(14) kommenttia

Vain isot yhtiöt osallistuivat lokasäiliökilpailutukseen – Eerola Yhtiöt hoitaa koko Kirkkonummen

Koko Kirkkonummen haja-asutusalueen sako-ja umpisäiliöt tyhjentää Eerola Yhtiöt ensi keväästä lähtien. Yhtiö voitti HSY:n tarjouskilpailun koko kunnan alueella.

Kilpailutukseen osallistui vain isoja tai isohkoja yrityksiä. Eerolan lisäksi tarjouksen jättävät Lassila&Tikanoja, Delete Oy ja Hurrikaanit Oy.

Yksikään paikallisista yrityksistä kuten S. Hagelberg Oy ei jättänyt tarjousta.

Käyttöpäällikkö Johanna Rusanen HSY:stä kertoo, että tarjouskilpailun ratkaisi hinta, joka Eerolalla oli edullisin.

Kirkkonummi oli tarjouskilpailussa jaettu neljään alueeseen, joille kaikkille valittiin urakoitsijaksi siis Eerola.

Kirkkonummella on runsaat 3 600 kiinteistöä, joiden jätevedet tai lietteet on ajettava tankkiautoilla jätevedenpuhdistamolle.

Säiliön tyhjennys tilataan jatkossa HSY:n kautta.

HSY:n kilpailuttanut lokasäiliön tyhjennyksen nyt koko toimialueellaan eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa sekä viimeisenä Kirkkonummella.

Kirkkonummen sopimus on voimassa kolme vuotta 1.4.2017 alkaen.

HSY:ssä odotettiin, että kilpailutukseen tulisi enemmän tarjoajia kuin neljä.

– Odotimme suurempaa mielenkiintoa. Kaikkille alueella toimiville alan yrityksille ja yrittäjille oli suoraan lähetetty tietoa kilpailutuksesta. Kun aikanaan asiasta tiedotettiin yrityksille, info-tilaisuudessa oli huomattavasti enemmän yrityksiä, Rusanen toteaa.

Lain mukaan kunta päättää kaikesta jätehuollosta alueellaan. Kirkkonummen on siirtänyt sopimuksin jätehuollon hoidon HSY:lle.  

 

 

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Hyvä! Meillä ollut jo 10 vuotta Eerola.
Anonyymi
Ihan Sama mitä HSY lässyttää, ostan palvelut sieltä mistä haluan, en mistään Politbyroosta.
Cyberator
Kyllä pidin kaakelbergin toiminnasta. Hyvää ja joustavaa. Harmi että isot polkee pienet. Saas nähdä miten eerola imee kakat ja tulee paikalle silloin kun miulle sopii.
Karva
Miten nyt pitää toimia? Miten sopimus tyhjennyksistä tehdään? Kunnalta ei ainakaan ole tullut mitään tietoa.
Mummeli
Hallberg on hoitanut meidän lokakaivot hienosti yli 20 vuotta.
Voi tulla ikävä paikallista yrittäjää.

S.I.P Vols
Anonyymi
On sellainen tuntuma että yritys saa vapaasti tilata lokakaivojen ym. tyhjennyksen keneltä haluaa. (Yrityksellähän voi olla oma loka-auto johon HSY ei voi puuttua!!!
Entinen lokaauton kuski
Mitä ja ketä tämä "kilpailutus" eli pakkomonopoli hyödyttää? Eli HSY kilpailuttaa firmat, laskuttaa kuluttajaa ja samalla kerää hyvät katteet? Tämä on jälleen yksi piilokunnallisverottamisen muoto.

Ikävää tässä on myös se että tuhotaan pienyrittäjät. Vain isoin ja halvin voittaa. No ehkä ne antavat näitä aliurakoina eteenpäin ota-tai-jätä hintaan.
sdkfz
Joo o ,ekat kolmevuotta voi Eerola tehdä ton homman,vaikka vähän tappiolla.Sit onkin kilpailijat pois pelistä ja hinnat pilvissä,kun ei ole enää niitä kilpailijoita.Ja jälleen ihmetellään,että miten tässä kävi näin.
Terminator
Olemme olleet tyytyväisiä 10 vuoden ajan paikalliseen Hagelbergiin. Luotettava ja joustava tarvittaessa. Todella ikävää, että joudumme pakolla luopumaan. Kiitos.
Överbystä
Hei HSY! Voisitteko myös kilpailuttaa ja kertoa meille millä paperilla me saadaan pyyhkiä????
Anonyymi
Pa*ka juttu! Pa*ka laki.
Toivon parasta, mutta pelkään pahinta. Pienyrittäjiltä loppuu duunit, todellinen kilpailu ja asiakkaat kärsivät. Mielenkiintoista seurata voimatyomana hintakehitystä.
Jari Huttunen
Tässä on hyvä malli siitä, mitä tulee käymään terveydenhuollossa, kun maakunnat alkavat kilpailuttamaan palvelujen tuottajia. Sillä erolla, että isot yritykset yhtä lukuun ottamatta ovat ulkomaalaisomisteisia. Voi kunpa joku vielä rohkenisi keskeyttää SOTE:n nykykehityksen!
Ossi Heinonen
Saako yritykset tässä tapauksessa vielä itse päättää kuka kaivot tyhjentää?
Aea
Vaikea on pienyrittäjän kilpailla isojen ehdoilla. Yksi vaatimuskompastuskivi pienelle yriykselle on esim. "HSY edellyttää muun muassa että urakoitsijalla pitää olla 24 tunnin päivystys"
Kyllä yrittäjät tekevät jo ihan riittävän pitkiä päiviä että 24h päivystystä olisi voinut jättää niille jotka haluavat sen tarjota.
Onneksi Eerola taitaa olla suomalainen perheyhtiö ja verorahat jäävät Suomeen.

Onko jossain tietoa mitä uudet hinnat tulevat olemaan ?
Pienyrittäjä Kirkkonummella

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx