(13) kommenttia

Vajaan 4 milj. euron säästöistä syntyi esitys – kuplahalli aiotaan ulkoistaa, Veikkolan kirjastopäätös auki

Veikkolan kirjastotiloja mietitään vielä ja Masalan kuplahalli aiotaan ulkoistaa.

Kirkkonummen kunnanhallitus sai aikaiseksi maanantai-iltana esityksen kunnan tämän vuoden säästöistä, joista lopulliset päätökset tehdään viikon kuluttua valtuustossa.

Tavoitteena kunnan eri toimialoilla on ollut viime viikot löytää noin 5 miljoonan euron supistuksia käyttötalouden toimintakatteeseen.

Kyse on kunnan juoksevista menoista ja toisaalta myös tuloista, muttei kuitenkaan veroista. Myös investointeja ja niiden tarpeellisuutta on katsottu lähivuosille.

Säästöistä on kerätty pitkät listat ja käyty kunnan menoja tarkkaan läpi ja saatu esitys noin 4 miljoonasta eurosta.

Tavoitteesta jäi runsas miljoona euroa vielä ensi vuodeksi. Kokonaistavoite sopetuksista on vuosina 2020-2022 vähintää 23 miljoonaa euroa.

Viime metreillä joitakin säästökohteita on siirretty ensi vuoden puolelle.

Lasten kotihoidonkuntalisän eli Kirkkonummi-lisän lakkautus on esityksessä nyt ensi vuoden alusta lukien.

Samoin Karuby skolanin lakkautus on esitetty tapahtuvaksi ensi vuoden alusta, eikä jo heti ensi elokuussa.

Veikkolan kirjastoa oli esitetty lakkautettavaksi ensi vuonna, mutta päätöksessä kunnanhallitus otti aikalisän.

Kirjaston kohtaloa kuten korvaavien tiloja päätettiin Matti Kaurilan (kok.) esityksestä selvittää edelleen ja palata asiaan syksyllä, kun ensi vuoden budjetista päätetään.

Ennen syksyn budjettineuvotteluja kunnanhallitus pyysi myös kustannusarviot sitä, mitä kirjaston toiminnan jatkaminen nykyisissä tiloissa maksaisi.

Masalan kuplahallin uusimiseen tänä vuonna varattua 600 000 euron määrärahaa oltiin jo poistamassa kokonaan.

Kunnanhallituksen puheenjohtajan Timo Haapaniemen (kok.) ehdottamana päätettiin kuitenkin esittää valtuustolle, että hallia varten varataan tänä vuonna 200 000 euroa ja kuplahalli ulkoistetaan kirkkonummelaiselle järjestölle.

Lähtökohta sopimukselle on se, että kuplahalli on päivisin kunnan käytössä veloituksetta.

Sopimuksessa pitää myös taata se, että kaikki seurat ovat tasapuolisessa asemassa, kun hallia vuokrataan eteenpäin kirkkonummelaisille seuroille, kunnanhallitus linjasi.

Kunnan lähivuosien suuriin investointeihin ei ole tässä vaiheessa juurikaan puututtu, muuten kuin siirtämällä useita hankkeita investointiohjelmassa eteenpäin.

Ainut iso hanke, josta on päätetty luopua, on toriparkin rakentaminen.

Kantvikin lähiliikuntapaikalle on aloitusmääräraha tälle vuodelle. Hankkeeseen saatiin 125 000 euroa valtiolta avustusta, joka edellyttää liikuntapaikan rakentamisen aloitusta tänä vuonna.

> Listat sopeutustoimista toimialoittain löytyvät kunnanhallituksen esityslistalta

(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Ei ihan helppo yhtälö, jokainen säästö ikävä jollekin. Onko ajateltu miten tuottoja voisi nostaa? Vaikka muutettaisiin asennetta ja prosesseja rakentamista kohtaan? Siitä voisi saada lisätuloja, asukas ja yrittäjäystävällisyyttä ja työllistää paikallisia yrittäjiä ja tekijöitä
Outi
Aika heikko aloitus jos vain 4 miljoonan esitykset saatiin kasattua, kertoo minulle päättäjien kyvyttömyydesta tehdä tarvittavia vaikeita päätöksiä ja vastuun välttelystä. Ei aika tuo helpotusta, kunnan talous ollut pakkasella jo ennen Koronaa.
Tomppa
Kyllä kai koulun voi lopettaa kesken lukuvuotta siinä kuin päiväkodinkin. Gesterbyn päiväkodin lopetukseen meille perheille annettiin totuttautumista n. yks vuorokausi. Keskellä pahinta koronaepidemiaa, keskellä kevättä. Keneltäkään ei edes kysytty mitään. Henkilökunnallekin tuli ihan puskista. Näin pajon Kyrsälässä arvostetaan lapsiperheitä ja omaa henkilökuntaa.
meidän perhe
Kiinteistöverotus ajantasalle, paljon vapaamatkustajia. Samalla luvattomille rakennuksille kunnon sanktiomenettelyt, lupahinnat moninkertaiseksi. Luvattomat takat ja muut tulisijat hakuun. Nämä kaikki voin havainnoida naapurustossa.

Kai kunnalle raha sentään kelpaa?
Maj
Veikkolan kirjasto parakkiin koulun tontille karsituilla palveluilla ja henkilökunnalla, nykyinen rakennus huutokauppalla myyntiin. Tyhjän panttina seisova Navalan kartano myyntiin. Ihan turha kunnan hirttäytyä näihin ongelmallisiin rakennuksiin ja isoihin ylläpitokuluihin.
kauppaa hieromaan vaan
Ei julkisia liikuntapaikkoja rakenneta voittoa tavoitellen. Pääasia, että ihmiset ja varsinkin lapset liikkuvat. Paikkojen pitää olla yleiskäyttöisiä ja kaikille avoimia. Sama pätee muihinkin harrastuksiin, kuten vaikkapa musiikin harrastamiseen. Kaikenlaiset piilotuet tietyille lajeille on pahasta.
avoimuutta
Vaikuttaa rahan välistä vedolta. Sitten kunta ohjaa jengii ylihinnan mukaan noihin. Mut joo mikäs siinä jos on harjoittelu paikkoja..
Sitähän se on
Miten koulu lakkautetaan kesken lukuvuotta?
Ihmettelen
Nostan hallin 190k ja kunnan sopimus käy!
Hyvät voitot
Kuplahalliin 200k meinattu 600k :o miten ihmeessä? 2 hallia ollut nostamassa ja hallin hinta 80-100k slovakiasta ja hallintyöntekijöitä ja joitakin joukkueen pelaajia ollut ilmaiseksi taukolaisina auttamassa nostamassa pystyyn ja noin 10 henkilöä vuokratyöntekijöinä.. molemmat hallit nousi alle 8h.. vaikka ne 40 henkilöä oisi 50e/h palkalla, hinnat ei oikein täsmää
Espoossa ja helsingissä kuplaa
Koulu lakkautetaan keskellä vuotta? Nämä oppilaatko joutuu uusina oppilaina uusiin luokkiin kesken vuoden, vaikkeivät muuta minnekään? Ei hyvä lapsille.
Lasten paras
Suurudenhullumaisia piirteitä sisältänyt toriparkkisuunnitelma haudattiin vihdoinkin! Eihän siihen tarvittu kuin maailmanlaajuisen talouden romahduttanut koronapandemia...
Järki voitti kiitos
Eikö säästölistalla voisi vihdoin olla suomen- ja ruotsinkielisen opetustoimen yhdistäminen etteivät kaikki säästöt menisi vain oppilaiden selkänahasta?
Ope

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx