(13) kommenttia

Väistötilassakin epäillään sisäilmaongelmaa – Kirkkonummen vanhalta kunnantalolta siirretään työntekijöitä evakkoon

Kirkkonummen vanha kunnantalo oli pitkään tyhjillään. Viime syksystä lähtien kaikki tilat ovat olleet taas käytössä. (arkistokuva)

Kirkkonummen uuden kunnantalon työntekijöiden väistötilana toimivassa vanhassa kunnantalossa epäillään nyt myös sisäilmaongelmaa. Osa työntekijöistä siirretään toisiin tiloihin.

Tyhjillään ollut vanha kunnantalo otettiin käyttöön viime syksynä, kun perusturvan henkilöstö muutti sisäilmaongelmien takia pois uuden kunnantalon toisesta kerroksesta.

Nelisenkymmentä työntekijää muutti entiselle kunnantalolle. Nyt sielläkin on osa työntekijöistä oireillut.

− Tiloissa on tehty alustavia tutkimuksia. Mitään varmuutta ei tuloksista vielä ole. Välipohjassa saattaa olla vanha kosteusongelma, kunnan rakennuttamispäällikkö Jarno Köykkä kertoo.

− Koska nämä ihmiset ovat jo sisäilmaongelmien takia väistötiloissa, olemme tässä asiassa tarkkoja ja järjestämme työntekijöille varmuuden vuoksi toiset työtilat Ostarin yläkerrasta, Köykkä sanoo.

Vanhalta kunnantalolta siirtyy seitsemän työntekijää toisiin tiloihin.

Vanha kunnantalo on remontoitu. Köykkä ei osaa arvioida mikä ongelma rakenteissa on. Joka tapauksessa asia vaatii hänen mukaansa lisäselvityksiä.

Kirkkonummen uuden kunnantalon toinen kerros on vielä kokonaan tyhjillään. Osassa tiloja on tehty koekorjauksia, jonka jälkeen sisäilmaa taas tutkitaan.

Tavoitteena on Köykän mukaan, että yhteen siipeen voitaisiin muuttaa takaisin toukokuussa.

Uuden kunnantalon omistaa Keva, joka vastaa myös korjauksista. Kunta on talossa vuokralla.

> Kirkkonummen uusi kunnantalo: Koekorjauksessa lattioita revitty auki − sisäilmaongelmiin on löydetty syitä (Viisykkönen 20.12.2016)
 


(13) kommenttia
Kommentit (13)

Kommentit (13)

Päättäjien. Tietoa on ja on ollut. Reagointia ei ole. Tai myönnettyjä budjettivaroja .
Syyttävät sormet
Nimimerkki USKOMATONTA. Vastaan kysymykseesi kenen vastuulla? Ei kenenkään.
loppuiäksi sairastunut
Entä koulukeskus?
Anonyymi
Miten voi olla mahdollista että kunnan lähes kaikissa paikoissa on tällainen jatkuva ongelma!!?? Remontteja tehdään tiuhaan tahtiin kerta toisensa jälkeen ja asiaa ei saada hoidettua kuitenkaan! Kenen vastuulla on se jos ja kun kunnan työntekijät, asukkaat, koululaiset, henkilöstä yms sairastuvat pysyvästi!? Kunta kyllä rakennuttaa pilvin pimein uusia asuntoja tänne mutta vanhojakaan ei saada 100% terveeseen kuntoon! kenen syy se on että tällainen tilanne jatkuu kunnassa vuodesta toiseen???
USKOMATONTA!
Uuden kunnantalon rakentaminen tässä varsin kriittisessä tilassa voisi olla henkilöstön kannalta erittäin varteenotettava vaihtoehto vai voisiko väki siirtyä tekemään töitään etänä kotoa käsin sillä sehän on nykyään monintavoin mahdollista... siihen saakka kunnes saadaan asianmukaiset työtilat järjestettyä ja jos tuota keskustan homelatoa ei saada kunnostettua muuksi kuin varastotilaksi?
Uffe
Valitettavasti asiakaspalvelua on vähän vaikea tehdä etätyönä kotoa tai kahvilasta käsin. Jos kunnan työntekijöillä ei ole työtiloja niin eipä sitten kuntalaisilla ole palveluita.
Anonyymi
Tuskin työntekijöille mitään uutta tilaa keskitään vaan menevät jakamaan jo vanhoja toimistotiloja.
työppö
Hyvä Kirkkonummi. Kehtaa mainostaa itseään lapsiystävällisenä kuntana. Vanhan kuntatalon tulee kelvata vallan mainiosti siihen asti kunnes kaikki lapset saadaan pois homeisista päiväkodeista ja kouluista. On täysin moraalitonta antaa lasten kärsiä vuositolkulla homeisissa tiloissa ja samalla ollaan pikapikaa järjestämässä omia väistötiloja jo toistamiseen, vaikka "mitään varmuutta tuloksista ei vielä ole"!!!
Omatunto puhdas?
Minkä takia koulujen sisäilmasta pahoin oireilevien oppilaiden perheiden on järjestettävä koko koulunkäynti itse kotikouluna kun työntekijöitä saadaan siirrettyä heti kun ongelmia ilmenee? Jos kunnalla kerran on tiloja, eikö lasten opetus olisi ensisijainen asia järjestää? Työntekijät voi kai tehdä etätöitä jos lastenkin oletetaan hoitavan koulunkäyntinsä kotona. Mikä olikaan lapsilähtöisyys Unicef-lapsiystävällisessä kunnassa?
Lapset ensin?
Joo toihan on niin perus käyttäytymistä politbyroon kannalta...lapsista viis veisataan...
Todella nolo suoritus Hävetkää kunnan päättäjät/toimijat...
Ent. Kirkkonummelainen
Miksi uusi kunnantalo rakennettiinkaan ? Koska tarvittiin lisää tilaa. JA KOSKA vanhalla kunnantalolla oli henkilöstöä, jotka jo silloin oireilivat ja joutuivat toisiin tiloihin tekemään töitä sairastelun vuoksi.
Varmaan sisäilma ongelmat ovat olleet tiedossa jo silloin kun uutta kunnantaloa alettiin suunnittelemaan. JA sisäilmaongelmat ovat olleet tiedossa myös ennenkun henkilöstöä siirtyi vanhaan kunnantaloon uudestaan.
Voi, Voi
Just joo. Ensin aikuiset sitten vasta lapset :( Törkeetä, halveksittavaa Kirkkonummen kunnalta !!
vihainen
Vanhalla kunnantalolla on sädesientä, se siellä on vikana. Miksi asiaa ei sanota suoraan?
kysymysmerkki

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä