(10) kommenttia

Valtavia kouluhankkeita on pyöritelty – viivyttämällä Masalassa uudet koulutilat 6-7 vuoden kuluttua

Nissnikun uuden koulun luonnoksia esiteltiin pari vuotta sitten. Uuden koulun pääsisäänkäynti Masalantielle päin. (Arkkitehdit Korolainen&Heino Oy)

Kirkkonummen kouluhankkeita on vaalikamppailun pyörteissä yritetty laittaa järjestykseen ja laskettu, mihin kunnalla olisi varaa. Gesterbyn koulukeskus on odottanut päätöksiä koko talven.

Kirkkonummen kunnalla on ajankohtaisia kouluhankkeita lähivuosille yli 100 miljoonan euron arvosta.

Suunnittelussa on koko Gesterbyn koulukeskuksen uudistaminen, uudet tilat lukioille yhteisellä kampuksella ja uusi koulurakennus Nissnikun koulun käyttöön Masalassa.

Kirkkonummen kunnanhallitus käsittelee kouluhankkeita jälleen 16.6. heti kuntavaalien jälkeen.

Ensimmäisenä odottaa päätöksiä Gesterbyn koulukeskus, jonka koosta ja kustannuksista on kevään mittaan käyty poliittista painia erityisesti kokoomuksen ja RKP:n kesken. RKP on syyttänyt, että lisäselvityksillä on pyritty jarruttamaan hanketta.

Kunnanhallituksen enemmistön vaatimuksesta on eri vaihtoehtoja selvitetty ja hanke on viivästynyt. Hankesuunnitelma on valmistunut viime syyskuussa.

Vielä ennen viime talvea tavoitteena oli, että Gesterbyssä kahden koulun uudet tilat olisivat valmiina syksyllä 2024. Nyt tavoite on vuosi 2025.

Kunnan viranhaltijoiden esitys ensi viikon kunnanhallitukseen on pysynyt entisenlaisena.

Nykyiset rakennukset puretaan ja tilalle rakennetaan uutta aiemmin tehtyjen suunnitelmien mukaan. Papinmäen nykyinen koulurakennus muutetaan päiväkotitiloiksi.

Hankkeen kustannusarvio on noin 42,5 miljoonaa euroa ja tarkoitus on liisata kiinteistö ja rahoittaa se 20 vuodessa.

Kaksi muuta kouluhanketta on ollut viime viikot esillä lähinnä aikataulun takia. Hankkeiden toteutusaikatauluja on peilattu kunnan lähivuosien budjetteihin, joihin tuo melkoista epävarmuutta myös tuleva sote-uudistus.

Hankkeissa on vertailu nopeutettua ja hieman porrastettua aikataulutusta. Nopeutetulla tahdilla kaikki olisi valmista vuonna 2025, hitaammalla etenemisellä vuonna 2027.

Viimeisenä vuorossa olisi Nissnikun koulu, joka olisi viivyttämällä valmis vuonna 2027 eli 6-7 vuoden kuluttua. Lukiokampus valmistuisi porrastetun suunnitelman mukaan vuonna 2026.

Hankkeiden aikatauluista on tarkoitus päättää tarkemmin joskus myöhemmin.

Iso kysymys kouluhankkeiden rinnalla ovat väistötilat eli mihin oppilaat laitetaan rakennustöiden ajaksi. Tähänkään asiaan ei ole tulossa vielä ratkaisua eikä päätöksiä.

Ensi viikon kunnanhallituksessa on vain esityksenä, että Masalassa entisen Köpaksen päiväkodin tontille pystytetään kouluparakki, johon tulee 4-6 opetustilaa.

> Noin 1 000 oppilaalle mietitään yhä väistötiloja mutkikkaassa palapelissä – ratkaisua ei ole löytynyt (Viisykkönen 29.4.2021)

(10) kommenttia
Kommentit (10)

Kommentit (10)

!Kunta säästäisi n. 20milj. euroa, jos lukiot sijoittuisivat Aseman Ostarille. Se saataisiin oletettavasti halvalla ostettua/liisattua/vuokrattua ja muunneltua, kun ei siitä ole kaupalliseksi menestyjäksi.
Parkkipaikka puistomaiseksi tilaksi.
Neliöt 5000 riittänee ja varmasti oppilaatkin tykkäisivät!
jb
Voitto hyvä, kun kerran niin hyvin tiedät mikä ruotsinkielisen lapsen koulutus per vuosi maksaa verrattuna suomenkieliseen täällä Kirkkonummella, niin lyöpä numerot ja lähdetieto pöytään, niin ehkä tällainen tyhmempi oppii jotain. Kerropa samalla lisää siitä miten satut tietämään että juuri ne ruotsinkieliset eivät halua samaan koulukyytiin kun suomenkieliset, koska sekin aihe toki kiinnostaa.

Niin kauan kun tämänlaisia mielipiteitä kun sinä juuri esitit kokonaisesta kieliryhmästä löytyy, niin tavitaan myös heitä jotka ottavat vähemmistöjen asiat huimioon ja tekevät työtä heidän eteen. Täydellisessä maailmassa siihen ei olisi tarvetta vaan jokaisen tarpeet olisi yhtä tärkeät.
Anonyymi
Harmittaa eripuran lietsonta Knummen ruotsinkielisen taholta koulu asioissa. Jokainen sivistynyt tietää, miten paljon täälläkin ns. kaksikielisyys veronmsaksajien enemmistölle suomenkielisille maksaa, Joten ruokuttajat hävetkää ja yrittäkää maksaa kulunne.
Ärsytti myös pj Henriksonin esiintymenen TV;n vaalitentissä. Hän puhui sovinnollisuudessta ja ongelmien ratkaisusta. RKP on Suomessa suurin eripuran lietsoja ja rajojen rakentaja, Miksi meillä on enerillinen sivistystoimi päiväkodista yliopistoon , edes yhteiset koulukuljetukset suomenkielisten kanssa ei paremmille hurreiile sovi ?Ttedän. että maksaa täälläkin paljon . Hävetkkää ruikuttajat.
voitto mäkipää
Saahan sitä muuttaa minne lystää ja maksaa verot uuteen kivaan kuntaan, jossa ei sisäilmaongelmia?!
Tietäjä 007
Miksi niistä kouluista ja muista rakennuksista pitää suunnitella jotain arkkitehtuurin mestariteoksia? Kaikenlaisella erikoisuuden tavoittelulla saavutetaan vain viivästyksiä, huonosti kestävää lopputulosta ja budjettiongelmia. Kivannäköisiä ja ennen kaikkea funktionaalisia rakennuksia saa rakennettua huomattavasti edullisemmin, kuin jostain erikoismateriaaleista tehtyjä erikoisen mallisia Guggenheimeja.
Anonyymi
Vetkuttelulla ja venkoilulla tietyt henkilöt ovat saaneet päätökset siirrettyä vaalien yli. Nyt "toimitusministeriöllä" on puheenjohtaja Timo Haapasaaren sanoin valta tehdä millainen päätös tahansa, riippumatta pitkän ja huolellisen valmistelun tuloksista.
Äänestäjä
Miksi ?
Miksi meillä on koulut homeessa ? Siksi, kun meillä on valtuustossa homekoulujen suojelijoita. Älkää äänestäkö valtuustoon ketään yli kolme vaalikautta istunutta valtuutettua. He ovat päätöksillään ja päättämätömyydellään saaneet aikaan tilanteen. Meillä pitäisi olla päätäjissä myös rakennusalan asiantuntijoita. Nyt siellä ei ole ketään.
Miksi lapsien pitää kärsiä, jos me aikuiset olemme tyhmiä ja ymmärtämäätömiä ?
Siin harkintaa äänestyskopissa.
Paljonko kunnalle maksaa nuo tilapäistilat Herra Haapaniemi ?
Kertokaa se äänestäjille nyt heti eikä vaalien jälkeen.
Sunnuntaina äänestävä
Markku Rönkkö
Muutto pois tästä kunnasta on nyt edessä. Yksi perheemme lapsista on sairastunut jo käytyään yläkoulunsa GWP- koulukeskuksessa ja muita lapsiamme emme sinne halua laittaa. Hyvätuloisia veronmaksajia onneksi kaivataan muuallakin. ”Lapsiystävällinen” Kirkkonummi on ollut meille suuri pettymys. RKP saa äänemme näissä meille viimeisissä Kirkkonummen kuntavaaleissa ihan vaan siksi, että tuo farssimainen vitkuttelu GWP:n kanssa vihdoin loppuisi.
Kyllästynyt ja pettynyt
Uskomatonta viivyttelyä tuo Nissnikun valmistumisvuosi 2025, saati sitten 2027!

Ja asiasta toiseen, erikoisia suunnitteluvirheitä ja pihistelyä Jokirinteen koulussa, kun siellä tarvittaisiin 11 pienryhmälle tilat, mutta tiloja on vain kahdeksan. Osa toiminnasta joudutaan tämän takia siirtämään Gesterbyn kouluun.
kuntalainen
4-6 luokkatilaa Köpaksen kohdalle ei tuo Nissnikun yläkoululle terveitä tiloja vaan suurin osa oppilaista ja henkilökunnasta joutuu edelleen olemaan sisäilma-ongelmaisissa tiloissa. Mihin loput?
Meinaatteko oikeasti pilata lasten elämän huonoilla tiloilla? Tuskin siellä on opettajiakaan tuolla menolla.
Taponyritys koulunkäynnillä?

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä