(18) kommenttia

Uusia rajoituksia voimaan – esimerkiksi uimahalleissa saatetaan vaatia koronapassia

Esimerkiksi uimahalleissa joudutaan miettiimään, voidaanko uusia koronarajoituksia noudattaa ilman. että vaaditaan koronapasseja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoitti torstai-iltana uusista koronarajoituksista, jotka astuvat voimaan Uudellamaalla lauantaina ja jatkuvat joulukuun.

Uudet määräykset ovat varsin monimuotoisia. Pääsääntönä on kuitenkin, että koronapassin vaatimisella voi välttää rajoitukset.

Lähtökohtana on, että Uudellamaalla ei saa järjestää yli 20 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa.

Määräyksen voi kuitenkin väistää vaatimalla kaikilta yli 16-vuotiailta koronapassin heti sisään tultaessa.

Avin torstaisen päätöksen toinen osa koskee Uudellamaalla toimijoita, jotka vastaavat erilaisista asiakas- ja yleisötiloista. Kirjo on laaja ja käsittää lähes kaikki ei-yksityiset tilat.

Kaikkien toimijoiden on huolehdittava siitä, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan ehkäistä.

Metrimääräisiä turvavälejä ei kuitenkaan määritellä. Lähikontakteja voidaan välttää esimerkiksi rajaamalla erilaisia tiloja tai asiakasmäärää.

Vaihtoehtona rajoituksille on useimmiten koronapassin vaatiminen kaikilta yli 16-vuotiailta.

Koronapassia ei kuitenkaan voi vaatia sellaisissa tiloissa, joissa ihmisten on välttämätöntä käydä kuten ruokakaupat, apteekit, huoltoasemat, virastot ja kirjastot.

Muun muassa kuntosaleissa ja uimahalleissa on nyt ratkaistava, miten uusiin määräyksiin suhtaudutaan: otetaanko rajoituksia käyttöön vai vaaditaanko koronapassia.

> Lue Etelä-Suomen avin koko tiedote

Ravintoloita koskevat eri määräykset, jotka on antanut valtioneuvosto. Uudellamaalla vaaditaan koronapassia ravintoloissa kello 17:sta lähtien.

(18) kommenttia
Kommentit (18)

Kommentit (18)

Naiiviselle kansalaiselle tieto :
Kyllä maskilla on suuri hyöty,
ja kyllä koroonapassilla pystyy pysymään
erossa noista rokotevastustajilta.
Passilla pääsee ! ilman ej. (autsaider) .....
Koroonahysteeriselle tieto:
Ej passi väistä tartunta,
Mutta passilla voidaan väistää
Koroonanlevittäjät !
Sinä maskiton välittämätön henkilö
pelaat venäläistä "rulettiä".
Lykka till ! Passilla Pärjääjä.
Joku kehtaa vielä paljastaa saman maskin käytön viikon!! Uskomatonta! Syy taudin leviämiseen on ihmisissä itsessään, selvästikään ei osata/tajuta ihan perusasioita hygieniasta ja ohjeistuksista. Sitten vingutaan, että miksi tauti leviää.
Katso peiliin!!!!
Luuletteko ihan tosiaan, että virus väistää passia?? Eikä muuten ole mikään yksittäistapaus tämä rokotettu ja silti koronaan sairastunut kuten eräs tässä viestiketjussa kuvailee. Viikonloppuna uutisoitiin useammankin suomalaisen poliitikon (tuplarokotetun) saaneen tartunnan. Samoin maskit on lähinnä teatteria, ihmiset räplää niitä likaisin käsin ja käyttää samaa maskia monta päivää. Eräskin tuttavani sanoi käyttävänsä samaa kirurginmaskia koko viikon. Itse en käytä maskia lainkaan, minulla ei ole tarvetta esittää mitään yltiöhuolehtivaista.
Loputon koronahysteria
On aika erikoista että jonkun mielestä lakipykälät On tärkeämpiä kuin terveys
Lex ihme
Mistä näitä yksittäistapauksiin tarttujia riittää??
Ainoa keino mitä voidaan tehdä koronaa vastaan on rokotukset, maskit, turvavälit ja hyvä käsihygienia!! Jos ei mitään olisi tehty olisi kuolleita varmaan satoja miljoonia.. Eli turha yrittää oikeuttaa välinpitämätöntä käytöstä sillä, että joku sairastunut rokotuksista huolimatta. Näin tätä hysteriaa lietsotaan ja yritetään saada ihmiset sekaisin! Onneksi Suurin osa suomalaista osaa jättää sellaiset kommentit omaan arvoonsa:(
Älä usko huuhaata..
On kyllä täysin käsittämätöntä että tällä kylällä ei vieläkään tajuta sitä että Suomessa ei ole koskaan ollut maskipakkoa. Eikä voi ollakaan koska SELLAISEN VAATIMINEN TARVITSEE LAKIMUUTOKSEN!!

Ja nämä koronapassin tuulettajat, voiko teistä joku tieteellisesti todistaa sen koronapassin hyödyn. Sillä juuri pari päivää sitten löytyi Islannista mies jolla on kolme koronarokotetta ja hän ei ole matkustellut missään, ja hänellä on myös koronapassi. Ja kaikesta tästä huolimatta HÄN SAIRASTUI KORONAN UUSIMPAAN MUOTOON!

Ja nyt täällä juntta suomalaiset tuijottaa koronapassia kuin Raamattua ja ovat varmoja siitä että kun koronapassi on käytössä ei voi missään tapauksessa sairastua koronaan. Avatkaa jo silmänne! Ei mikään passi teitä terveinä tule pitämään!
Kyllä on naisia kansaa nämä suomalaiset
Koronapassi myös Alkossa asioiville.
Tom Sankkeri
Koronapassi olisi järkevä ja ainut oikea monessa paikassa! Myös täydellinen maskipakko esim. kaupoissa ym. Rokotteen ottaminen EI pahenna tilannetta... päinvastoin!
No, meitä on moneen junaan...
Lönnberg
Juurikin näin, monasti sairastunut väki hakeutuu juurikin uimahalliin paremman terveyden toivossa eli uimaan ja saunomaan ja tämä toiminta ei taida olla olla ollenkaan terveellistä....?
Anonyymi
Ajka moista, mista moinen, et vaan sielä vaaditaan?
Lyölyä kiukaaseen. Virastolainen …
Joppe, tällä passilla ei yritetä päästä taivaaseen vaan päin vastoin pitkittää täällä maan päällä oloa:)
Passillinen
Koskahan se lepsuilu loppuu passi on ihan välttämätön eikä kauppoihin ilman maskia toimii se muuallakin Euroopassa miksi ei Suomessa jäät ilman maitoa jos et jaksa laittaa maskia
Järjetöntä
Ej tässä koroonaasiassa tuo jossittelu, ja jossuttelu auta, nytt on toimittava tilanteen mukaan.
Passitmukaan vaan joka paikkaan niin
saadan yhteikunta toimimaan taas.
Passilla pärjää ! Passilainen. . ....
Jotenkin tästä koronapassivouhotuksesta tulee mieleen katolilaisen kirkon käymä anekauppa.
Joppe joutomies
Kyllä uimahallipassi olisi ihan hyvä asia,
siellähän ne koroonapöpöt leviävät
ja viihtyvät.
Terveenä, tästedes uimahallille !
Löylyttäjä Kiuaslainen. Azalea. ...
Kyllä tämäkin homma sössittiin huopaamalla ja soutamalla edestakaisin! Jos rajoitukset olisi pidetty syksyllä voimassa tilanne voisi olla toinen... Mutta oli pakko päästä matkustelemaan, bilettämään ja maski pakoista luovuttiin.. Nyt sitten kalahtaa nilkkaan ja pahasti :(
Liian nopeasti purettiin rajoitukset!!
Koronapassi pitäisi olla joka paikassa, ja jos ei niin miksi?
Se takaa että piikit otettu.

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä