(6) kommenttia

Uusimaa eristetään: Pelkästään pk-seudun sulkemista harkittiin, jolloin sulku olisi noussut Kirkkonummen ja Espoon rajalle

Hallitus esittää, että Uudenmaan maakunta eristetään muusta maasta koronaepidemian johdosta. Rajoitukset tullevat voimaan 27.3. kolmeksi viikoksi.

Hallitus kertoi uusista rajoitustoimista myöhään keskiviikkoiltana. Jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen, Uudeltamaalta saisi matkustaa pois tai maakuntaan takaisin vain välttämättömistä syistä kuten työn takia.

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin myös, että rajoituksia mietittiin myös siten, että liikkuminen rajoitettaisiin vain pääkaupunkiseudun ja muun maan välillä.

Ministeri Krista Kiuru (sd.) perusteli päätöstä sillä, että Uudenmaan sisälläkin epidemia on edennyt todennäköisesti myös muihin kuntiin kuin niihin, joista tapauksia on todettu runsaasti kuten Helsingissä.

Kiuru mainitsi tartuntakuntina muun muassa Inkoon, Sipoon ja Loviisan.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi, että rajausta mietittiin tarkasti pääkaupunkiseudun osalta ja kuunneltiin terveysviranomaisia, jotka suosittelivat koko Uudenmaan maakunnan karanteenia.

(6) kommenttia
Kommentit (6)

Kommentit (6)

Olen samaa mieltä edellisiin kirjoituksiin, laittaisivat kunnittain rajat kiinni niin ehkä saataisiin pysäytettyä tämä viirus sillä jos liikutaan kunnasta toiseen taikaa kaupungista niin eihän tässä ole mitään järkeä. Kaikki kunnan rajat ja kaupunkien kiinni sillä nythän se virus vaan leviää Uudellamaalla.
terv. pääminsterille
Ihan hyvä päätös. Kyllä me täällä Uudellamaalla pärjätään ilman että pitää väkisin lähteä muualle jollei ole painavaa syytä kuten työ.
Ei liikaa ruuhkaa sairaaloihin!
Varsin hyvä päätös. Muistakaa nyt, että tarkoitus on hidastaa etenemistä - ei lopettaa sitä
Asiantuntija
Todella löperöä toimintaa jo viikkojen ajan, kun matkailijat "toivat " mahdollisen viruksen Suomeen (lentokentältä julkisiin, kauppaan yms.) Nyt ei ole muuta mahdollisuutta, kun pakkokeinoin yrittää saada ihmiset kuriin ! Kirkkonummellakin eräs paikka torin takana pitää kapakkaa auki suosituksista huolimatta..tämä toiminta johtaa valitettavasti näihin pakkokeinoihin..kun ei hyvällä niin sitten pahalla !!
Pahalla.
Tässä ei ole paljon järkeä. Suomeen on päässyt ihan viime aikoinakin ulkomailta (mm. taudin pahasti vaivaamista maista) palaamaan ihmisiä, ilman sen kummempia toimia, eli ei ole pakkokaranteenia jne. Nyt hoidetaan seurausta, kun ei ole hoidettu syytä, ja ongelmasta tehdään kohtuuttoman laaja. Ja talouden romahtamisen näkökulmasta olisi ehkä ollut pienempi paha antaa terveydenhuollon kuormittua. Suomen sairaaloissa joudutaan jo ilman koronaakin priorisoimaan ja esim. sairaalabakteereihinkin kuolee satoja ihmisiä vuosittain, eli koronakuolemia ei voida joka tapauksessa estää.
Käsienpesu kunniaan
Hyvä päätös. Tämä päätös olisi pitänyt tehdä paljon aikaisemmin tilanteessa, jolloin kansalaisille uutisoitiin muutaman satunnaistapauksen rantautuvan tänne Suomeenkiin jossakin vaiheessa. Samaan aikaan useampikin tutkija kotimaasta ja ulkomailta varoitti tulevasta epidemiasta. Valitettavasti heitä ei kuunneltu tai heitä ei uskottu. No nyt olemme tässä tilanteessa ja hyvä, että päätöksiä uskallettiin tehdä itsenäisesti.
Jorma K.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä