(17) kommenttia

Valot ovat nyt päällä ja säädetty – Miten älykäs järjestelmä on, sujuuko liikenne paremmin, kerro kokemukset!

Liikennevalot ohjaavat muun muassa Upinniementietä moottoritielle kääntyviä.

Risteyssillan ramppien päissä Munkinmäessä ovat liikennevalot nyt toiminnassa ja sillan korjausurakka on valmis. Ensimmäisten päivien kokemuksiakin on varmasti monella.

Paikka on Kirkkonummen vilkkain risteysalue. Liikenteen sujuvoittamista ja turvallisuuden parantamista on suunniteltu pitkään.

Lopulta Ely-keskus päätyi noin miljoonan euron projektiin, jolla silta korjattiin ja alue päällystettiin sekä asennettiin Kantatie 51:n ramppien päihin liikennevalot.

Projektipäällikkö Olli Rossi Traffic Management Finland Oy:stä kertoo, että liikennevalojärjestelmä on kokonaan asennettu ja viime maanantaina tehtiin viimeisiä säätöjä.

Risteysalueille on asennettu tutkia ja tien alle silmukoita, jotka seuraavat ajoneuvoja ja säätävät valo-ohjausta sen mukaan.

> Lue lisää: Moottoritien ramppien liikennevalot valmistuvat – valoissa on älyä, joka seuraa ja säätelee autojonoja koko ajan (Viisykkönen 16.9.)

Liikennevalojen toimivuutta seurataan jatkossa ja säätöjä voidaan Rossin mukaan tehdä tarpeen mukaan.

Miten valo-ohjaus toimii? Kerro kokemuksesi jutun alla olevassa kommenttiosuudessa.

Palautetta voi lähettää myös tienpitäjälle eli Ely-keskukselle ja liikennevaloista vastaavalle Traffic Management Finland Oy:lle tämän linkin kautta.

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Hienosti toimi niin kauan kun vilkkuivat keltaista. Ei ollut ruuhkia, ei onnettomuuksia.
Nyt seistään turhaan
Korona ja syysloma. Liikenteessä paljon vähemmän väkeä kuin normaalisti. Silti...
Ensi viikolla jo enemmän.
Turvallisuus on ehdottomasti parantunut! Samoin sujuvuus.
Gt
Liikennevalot Kirkkonummella on niille jotka eivät osaa tai uskalla ajaa autoa jos on muita lähellä.
Turhat valot, kolmio riittää.
Eivät varmaan toimi kun korona loppuu nytkin jo seisot kun kun p.juntilan seinässä vaikka ei ole autoja missään
Ei älyä
Illalla vilkkuvalot päälle. Ei oikein valojen luvattu äly toimi ilta-aikaan.

Ajoin to iltana rampille noin 23 aikoihin. Rampin yläpäässä oli auto joka sai juuri vihreät kun vaihdoin kaistaa rampille. Kun pääsin 100m päähän valoista, ne menivät punaiselle. Ketään ei näkynyt mistään suunnasta. Odotin valoissa noin minuutin kun sillan suunnassa oli piiiitkä vihreä ilman yhtään autoa, jonka jälkeen valot ystävällisesti päästivät jatkamaan matkaa kotiin. Sanoisin että keskustan vajaaälyiset valot toimivat aika paljon joustavammin kuin nämä.

Tämän perusteella jotenkin väittäisin että anturointi ei ole päällä tai eivät toimi, valorytmit ovat täysin kellotettuja. Nyt joku sanoo että ei mennyt paljoa elämää hukkaan odotellessa ja turvallista oli kun ketään ei näkynyt. Minä sanoisin että valot eivät toimi oikein eivätkä lisää kunnioitustani tarpeetonta kontrollia kohtaan. Saa nähdä mikä on tilanne edes nykyisten koronaruuhkien aikaan kun liikennemäärät ovat kymmeniä prosentteja vuodentakaista alempana.
ei toimi, ainakaan vielä
Hyvä uudistus, ruuhkat ja odottelut vähentynyt huomattavasti.....
Staffan
Ruuhka-aikaan valot päälle ja muuten vilkulle. Nyt seisotetaan ei ruuhkaisena aikana punaisissa, vaikka liikennettä ei ole nimeksikään.
Miksi valot aina päällä?
Hyvin on sujunut, kiitoksia!
Työmatkaa etelästä
Kiitokset kanssa-autoilijoille kyseisen sillan aamu -ja iltaruuhkassa kaikkien näiden vuosien aikana: melkein poikkeuksetta annettiin toiselle tilaa, jätettiin välimatkaa että kaveri ehtii ensin, jätettiin aukko Helsingistä Upinniemen suuntaan kääntyville koska oma jono joka tapauksessa seisoi. Koskaan en kokenut törkeyttä, tööttäilyjä, kiirehtimistä tai kiilailua. Valot toimivat tänään ilta"ruuhkassa" hyvin.
Neliveto
Juu. Korona-ajan syyslomaviikko on paras hetki pyytää palautetta kirkkonummen liikennesuunnittelusta. Kun nyt jo tökkii ei edes uskalla ajatella mitä luvassa on kun ihmiset palaavat sorvin äärelle.
Anonyymi
Kaksi kaistaa keskustasta Upinniemen suuntaan saatiin aikaan niin, että poistettiin Upinniemestä vasemmalle Hankoon kääntyviltä kääntymiskaista. Voisin kuvitella, että kääntymistä odottavat rekat tukkivat jatkossa sillan yli Upinniemestä keskustaan kulkevan liikenteen, jos nuolivihreä ei syty ja keskustasta tulee jatkuva letka. Tämä on siinä mielessä ongelmallista, että Upinniemen suunnalla sijaitsee paloasema, josta paloautojen ainoa reitti keskustaan kulkee tuon sillan kautta. Toivottavasti valoja voidaan ohjata niin, että tukokset saadaan hälytysajoneuvojen tieltä pois.
Liikennevalo
Helsingin suunnasta tultaessa ja upinniemeen päin käännyttäessä klo 15 , vihreä liian lyhyt , 8:sta 4 pääsi . Ja sit pelottaa kuinka käy kun ruuhkat alkaa että riittääkö sillan pituus jonottaa upinniemeen päin kun jälkimmäinen risteys pysäyttää kaikki ketkä kääntyivät hki rampilta upinniemeen
Paju
Hyvin toimi. En joutunut jonottamaan kumpaankaan suuntaan.
Mummi
Toimii hyvin, tänään seistiin 7 autoa punaisissa menossa motarille valoissa ja 4 kerkisi mennä vihreellä sitten me 3 seistiin taas punaisissa vaikka Upinniemeltä ei tullut ketään.
Tosi fiksua.
Hyvin toimii, kiitos! Tätä oli odotettu.
Kantvikista päivittäin
Toimii! Kiitos että tämä tehtiin. Oli sellainen pullonkaula että oksat pois. Nyt on vaikea antaa todellista palautetta, kun tilanne ei ole aito. Liikennemäärät on koronan vuoksi pudonneet ja jakautuneet päivään tasaisemmin. Mutta nyt ainakin toimii loistavasti, eikä jonoja edes synny.
Porkkalalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä