra jonossa satoja jopa 500 . paljon yksinäisiä .tarvitsevat vakituinen asunto. hyvä kun edes joku rakentaa. olisi hyvin tarpeellista. kiitos
elisabet
Ei sitä Kantvikin tonttiakaan odotettu tumput suorina, vaan KVA:n silloinen hallitus oli asiassa aktiivinen ja hommasi tontin KVA:lle. Eikös Tolsaankin vuokra-asuntotontteja ole kaavassa, että ei muuta kuin tonttia hommaamaan sieltä ja rakentamaan?
Viljo "Ville" Savolainen, edellinen puheenjohtaja
Karvas veikkaus näistäkin asunnoista, ne rakentavat virolaiset ja niihin muuttaa virolaisia.
alapo
Asunnonhausta en tiedä, arvelisin että joskus runsaan vuoden kuluttua. Ainakin tällä hetkellä A-Kruunun asunnot haetaan suoraan yhtiön kautta.
Paavo Rantalainen
Tämä on pelkästään positiivista asuntojonossa olevien kannalta. Kahta asiaa kuitenkin ihmettelen.

Kunta omistaa sata prosenttisesti Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:n.

Miksi kunnalle on helpompaa osoittaa Helsinkiläiselle toimijalle tonttimaata kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentamiseen kuin itse omistamalleen tätä tarkoitusta varten perustamalleen osakeyhtiölle? Tonttimaata osoittamattomuus on nimittäin ainoa syy sille, minkä vuoksi Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy ei ole yli kymmeneen vuoteen voinut aloittaa uutta kohtuuhintaista vuokra-asuntotuotantoa Kirkkonummelle.

Erikoista on myös ARA:n toiminta. Rahoituksen myöntäminen tuntuu sujuvan luistavammin A-Kruunu Oy:lle kuin Kirkkonummen Vuokra-asunnot Oy:lle. Tämän saimme karvaasti kokea Kantvikin hankkeen rahoituksen yhteydessä.

Eikö kunta sahaa tällaisella toiminnalla omaa oksaansa?
Juha Blomfelt, hallituksen puheenjohtaja, KVA Oy
Tietääkö toimittaja milloin asuntoihin voi hakea? Tuskin vähään aikaan vielä..?
kilpailua tulee olemaan
Vihdoin ja viimein,kun ei Täällä päättäjät ota opikseen
....
asunnoton

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä