(17) kommenttia

Uutta asematunnelissa: Kamerat valvovat 24/7, valomaailma voidaan valita neljästä eri vaihtoehdosta

Alikulkutunnelin saneeraustyömaalla on tällä viikolla tehty viimeistelytöitä.

Viime vuonna aloitettu Kirkkonummen aseman alikulkutunnelin saneeraus on nyt lähes valmis. Esimakua ennen niin sotkuisen tunnelin uudesta ilmeestä on jo nähtävillä.

Tunnelin saneeraus alkoi toissa kesänä ja piti olla valmis viime keväänä. Useammastakin syystä hanke on viivästynyt.

Viimeiset asennukset ovat käynnissä ja loppusiivousta tehdään. Tunnelisaneeraus on tarkoitus ottaa vastaan hankkeen urakoineelta Destialta vuodenvaihteen pyhien jälkeen.

Alikulkutunneli on täysin remontoitu ja kaikki pinnat ovat uusia. Muutos entiseen eli ehkä Kirkkonummen nuhjuisempaa julkiseen tilaan on huomattava.

Valaistukseen on kiinnitetty erityisesti huomiota. Uudet ledvalot ovat olleet jo päällä, ja niitä on moni tunnelin kautta kulkenut ihastellut. Tunnelma on jopa jouluinen.

Kuntatekniikkapäällikkö Eero Vartiainen kertoo, että valaistus voidaan vaihtaa etänä milloin vain. Vaihtoehtoina on neljä eri valomaailmaa, joista valita.

Alikulkutunnelin valvonta on myös eri tasolla kuin aiemmin. Tallentavat kamerat pystyvät kuvaamaan kaikkiin suuntiin.

Tunnelia ja asemalaitureita valvotaan kameroilla Väyläviraston keskusvalvomosta, jossa on aina miehitys.

Samasta paikasta seurataan myös monia muita asemia ympäri Suomea, kuten esimerkiksi Masalan asemaa. Valvomosta voidaan tarvittaessa hälyttää poliisi tai vartiointiliike paikalle.

Uudesta valvontajärjestelmästä Vartiainen on erityisen tyytyväinen, koska mitenkään paikallisesti asiaa ei voitaisi hoitaa.

Koko saneeraushankkeen kustannusarvio on ollut noin 1,2 miljoonaa euroa, josta valtio eli Väylävirasto kustantaa 60 prosenttia.

Kustannuksissa on jonkin verran ylitystä. Loppulaskelmat tehdään loppiaisen jälkeen, kun urakka otetaan vastaan.

Viivästystä on aiheuttanut muun muassa seinälevyjen hankinta. Niiden toimitus myöhästyi reippaasti.

Metallisten seinälevyjen asennus on Vartiaisen mukaan ollut urakoitsijalle tavattoman työlästä, koska levyt piti saada millimetrin tarkasti paikoilleen.

Seuraavassa vaiheessa alikulkutunnelin pohjoispäähän on suunniteltu samanlaista luiskaa kuin etelän suuntaan.

Toteutus vaati kuitenkin asemakaavan muutoksen, joka tehdään siinä vaiheessa, kun nykyisen terveyskeskuksen tonttia ryhdytään uudelleen kaavaoittamaan.

Lue lisää:

> Aseman alikulku-urakka seisoo, kun seinälevyjä odotellaan − tunneliin tulee paikkakunnan paras valvonta (Viisykkönen 28.8.)

> Kirkkonummen sotkuisimman yleisen tilan remontti alkoi vihdoin − meluisaa purkutyötä tehdään välillä yöllä (Viisykkönen 3.7.2018)

> Aseman tunneliin ei tule katutaidetta: Luvan saanti olisi liian byrokraattista ja hankalaa – muita kohteita kyllä löytyisi (Viisykkönen 11.8.2017)

(17) kommenttia
Kommentit (17)

Kommentit (17)

Apua, nykyiset valot ovat karmeat!! Pilaavat koko asemanseudun! Vaihtakaa nyt etänä ne valot johonkin muuhun!
Valot on karmeat
Samaa mieltä, ihmeellistä valitusta joka asiasta. Varmaan jos jokaiselle jaettaisiin miljoona euroa siitäkin alkaisi julmettu käninä. Oikeasti on upeaa kun tunneli on kunnossa.
Vaikeaa on jos haluaa
Ihan parasta lukea vinkua ja valitusta! Läpeensä positiivisena savolaisena ilahdun aina kun löydän uusia ja taas uusia valituksen kohteita. En tiennyt, että niitä voi olla niin runsaasti! Ihmisen mielikuvitus on ihmeellisen ihana asia.
Uusi alikulku on HIENO
No niin nyt kun on alikulkutunneli valmis niin pitäisi kouluttaa veturikuljettajat. Ne kun ajavat junan Jeppaksen asti vaikka asema on Kirkkonummella. Jos alkaisi jarruttaa jo Tolsassa niin ehkä juna pysähtyisi alikulkutunnelin kohdalla johon kaikki matkustajat menevät.
Älytöntä tuo ohiajaminen.
Onpa hieno ja kaikille matkustajille sekä muille kulkijoille varmasti tervetullut uudistus eli jätte bra...:)
Staffan
Valitettavasti Suomen nykynuoriso ja -lapset on ”opetettu” sotkemaan, rikkomaan ja ulostamassa yleisille paikoille. Sotkut jopa nimetään ”graffiiteiksi” (nätti sana suomenkielessä).
Kirkkonummen asemalla ei ollut mitään sotkuja 60 ja 70 luvuilla.
Tällaista se on kun ei enää saa puuttua asioihin. Se puolue joka saa käännettyä, edes paikallisesti, tällaiset epäkohdat on vahvoilla tulevaisuudessa, mikäli länsimaista ilmettä halutaan ylläpitää.
Hälläväliä
On se erikoista ei paikkaa ettei valittajia vaikka on uutta niin jo kitinä alkaa hävetkää
siisti mesta
Näyttää vähän joltain k-18 elokuvien kuvauspaikalta, mutta kyllä tuo kelpaa.
Kamerat on plussaa
Näyttää mukavalta ja tuo pilkettä aamuisin. Pliis, älkää sotkeko ja töhrikö! Nautitaan yhdessä siististä ympäristöstä.
Valoa arkeen
Kävele itse.. Tuskinpa teet niin. Raivattava hylätyt pyörät pois ja vähemmän kunnon telineitä.
Pyöräily rulettaa..
Pyörien "väkivalta" vähenisi huomattavasti jos telineet poistettaisiin ja käyttäjät joutuisivat
kävelemään tuon ~50m.Veikkaus voisi laittaa vedonlyöntikohteeksi ajan jonka seinät kestävät puhtaana.
hyvä hanke
Väyläviraston valvonta ei millään tavalla estä sitä että hissit on jatkuvasti pissan peitossa ja haju sen mukainen. Tilanne on niin paha että terveysviranomaisella on varmasti tuohon jatkossa paljon sanottavaa. Kas kun kukaan EI KOSKAAN SIIVIOA näitä hissejä. Tilanne jatkunut vuosikausia tällaisena ja mitään parannusta ei ole tullut koskaan.
Hissit pissattomiksi ja siisteiksi
Lopputulos on todella kammottava. Tuossa ei arkkitehti ja sen kaverit ole ajatelleet sellaisia ihmisiä ollenkaan jotka kärsivät pahasta migreenistä. Tuollainen järjetön valosaaste laukaisee nyt minulle niin pahoja migreeni kohtauksia etten pysty enään ollenkaan käyttämään tuota tunnelia. Ja näin ollen en pysty enään kulkemaan junalla. Enkä pääse radan toisella puolella oleviin kauppoihin kuin kiertämällä pidempää reittiä. Ja kun ei ole omaa autoa tulee kauppa matkalle matkaa. Lisäksi työmatkat vaikee tuovat todella pahasti. On ensin mentävä bussilla Masalan, vaihdettava siellä junaan ja sama homma kun tulen töistä kotiin. Kiitos Kirkkonummi ja sen järjettömät päättäjät. Välittäjä tulee pyhien jälkeen arvioimaan asunnon ja se menee myyntiin. Ja muutamme Helsinkiin.
Terveys ensin
Vielä kun taksikuskit ymmärtäisi että tuo kivetys on huoltoajoa varten eikä taksiasemaksi. Jos pyöriliät voi kävellä 50m niin taksikuskit voisi jättää autot niille merkatuille paikoille.
Miksi niin vaikeata.
Kyllä pyöräiliät voi kävellä 50m, nykyiset telineet siirettävä pois jotta pääsee kävelemään
asemalle
Mii i i nusta
Todella hyvä juttu:) Vielä, kun pyörien säilytys olisi saatu kuntoon.. Veturitallitieltä päin voisi siirtää osan katoksista asemalle.
Plussaaaaa
Vaikka Suomessa ollaan ja vetoja ei saa käyttää kun Veikkaus niin voitaisimme silti löydä vetoa montako päivää vai tuntia tunneli saa olla ehjä ja ilman spraymaalia sekä kauanko kamerat säilyy ehjinä.
Oma veikkaus on että Tammikuun eka päivä se on jo sotkettu.
1,2 milj€ sillä saa kolme ok-taloja.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx