(14) kommenttia

Uusia kerrostaloja on soviteltu Kirsikan taakse – nykyinen ravintola pitäisi purkaa laajennuksen tieltä

Suunnitteluvaihtoehdossa 4-8-kerroksiset uudet talot tulisivat nykyisen maantasoparrkkipaikan kohdalle. (kuva: Arkkitehtikonttori Petri Pussinen Oy)

Kirsikan kauppakeskuksen laajennusta ja uusien kerrostalojen suunnittelua on jatkettu uusin ehdotuksin. Uudet rakennukset tulisivat pääosin nykyisen parkkipaikan kohdalle.

Seurakuntien omistaman Kirsikan kauppakeskuksen täydennysrakentamista on suunniteltu pari vuotta maanomistajan aloitteesta.

Paikalle on ollut tavoitteena rakentaa runsaasti uusia asuntoja ja laajentaa nykyistä kauppakeskusta Limnellin aukion paikalle.

Ensimmäiset hahmotelmat esiteltiin vajaat kaksi vuotta sitten. Silloin Kirkkonummen kunta epäröi muun muassa uusien talojen korkeutta, joka oli enimmillään 9 kerrosta.

> Kirkkonummi toppuuttelee Kirsikan alueen suuria laajennusaikeita − "tornitalot" eivät oikein sovi pikkukaupunkimaiseen keskustaan (Viisykkönen 1.2.2019)

Suunnittelua on jatkettu eri vaihtoehdoilla, joissa kunnan toiveita on pyritty täyttämään.

Viime vaiheessa on luovuttu kytkemästä kerrostalojen ja kauppakeskuksen laajennusta toisiinsa. Hankkeet voitaisiin toteuttaa eri aikaan.

Rakennusoikeudet ovat edelleen ehdotuksessa huomattavia. Kauppakeskuksen laajennusta on pienennetty puoleen aiemmasta, mutta asuinrakennusten neliömäärät ovat lähes ennallaan.

Asuinrakennusoikeutta jatkosuunnitteluun esitetyssä vaihtoehdossa on 18 000 kerrosneliötä, jolloin asukkaita olisi 300-400.

Suunnitteluevästyksissä oli toivottu, että näkymät kunnantalon suunnasta Heikkilän kallioille säilyisivät. Tämä ei täysin edelleenkään toteutuisi.

Talot on suunnitelmassa porrastettu eri korkuisiksi ja entistä monimuotoisemmiksi. Kerroskorkeudet ovat 4:stä 8:aan.

Kauppakeskuksen laajennus toteutettaisiin nykyisen Limnellin aukion kauppakeskuksen puoleiselle sivustalle. Aukio siirtyisi tällöin pohjoiseen päin.

Samalla esitetään, että kauppakeskuksen vieressä sijaitseva erillinen ravintolarakennus puretaan, jotta kauppakeskuksen uudelle sisäänkäynnille saadaan tilaa.

Ravintolakiinteistölle ehdotetaan etsittäväksi toinen tila uudisrakennuksista.

Erillisessä liikerakennuksessa Limnellin aukion laidalla toimii Bistro O mat.

Kirsikan kauppakeskuksen kiinteistön ja läheiset tontit omistavat Kirkkonummen ja Helsingin seurakunnat.

Kirkkonummen yhdyskuntatekniikan lautakunta käsittelee Kirsikan laajennus- ja kerrostalosuunnitelmia 17.9.

(14) kommenttia
Kommentit (14)

Kommentit (14)

Bistro tarvitsee uuden, hieman suuremman tilan. Sellaisen johon iltapäivän aurinko paistaa ja joka on vielä lähempänä asiakkaita. Bitro O'Mat:sta tulee pitää kyvää huolta, että saamme jatkossakin nauttia sen antimista.
This is number one, the fun has just began
Toivottavasti Bistro O:lle löytyy nopeasti uusi paikka. Se on tämän kylän ainoa oikea ravintola...
Anonyymi
Pitäskö alkaa pistää jo peltoja pakettiin, ettei uhrata puistoaluetta? Kirkkonummesta ei saa Myyrmäkeä tekemälläkään. Myyrmäki on elävää kaupunkiympäristöä, sori vaan. Jossa arvostetaan diversiteettiä.
Säilyttäkääpuisto
Bistro O Mat:n toimintaedellytyksiä ei saa heikentää!!! Pelkkää pizzaa, kebabia ja Subwayta tämä surkea 'ruokaravintolakulttuuri" täällä Kirkkonummella! Tulkaa katsomaan Masalan uutta keskustaa, kuinka massiiviset liian korkeat asuinkerrostalot ovat pilanneet vanhan kyläkeskuksen. Kaavoituksen mukaan ovat kylän "maamerkkejä". Vaikuttavat enemmänkin grynderivetoiselta suunnittelulla.
Anne
No ehkä ne hörhöt saadaan näin pois vetelehtimästä alueelta??
Ei muuta keinoa?
Onpa ahtaan puoleista rakentamista, piha-ja viheralueet jäänee aikas pieniksi tai onhan siellä itäsuunnalla pieni metsikkö kallioalueineen jonne voi köpötellä nauttimaan luonnosta:)
Staffan
En kannata. Miksi pitää laajentaa ja rakentaa niin tiukkaan? Bistro o Mat on paras ruokapaikka ja miljöö sisällä ja ulkona on idyllinen.
Kirkkonummesta ei saada houkuttelevaa asuinkuntaa tällaisella rakentamiselle. Peruspalvelut kuntoon, koulut varsinkin.
Maarit
Turha tässä on olla huolissaan että Bistro O Mat lopettaisi, se vaan muuttaa toiseen osoitteeseen keskustassa. Bistron liiketilat ovat liian pienet joten he varmaan haluavat myös isommat tilat luulisin. Samoin käy Lidlin kanssa. Kirkkonummella on nyt vain tapa että ensin annetaan rakennuslupa ja sitten puretaan talot kun ovatkin väärässä paikassa.
Kaikki järjestyy.
Kirsikka on nyt jo kituva kauppakeskus, mihin ihmeeseen tarvitaan laajennusosaa? Ei riitä keskustan vetovoima, kun laadukkaat ja monipuoliset kauppakeskukset ovat vartin ajomatkan päässä Länsiväylää.
Anonyymi
Muistanko ihan väärin?
Mielestäni jo silloin kun Kirsikka rakennettiin oli selvää että ulkoparkkis ja BistroMatin rakennus oli väliaikaisia ja että alueelle on tulossa kerrostaloja?
Aluetta jopa markkinoitiin sillä että asukasmäärä tulee kasvaa noilla uusilla kerrostaloilla jotka nyt suunnitellaan.
Ehkä joku pätevämpi journalisti jaksaisi kaivaa ne vanhat suunnitelmat esiin?
Kuntalainen
Kiva että ahneuksissaan seurakunnat haluavat tuupata alueen täyteen niitä hirvittäviä halpataloja.
Ketä se palvelee että keskusta näyttää Myyrmäeltä?
Erityiskiva että Kirkkonummen ainoa ravintola saa lähteä, saadaan palvelutalon alakertaan viihtyisä Subway tai muu kepsula parturikampaamoiden seuraksi.
Penax
Laitetaan nyt ainakin nopeasti työmaa-aidat sinne puistojen ympärille. Siellä on sen oloista porukkaa että katoavat varmasti jos kuulevat että alueella pitäisi töitä tehdä.

Bistro O Matin toivon löytävän uuden osoitteen, ainoa kunnon ruokaravintola kylässä.
Keijo
Kannatetaan, jos seurakunnat maksaa eikä mennä taas kuntalaisten taskuille!
Jaa
Voipi olla, että nyt kaavoitetaan jo ahneus silmissä. Jättäkää ravintolanrakennus ja vähäh viheraluetta myös siihen. Se voisi olla asukkaillekin ihan mukavaa.
Tero

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx