(9) kommenttia

Uusin lähiliikuntapaikka on avoinna – verkostoa on rakennettu lähes 10 vuotta, seuraavana Kantvik

Kirkkonummen uusin lähiliikuntapaikka on Jokirinteen uuden koulun ja päiväkodin vieressä.

Kirkkonummen keskustaan on valmistunut kunnan uusin lähiliikuntapaikka, ja monet ovat sen jo löytäneet Jokirinteen kohta valmistuvan oppimiskeskuksen takaa.

Vesitorninmäen lähiliikuntapaikana ainakin työnimenä tunnettu kohde on viimeistä silausta vaille valmis. Liikuntapaikka on kuitenkin auki, ja sitä saa käyttää.

Liikuntapaikalle pääsee monesta suunnasta uusia kevyenliikenteen väyliä pitkin, ja se sijaitsee alhaalla laakossa, ei siis Vesitorninmäellä.

Lähiliikuntapaikka laajenee vielä tulevan oppimiskeskuksen piha-alueella, kun keskus valmistuu ensi talvena.

Kirkkonummen kunta on rakentanut lähiliikuntapaikkoja lähes koko viime vuosikymmenen.

Ensimmäinen valmistui vuonna 2013 Masalaan ja Veikkola oli vuorossa neljä vuotta sitten. Paikat ristittiin Framiksi ja Velmoksi.

Kirkkolaaksoon keskustassa on toteutettu ulkoliikuntapaikkoja, jotka ovat lähiliikuntapaikkojen tapaisia, mutta pienempiä. (Lue: Viisykkönen 5.6.)

Vesitorninmäen lähiliikuntapaikan jälkeen rakennetaan Kantvikin liikuntapaikan ensimmäinen vaihe.

Rahat on varattu budjetissa ja urakkakilpailutusta käynnistetään. Kantvikin kohteen toteutus oli jo välillä vaakalaudalla kunnan säästötoimien takia.

Kantvikiin on suunniteltu laaja liikuntapuisto, josta tässä vaiheessa on tarkoitus toteuttaa 1. vaihe. Loppuosa suunnitelmaan jää vuosien päähän.

Lähiliikuntapaikkaan Kantvikissa on kunnan taloussuunnitelmissa varattu 900 000 euroa. Valtiolta saadaan avustusta 125 000 euroa.

Kantvikin ensimmäinen vaihe voisi olla näillä näkymin valmis vuonna 2022.

Lähiliikuntapaikkojen toteutus on ollut Kirkkonummen kunnan liikuntahankkeista suurimpia lähes 10 vuotta. Kohteet ovat maksaneet noin 1 miljoona euroa kukin.

Kantvikin jälkeen ei ole näköpiirissä uusia hankkeita. Laajakallion lähiliikuntapaikasta on aiemmin puhuttu. Se ei ole kuitenkaan ainakaan viiden seuraavan vuoden kunnan investointiohjelmassa mukana.

> 70-luvun urheilusankari innoitti nimen Veikkolan lähiliikuntapaikalle (Viisykkönen 21.9.2016)

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Hieno paikka, laitteet ja mahdollisuudet. Toivottavasti tulee myös roskiksia tarpeeksi suuria ja monta.
Ympäristö kiittää
Pyöräily Kirkkonummella on ihan vitsi. Itse muutin Espooseen sen takia, kun Kirkkonummen pyörtieverkosto on ihan 1800-luvulta.
pitäkää tunkkinne
Eivätkö ihmiset enään osaa liikkua ilman että sitä varten varataan alue hienoinen laitteineen. Siihen vielä aita ympärille iso kyltti portinpieleen niin tyhmemmätkin ymmärtää alueen tarkoituksen.
Pyöräilykin on liikuntaa
Mihin suunniteltu Kantvikissa
X
Hienoa. Tuonne pitää päästä. :)
Kiitos
Kuljen päivittäin uuden liikuntapaikan ohi ja välillä poikkean jumppaamaankin. Tosi kiva paikka, jossa monenlaiset ja ikäiset ihmiset harrastavat. Nuorten porukoita käy siellä pajon pelailemassa koripalloa, perheet liikkuvat yhdessä, kunnon treenaajiakin siellä on näkynyt. Paikka on vielä ihanasti luonnon keskellä ja lähellä kaikkea. Mahtavaa Kirkkonummen kunta!
Naapuri
Toivottavasti on jotain valvontaa.. Muuten hörhöt valtaa tämänkin paikan tai mukulat hajottaa paikat:(
Kirkkonummen tyyliin..
No hitto, nyt pysyy kuntalaiset kunnossa. Hieno juttu. Onko joku aika päivisin varattu eläkeläisille .
Meille eläkeläisille myös.
Hyvä, jokaiselle alueelle vuorotellen jotain uutta. Nyt on ehdottomasti Kantvikin vuoro!
Anonyymi

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä