(9) kommenttia

Uusi vaihtoehto nostettu esille Kirkkonummen bussien päätepysäkiksi, kun metron jatke valmistuu Kivenlahteen

Nyt Kirkkonummen bussit käyvät kääntymässä Matinkylässä. MIetinnässä on, jatkuuko sama käytäntö, vai muutetaanko kääntöpaikka Espoonlahteen.

Kirkkonummen bussien päätepysäkin vaihtoehtoja mietitään edelleen. Aiemmin on puhuttu, että vaihtoyhteys tulee Espoonlahteen, mutta enää se ei ole varmaa.

Metron jatke Kivenlanteen valmistuu näillä näkymin noin kolmen vuoden kuluttua.

Kun metroliikenne alkaa Kivenlahteen saakka, muuttuu Etelä-Espoon monet bussilinjat, kun Espoonlahden uusi bussiterminaali otetaan käyttöön.

Kirkkonummen bussilinjoissa ei ole muita muutoksia edessä kuin ratkaisu vaihtoterminaalin ja päätepysäkin sijainnista.

Vaihtoehdoiksi on nostettu kaksi ratkaisua: joko nykyinen Matinkylä tai Espoonlahti.

Jos terminaali on Espoonlahdessa, Kirkkonummen bussit ajaisivat mennen tulleen myös aivan Kivenlahden metroaseman vierestä, jossa olisi myös vaihtoyhteys metroon.

Kysymys on matka-ajoista välillä Kirkkonummi-Helsinki, mutta myös koko liikennöinnin kustannuksista, joista lisämaksu lankeaa Kirkkonummen kunnalle.

Matinkylän vaihtoehto ei muuttaisi matka-aikoja nykyisestä.

Sen sijaan käytettäessä Espoonlahden terminaalia Kirkkonummen bussien päätepysäkkinä, matka-ajat Helsinkiin kasvaisivat muutaman minuutin.

Lisäkysymys on, tahdistetaanko vaihto metrovuoroihin Kivenlahdessa vai Espoonlahdessa. Matka-ajoissa lisäys olisi 2-6 minuuttia Kirkkonummi-Helsinki -välillä.

Metron vuorovälit ovat Matinkylässä ja Kivenlahdessa samat eli kaikki metrovuorot ajetaan Tapiolasta länteen päin perille Kivenlahteen saakka.

Sitten tulevat vielä kustannusseikat. Matinkylän terminaalivaihtoehto tulee HSL:lle ja Kirkkonummen kunnalle kalliimmaksi, koska bussit ja metro ajavat ”rinnakkain” pidemmän matkan kuin Espoonlahden vaihtoehdossa.

Kustannuspaineet kunnille ovat joukkoliikenteestä erittäin kovat koronan ja matkustajamäärien romahduksen takia. Nykytasoisen liikenteen ylläpito voi tehdä jo tiukkaa.

Kirkkonummen bussien vaihtoterminaaliratkaisu vaikuttaa lisäksi siihen, millaiset yhteydet Kirkkonummen busseilta ovat Espoon sisäisille bussilinjoille.

HSL kysyy matkustajien mielipiteitä bussiterminaalista. Lisätietoja löytyy täältä.

(9) kommenttia
Kommentit (9)

Kommentit (9)

Suora bussilinja Helsinkiin palvelisi useampaa kuntalaista kuin esim kirjasto.
Anonyymi
Kirkkonummen bussit Kamppiin? Toki. Lisää rahaa kuntalaisten pussista ja jo kulkee. Ollaanko siihen valmiita? Epäilen suuresti.
Rahtari
Heitänpä ilmoille ajatuksen että kirkkonummen bussien päätepysäkki voisi olla Kampissa. Sieltä voi sitten metrolla jatkaa jos tarve on. Kaikki muu on asiakkaiden kiusaamista.
Anonyymi
Vastaus nimimerkille ”kuntalainen”:

On testattu vuosien varrella, jo Wikströmin aikaan, vaan kun kukaan ei kulje. Yksi tai kaksi asiakasta ei riitä vaan pitää olla kymmenkunta. Turhan kallista puhua tuuletella tyhjää autoa.
Voihan nenä
Ehdottomasti Kirkkonummen bussit Matinkylään asti. Vanhuksille ja niille joilla liikuntavaikeuksia täytyy olla vaihdoton yhteys isoon kauppakeskukseen. (Mikäli niihin vielä joskus voidaan mennä.) Tosi vaikeaksi meni kulkeminen kun pitää vaihtaa bussista metroon monien liukuportaiden ja käytävien kautta. Väsy ja kipu tulee jo ennen kuin pääsee kohteeseensa.
Anonyymi
Hitaaksi menee kulkeminen julkisilla Kirkkonummelta Hgin ytimeen. Ihan sama vaikka asuisi Porvoossa tai Loviisassa. Jotenkin outoa, että joukkoliikennehankkeisiin kylvetään ihan poskettomasti rahaa ja seurauksena matka-ajat pitenee ja tulee ylimääräisiä vaihtoja. Mikä ideologia näissäkin?
Bussimatkustaja
35 km matka kantvik -hki Ruoholahdessa 1tunti 50 minuuttia päivätyössä käyvällä. Ei ole vapaa-ajan ongelmia pojalla. Ennen moottoritieaikaa julkisilla liikkuminen oli huomattavasti nopeampaa.
Anonyymi
sinänsä tuolla asialla ei ole enää merkitystä. Nykyinen bussi-metro yhteys on niin hidas, että julkisten varassa hki keskustaan liikkuvat lienevät jo muuttaneet lähemmäs tai siirtyneet käyttämään autoa
nettoveronmaksaja
Milloin Pohjois-Kirkkonummelta saadaan suora yhteys Kauklahden asemalle? Nyt meidät viedään sen sijaan Kirkkonummen asemalle, josta pääsemme Espooseen ja Helsinkiin menevien juniin. Tästä seuraa huomattavasti pidemmät matka-ajat.
Kuntalainen

Kommentoi

Seuraa Viisykköstä

Sulje ilmoitusx